Şimdi Ara

BenQ X2200W sahibi olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şuanda BenQ X2200W kullanan birisi sadece 1dk'sını ayırıp yardım ederse çok makbule geçer. Şu son iki gündür Nvidia + DVI + EDID problemi yaşayanlardanım. Nvidia kartım sağolsun monitörün DVI EDID'ini bozmuş. Bu yüzden DVI ve HDMI 'dan görüntü alamıyorum. Bunu düzeltmek için aynı marka monitörün sağlam EDID bilgisine ihtiyacım var. Mönitörün EDID bilgisini şu şekilde alıp bana yollarsanız çok sevinirim. Şu linkteki 500kb'lık Phoenix EDID Designer'ı indirip çalıştırın, Tools->Extract Registry EDID ile gelen listeden description kısmından x2200w digital yazanı seçin, "Extract EDID" tuşuna basın ve ardından File->"Save EDID As.." ile dosyayı kaydedip bana yollayın. Dosyayı herhangi bir dosya paylaşım sitesine yükleyip linki bana verebilirsiniz. Program readonly olduğu için yani sadece okuma modunda olduğu için monitörünüze zarar vermez.

    Her ne kadar kendi monitörümün sağlam EDID dosyasına halen ulaşamasam da, eğer başka birileri de bu tarz problem ile karşılaşırsa diye çözüm yöntemini açıklmak istiyorum. Eğer DVI ve HDMI'dan görüntü alamıyorsanız ve sadece VGA'dan görüntü alabiliyorsanız problem büyük ihtimal ile bozuk EDID bilgisindendir. Bunu da genelde bozan ekran kartları ya da elektirik ve power supply olmakta. Bozuk EDID'i düzeltmek için DVI'yı çalışan aynı marka başka bir monitör bulup, o monitörün EDID'ini bilgisini yukarıda bahsettiğim program ile almalısınız. Ardından EDID'i bozuk monitörü dvi ve vga ile pc'ye bağladıktan sonra vga'dan pc'ye erişmelisiniz. Ardından Lisanslı Power Strip programını kullanarak Options->Monitor Information->Update EDID ile sağlam EDID dosyasını monitöre yazmalısınız. Tabi bunu yaparken power strip'den digital portu seçmelisiniz. Bazı monitörlerde benim monitörde olduğu gibi yazma koruması mevcut. Bunu aşmak için monitörün servis moduna geçirmelisiniz. Benim monitörde servis moduna geçtikten sonra yazma koruması seçeneğini de kaldırmak gerekiyor. Benq x2200w için şu şekilde yazma koruması kaldırılır. Monitörü kapatıp MENU+ENTER+POWER tuşları ile monötürü açın ve ardından AUTO tuşuna basın. Gelen menüden WP'yi off yapın ve power strip'i kullanarak sağlam EDID'i monitöre yazın. Bilgisayarı baştan açıp kapattığınızda monitör düzelmiş olmalı.

    Garantiye vermek aklıma geldi. Fakat verdikten sonra en az 1 ay monitör orada kalır. Ayrıca ekran kartları sürekli olarak monitör EDID'lerine müdahale edebiliyor. Bu yüzden EDID yazmak garantiyi bozmaz zannediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihtolgaata -- 1 Ekim 2011; 15:34:44 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.