Şimdi Ara

Benzin deposundaki suyun alınması...yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 91 model Şahin(benzinli) aracımda son günlerde ilk çalıştırmada veya seyir halindeyken motorda tekleme silkeleme (çekişten sıfıra düşme) oluştu, vitesi boşa alıp tekleyerek ve sarsıntılı çalışan motora, boğulmuş gibi ara gazı vererek sorun bir müddet sonra normale dönüyordu. 5-6 yıldır karbüratör temizlenmedi ondandır düşüncesiyle güvenilir bir karbüratörcüde bakım yaptırdım. Lakin sorun devam ediyor, sanırım benzin depomda su birikmesi var. Depo sökülmeden (sökülüp takılması başka sorunlar getirir düşüncesiyle) içinki suyu negibi bir metodla veya kimyasalla alabilirim? Ayrıca; benzin pompası önündeki benzin filitresini de söktüm, tertemiz durumda tekrar yerine taktım. Konu ile ilgili bilgisi olan üstat ve ustalardan açıklama bekler farklı görüşü olanlarda da bilgilerini rica eder saygılar sunarım.



  • bu sıcak havalarda arabayı güneşin altına çekip benzin depo kapağını bir gün açık bırakın. su buharlaşır herhalde. depo kapağının yerine tül yapıştımayı unutmayın.içeri yaprak filan girer.
  • önce bujileri temizle veya değiştir...
    hortum salıp çekmeyi dene...
    benzincini değiştir...
  • Buji-platin-meksefe yeni. Deponun kapağını açarak havalandırma işi; özgül ağırlığı benzinden ağır olan su dipte olduğundan imkansız. Yıllar önce deponun içine sadece su emen bir madde atılarak suyun alındığını duymuştum ama neydi? hatırlamıyorum. Tecrübeli ustalardan yardım... herhelde yazımı henüz okumadılar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _Lupara_

    bu sıcak havalarda arabayı güneşin altına çekip benzin depo kapağını bir gün açık bırakın. su buharlaşır herhalde. depo kapağının yerine tül yapıştımayı unutmayın.içeri yaprak filan girer.



    Benzin gider, su kalır hocam
  • su yakıtta dibe çöker.varsa tapadan suyu alınır.amma asıl konu deponun içinin paslı olma ihtimali.kaliteli sacdan yapılmamış benzın(özellikle)tankları zamanla paslanıyor maalesef.birde depoya herhangi şekilde pislik girebilir.en mantıklı yol;depoyu indirip bakımını yapmaktır.
  • bence komple depoyu sökün ve temizleyin eminim suyun yanında avuç avuç çamurda çıkacaktır.
  • tofaş cinsi araçların deposunun sökülüp takılması gayet basittir.lpg yok ise daha da basit.öncelikle depo daki yakıtınızı isik yanan na kadar kullanın bir hortum yardımı ile de deponuzu boşalta bilirsiniz.ama paradan kaçmayın işi bir ehline yaptırın derim.(Pilav yemeye giderken evdeki bulgurdan olmayın) size tavsiyem.
  • SUYLA FALAN ALAKALI DEİL O BAŞKA Bİ SEY VARDIR ONDA BUJİ BUJİ KABLOSU VAYA BENZİN OTOMATİGİ BOZUKTUR
  • İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler. Sorun @ayarotoservis'in de dediği gibi farklı biryerden çıktı. Problemin kaynağı Temmuz başında yaptırmış olduğum genel bakımda buji-platin ile beraber değiştirdiğim meksefe (kondansatör)'den çıktı. Özcan ustam arabayı bizzat kullanarak arızanın oluşumunu yaşadı ve sağolsun bir-iki müdahaladen sonra teşhisi koydu, değişimi yaptı ve üç gündür sorun yok...
    quote:

    Orijinalden alıntı: ayarotoservis

    SUYLA FALAN ALAKALI DEİL O BAŞKA Bİ SEY VARDIR ONDA BUJİ BUJİ KABLOSU VAYA BENZİN OTOMATİGİ BOZUKTUR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.