Şimdi Ara

Berserki bitirdim (gözyaşı,spoiler içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beğeneceğimi tahmin etmiştim ama beklentileriminde üstünde çıktı.Seriye başlamadan önce sonunun yarım biteceğini biliyordum zaten.O yüzden son iki bölümde olan olaylara fazla takılmadım.Fantazi türü barındırdığı için mangakası zorlasa bunu yıllarca devam ettirebilir.Skyrim oyunu anime olsa bu kadar olamazdı heralde.Kısa bir özet yapayım yorumlarımla beraber:

    1. bölüm hariç Guts'ın Şahinler takımına katıldıktan sonrasını anlatıyorlar.Guts'ın Griffith ile tanışması ve ardından gelişen olaylar.Başkarakterimizi çok çok beğendim şahsen.Bazı shounenlerdeki gibi ezme karakterlere yeterince tahammül ettikten sonra bu ilaç gibi geldi.Günümüz fizik kurallarınında animede geçerli olması iyi olmuş lakin bilmem kaç kiloluk dev bir kılıcı normal bir insanın taşıyamayacağının bilinmesi güzel bir şey.Başka bir anime olsa sıska sıska adamlar ellerinde nelerle dolaşıyor.Öyle bir kılıcı da zaten ancak Guts gibi iri yarı kuvvetli bir adam taşıyabilirdi ki sonraları tek koluyla taşıyor bir diğer kolunu kaybettiği için.1. bölümü seriyi bitirdikten sonra bir kez daha tekrar ettim ve giden kolunun yerine yerleştirdiği o mekanizme çok iyi düşünülmüş.Küçüklüğünü gördükten sonra ilerde böyle biri olacağı kaçınılmazdı zaten.Karakterimize kılıç sallamayı öğreten bence ölmeyi hak etmişti.Sen yanında dövüştüğün el kadar çocuğu kıskan sonra öldürmeye çalış.Ama kızdığım tek bir nokta oldu oda Guts ın 19. bölümde Şahinler takımını terketmesiydi.Kendi yolunu bulmayı istedi ama sonradan kendisinin de itiraf ettiği gibi asıl yeri başından beri olduğu gruptu.Herşeyi mahveden olayda bu olmuştu ne yazık ki.

    Griffith karakterini başlarda itici bulsamda sonraları hoşuma gitti her ne kadar son bölümde yaptıklarını abartı bulsamda.Aynı şekilde Casda da sinirimi bozmuştu başlarda ama sonradan helal olsun çetin ceviz,tam bir savaşçı bir kız olarak çıktı.Çoğu shounende kız karakterler hep bir erkeğin korumasına muhtaç kalırdı.Guts ile birbirlerine çok yakışıyor bence.Biseksüel,gay karakterlere çoğu shounende rastlamayız ama bu animede bir şekilde yer edinmişler.Bazıları için tahammül edilemeyebilir olsa da ben pek kafaya takmadım.Guts'ın gidişinin ardından geçen bir yılda o çektiği işkenceler yürekleri dağlar.Hele Guts ve tayfasıyla Griffitinin hücredeki buluşmasında gözyaşlarımı tutamadım.Çocuğun ne güzel hayalleri vardı ne hale getirmiş vicdansız mangaka.O kolyenin birşeyler yapacağı belliydi zaten ama animede olmayan o fantaziyi son bölümlerde bu kolyenin çıkaracağını hiç tahmin edemezdim.

    OP ve END sevmedim ama OSTleri çok iyiydi.İsmi Gatsu olan en sevdiğim.
    Sonuç olarak bittikten sonra ''niye böylesi seriler şimdi de çıkmıyor'' dedirten bir animeydi.Tabiki de mangasını okuyacağım.Okumadan önce Golden Age i izlicektim ama serinin tüm seiyuu kadrosunu değiştirdiklerini görünce soğudum.Sonu yarım yamalak bitse de benim için Epik diyebileceğim bir yapımdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanameSama -- 16 Aralık 2013; 13:40:17 >








  • Gatts'ın kalenin olduğu bölümde masum küçük çocuğu öldürmesi dışında hoşuma gitmeyen sahnesi olmamıştı.


    Bu arada Berserk'in ana konusu var, TIKLA
  • Ben sevemedim o seriyi ilk 2 bölümü izleyip bıraktım
  • Senin bu yazdıklarını okurken suratımda sonradan fark ettiğim bir gülümsemeyle okuduğumu farkettim. Ben de ilk izlediğimde tutulmuştum bu animeye. Adamsın...
  • Abartmışsın gibi geldi,berserk.......
  • Katsura kullanıcısına yanıt
    Abartmış mıyım? Az bile yazdım.Herkes beğenecek diye bir şey yok zevk meselesi.Bitirdikten sonra ne hissediyosam onu yazdım.
  • Tamam haklısın.
  • Bence bir yerde yanlışın var başka bir yerde de sana katılmıyorum. Gambino'nun Guts'ı öldürmeye çalışma nedeni onun uğursuz olduğuna inanmasıydı. En başta bununla ilgili söylenenleri dikkate almıyor ama sonra sakat kalınca -ve birkaç olay daha vardı sanırım- Guts'ı öldürmeye çalışıyor. Ben böyle biliyorum.
    Katılmadığım yerse Şahinler Takımından ayrılması kısmıydı. Griffith'in söylediklerini duyduktan sonra artık her şeyin eskisi gibi devam etmesini beklemek bence yanlış olurdu. Ve tabii ki böyle bir öykü de olmazdı dermişim[;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.