Şimdi Ara

Benzin Göstergesinin Takılması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 91 Accord sahibiyim. Alalı 1 ay civarı oldu.

    Zaman ayırıp araştıramadım. Bilen arkadaşlara sorayım dedim.

    Aracın benzin göstergesi takılmış. Gram kıpırdamıyor. kontak kapalı ikende açık ikende benzin atıncada benzin yokkende hiç yerinden oynamıyor.

    Elim yatkındır,ufak çaplı anlarım elektronikten. Benim yapabileceğim birşeymidir ? Değilsede saatçimi bakıyor bu probleme ?



  • SmtDmrtas S kullanıcısına yanıt
    bagaj kısmından yakıt şamandırasının kapağına ulaşabilme imkanınız varsa bagajdan, eğer bagaj tarafından ulaşma imkanınız yoksa (genellikle Lpg tankı olan araçlarda mümkün olmaz) arka koltuk minderini ve yastığını sökerek aracın içinden şamandıranın kapağını çıkarın. arabanın sağ arka tarafına yani arka koltuğun hemen sağ arka tarafına denk gelen yerde. 3 tane vidası vardır. kapağı çıkardıktan sonra 3 pinli bir soket göreceksiniz. o soketi tırnağına basarak yerinden çıkarın. aracın kontağını II pozisyonuna getirin (aracı çalıştırmayın) sokete giren "Sarı/Beyaz (+) kablo ile "Siyah" (-) kabloyu bir multimetre yardımıyla ölçün. yaklaşık olarak 5 ila 8 volt civarında bir değer çıkması lazım. eğer bahsettiğim değer çıkmaz ise bu kabloları takip ederek kablolardaki hasarı bulmanız gerekiyor. yok yukarda bahsettiğim değerleri aldıysanız kontağı kapatın. az önce bahsettiğimiz soketteki yine "Sarı/Beyaz (+) kablo ile "Siyah" (-) yu bir tel yardımıyla kısa devre yaptırın. ve o şekilde direksiyona geçin. (bundan sonrasında yazacaklarımı çok dikkatli yapın zira yazdıklarıma dikkat etmezseniz göstergenizin bobinini yakabilirsiniz) kontağı kısa bir süre II pozisyonuna getirin. benzin göstergenizin yükselmeye başladığını göreceksiniz. gösterge F 'ye gelmeden hemen kontağı kapatın. aksi halde kontakta bekletirseniz göstergeniz bozulabilir. Eğer bu bahsettiğim şekilde göstergeniz harekete geçtiyse problem şamandıranızın seviye bildirim ünitesindedir başka yerde aramayın. eğer göstergeniz hiç hareket etmediyse problem göstergenizdedir. bu yazdıklarımı anlattığım sıraya göre harfiyen uygulamanız gerekiyor. aksi halde sorunu bulamayabilir ya da aracınızın göstergesine zarar verebilirsiniz. hadi kolay gelsin
     Benzin Göstergesinin Takılması
     Benzin Göstergesinin Takılması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcevahir -- 18 Aralık 2014; 0:52:53 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.