Şimdi Ara

[Beşiktaş 2017/2018 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu (5242. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104.887
Cevap
123
Favori
3.776.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 52405241524252435244
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ckmz17

    gene fatih terim aforizma yapmis anamizin ak sutu gibi helal demis ulan lig tv acikladi ofsayttan 11 gol atmis bir takim alanya maci zaten kirilma noktasi musleraya kirmizi kart ciksa penalti verilse kopucak olay ama hakem 1 metre geriden cikan adama ofsayt caliyo saka.

    genel olarak gs hak etti sampiyonlugu tek kulvarda en iyi kadroya sahiptiler kagit uzerinde bjk gorunsede fatih terim yasinden bile faydalandi bizim hangi yedekler oyun kazandirdi .

    lens giriyo oyun dahada vasat oluyo vida her girdiginde ya kendi kalesine atti ya asist yapti yada hata yapti oguzhan giriyo sahada yok bi kisi eksigiz babel bir mac var 5 mac yok q7 1500 orta keser 3 tanesi gol olur

    olcay gitmiycekti hic degilse sabit bir performansi vardi adamin
    Ligin kırılma noktasıdır o maç. Kırmızı çıksa musleraya bizim maçta olmayacaktı. Ha biz yine kaleciyle 2 pozisyonda karşı karşıya kaldık, Babel de negredo da atamadı.



    Lens tam bi facia, lens e gösterilen sabır kadar larin e gösterilmedi. Hele orkan konusuna girmiyorum bile..



    Oğuzhan topa sokmuyor ayağını, mücadele edeyim, top alayım, müsaitken şut vurayım demiyor. Bakalım transfer sezonunda ne yapacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: digital90

    O değil de şimdi asıl soru şu hatta sorular:

    Bizde 21 var mı?

    Yoksa nerden bulup vereceğiz?

    21 var diyelim, ffp den dolayı 21i verip alabiliyo muyuz?

    Ffp bitti mi şuandan itibaren özgür müyüz transferde?

    Madem öyleyse 21i verip adamı neden biz alıp biz oynatmıyoruz bu adam tam bir 9.5 numara habire gol atıyor?

    Vallahi çok pişman olucaz çok :/
    O iş öyle kolay değil.

    FFP her takımın ensesinde şuan yok diyebilirsin ama bizim gibi UEFA nezdinde mimli borcu karını katlamış burada kardan kastım net kar gelir-gider sonucu şuanda ülkemizde bunu başarabilen az çok biz varız 3 büyüklerde ama buda çok komik bir rakama tekabül ediyor 3 Milyon € gibi bu dönemlik kardır her sezon bunlar Uefa bazında değerlendiriliyor.Genel borçlar farklıdır.Yıldan yıla zarar etmişsen o borçlar gelir seni bulur.

    Uefa der ki en başta borcunu azaltacaksın sonra transferine dikkat edeceksin öyle şu kadar kar ettik o zaman bu kadar harcayalım yok.

    Mesela bakıyorum biz 80 Milyon € aşağı yukarı kar etmişiz ama bu demek oluyor ki 80 harcarız haşaaaa en başta borçlarını ödeyeceksin sonra makul olan harcamanı yapacaksın tabi gelir ve giderini esas alarak oyuncu aldığında bonservis bonservis yanında maaş bedeli, felan var.Bunlar hep yük bir oyuncuyu şu kadar maaşla aldım diyorsun mesela 10 Milyon € diyelim 3.5 ta maaş verdin imza da var diyelim menajer parasıda var 2 +2 den den desek onuda 5 yıl bağladım diyelim bu adamı sen 10 Milyona almıyorsun bu adamı sen 31 Milyon € ya alıyosun bu adam senden bu parayı sözleşme sonuna kadar paşa paşa alıyor ve bu para senin klübünden eksi gider olarak çıkıyor.Sonra işte bunlar biriki,uyor birikiyor sırtına kambur oluyor.Tüpçü sezonunda olduğu gibi.Öyle beğenmedim bunu salla gitsin fes et bitsin en son icralık olduk.Mesela Fb olsun Gs olsun şov yapmak gurur verici bizde de vardı gutiler felan ama yemesini bilen çıkarmasını da biliyor Fenerin Aziz geçenlerde bir konuşmasında ağzından kaçırdı ALi Koç'a laf atacağım diye 400 Milyon € borcu var Fener'in Gs'nin şuan 600 Milyon € tabi riva gelen paralar gidince 250 Milyon € felan kalıyor ama oda çok fena para ve yıldan yıla artıyor.Beşiktaş'ın ise şuan 350 Milyon € felan.Bunlar hep o dönemlerin o şov zamanlarının bedeli öyle o gitsin bu gelesin demelerle olmuyor.Bu borçlar oyuncu yetiştirip satamazsan yada al sat yapmazsan azalmaz ama şuda var bunu alışkanlık haline gtirmelisin.Klüplerimiz altyapısına önem vermezse bundan sonrada batık bankalar olarak hayatlarına devam eder.

    bakmayın öyle Ali Koç felan klübü kurtarmaz sadece sponsor getirir.Ali Koç dönemi belki şaşalı geçebilir .Ama bu klüpler bugün var Ali Koç'tan sonrada var olacak her dönemin sonuçları farklıdır.Her başa gelen doğru işler yapmıyor.Fikret Tüpçü Cengiz Dursun Aziz Ali Şen Ünal Aysal hepsinin etkisi farklı ama şu bir gerçek devlet bunların borcunu ödemez.Devlet bizleriz zaten ülke ekonomisi sıkıntılı ve şuda var bu büyük klüplerin başkanları yaptıkları işlerin sonuçları ile mükellef değil.Ve böyle oldukçada kimse bu işe karışmaz.Biri geliyor düzeltiyor öbürü geliyor soyuyor gidiyor bir çok klüp battı anadolu klübü mesela büyük klüplerde de aynı kim girsin ki bir denetleme yok.Başa gelen kefilde olmuyor.O borçlar sıfırlansa şu dönemde gene eski haline gelir çünkü har vurup harman savurmayı biri bize engel olmadıkça seve seve yapıyoruz.Hele türkiyede şov yapmak tam bir realite herkes kamera karşısına çıkmaya bayılıyor.Sonuçlarıda hop sil baştan başa dönmekle oluyor.

    Birde şunu deyim Tükiye'de şuan için hiç bir klüp Talisca'yı alacak kadar zengin değil.O fiyata 3 pozisyona oyuncu alır ve bunları her maç kullanırsın ama Talisca seni her maç kurtarabilecek üç kişinin yerine oynayabilecek bir yeterlilikte değil mesela standardı yok.Bizim lig içinde aşırı lüks.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 20 Mayıs 2018; 1:46:50 >




  • Şenol Güneş: "Şu an forvete ve sağ beke transfer şart. Ben Suarez'i ve Dani Alves'i isterim ama benim istememle olmuyor."

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikailc78

    Ligin kırılma noktasıdır o maç. Kırmızı çıksa musleraya bizim maçta olmayacaktı. Ha biz yine kaleciyle 2 pozisyonda karşı karşıya kaldık, Babel de negredo da atamadı.



    Lens tam bi facia, lens e gösterilen sabır kadar larin e gösterilmedi. Hele orkan konusuna girmiyorum bile..



    Oğuzhan topa sokmuyor ayağını, mücadele edeyim, top alayım, müsaitken şut vurayım demiyor. Bakalım transfer sezonunda ne yapacağız.

    Alıntıları Göster
    Fener şampiyon olurdu o zaman valla göründüğüne bakmayın siz.




  •  [Beşiktaş 2017/2018 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10 Numara -- 20 Mayıs 2018; 1:58:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Talisca gitti diye üzülenleri anlamıyorum gerçekten.

    Bireysel olarak harika bir yetenek,bizi bireysel olarak taşıdı da diyebilirim ama kendisi takım oyuncusu değil ve bizimde takım olamamamızın en büyük sebeplerinden biri kendisi.Takım oyununu çok olumsuz etkiliyor.

    11 kişi saha çıkıyoruz skor olarak Talisca'nın sezon boyu verimi 10 üzerinden 9 desek, diğer yandan Babel çıkıyor 10 üzerinden 8 skor katkısı veriyor.Peki diğerleri ne yapıyor.Bireysel yeteneğe bağlı olan bir takımda 1-2 kişi öne çıkar geri kalanlar 10 üzerinden 2lik katkı verir.Lens,Quaresma,Negredo,Love,Oğuzhan ve daha niceleri.Ne kadar katkı aldık bu adamlardan.

    Çevresindekileri olumlu yönde etkileyecek,herkesi oynatacak bir 10 numara lazım.Kimseden 10/10luk bir skor alamayız ama hücuma yönelik oyunculardan en az 10da6-7 lik katkı alırız.Bu da bizi çok rahat istediğimiz yere çıkarır.Zaten takım oyunu oynarsak santrafor her türlü sivrilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arda ML

    Şenol Güneş: "Şu an forvete ve sağ beke transfer şart. Ben Suarez'i ve Dani Alves'i isterim ama benim istememle olmuyor."
    Valla hoca bu sene mümkünse transferde isim versin, taraftar da dahil kimse karışmasın işine. Hayır yani yönetimin getirdiği oyuncuda da kendisinin nasıl memnuniyetsizlik yaşadığı ortada, mademki sezon boyunca böyle bir ruh haline gireceksin, o zaman müdahil ve söz sahibi ol transferde. Zaten yönetim de kağıt üstünde iyi transferler yapmış gibi gözükse de aslında beklenen isabet oranını transferde yakalayamadı bu sene. Sırf 20(+) gol bırakabilecek bir forvet alabilseydik bile tüm hatalı işlerimizi bu isim örtebilirdi, beceremedik...
  • Tosic 5 milyon euro
    Mitrovic 4.5 milyon euro

    Şimdiden 9.5 milyon euro var harcanacak.

    Talisca dan 10 milyon euro gelse.

    20 milyon euro takım bütçesine zarar vermeden sadece transfer geliri ile transfer için harcanacak para minimum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vict0ry

    Tosic 5 milyon euro
    Mitrovic 4.5 milyon euro

    Şimdiden 9.5 milyon euro var harcanacak.

    Talisca dan 10 milyon euro gelse.

    20 milyon euro takım bütçesine zarar vermeden sadece transfer geliri ile transfer için harcanacak para minimum.
    + olarak Cenk Tosunun 25 milyon eurosu var.

    Yani 45 milyon euro. Bu kadar parayı harcarlar mı ne yaparlar bilinmez ama sonuçta futbol kulüpleri kar yapacak kurumlar değil kazandıkları parayı harcarlar. Fikret Orman 45 milyon euro ile neler yapabilir göreceğiz.
  • Bizim lig 3 başlı bir lig şuan Beşiktaş Fenerbahçe ve Galatasaray nezdinde dönüyor.Ts'de var ama onlar uzun zamandır yarış içinde yoklar ve seneye yapılanmaya gençleşmeye gidecekler galiba 1-2 sezon iddiasız olacaklar.

    Mali yapı ve kadro ile ve gerekse yatırımlar ile bir sezonda yada sezonlarda klüpler başarılı oluyor.Bu tamamen doğru yönetilmekle alakalı.Gs 2 sezon kötü idi.Zararda idi devam etse bu ilerisi için kötü olacaktı ne yaptı oyuncu sattı ve oyuncular aldı boşa gelen bir şey para veya başarı ilgi kazanmak için yine para harcamalısın.Şampiyon oldular.Bu sezon bitti.Seneye daha zorlu bir süreç bekliyor onları kulvarları genişledi.Seneye avrupa ile meşgul olacaklar.Biz ise ne kadar avrupa ligi gibi görünsede lige bakacağız bu ilerde böyle belli bir rehavete gelince sıkılganlık oluyor.tekrara başarı elde etmek için değişim geçirmelisin bu gerek oyuncu değişimleri ile olur gerekse mağlubiyeler yenilgiler ile çünkü kazanmaya alışınca kaybetmeyi unutursun.Kaybetmeye alışınca kazanmayı yani bu olguların değerini bilmek için ilk önce yaşamak gerekli.Bunalr alınacak dersler seneye daha iyi bir yapılanma ile klüp daha iddialı olacaktır.Beşiktaş şuan en iyi takım hüviyetinde kadro ve yönetim olarak her takım her sezon şampiyon olacak diye bir şey yok.Lig şampiyonluğu uzun bir maraton ne kadar iddalı zengin kadron olsada form durumun takım kimyan takımın yaptığı maç fikstürü moral mental dengesi her şey bunu etkiliyor özellikle ligde biz bu sezon geçen 2 sezonki olaylara göre daha değişken şeyler yaşadık.Cl zaferi Bayern mağlubiyeti rakiple dalaşma o maçlarda olan olaylar forvetlerden verim alamama oyun sisteminin istenen seviyede olmaması ve buna çözüm bulamama ve gerekli transferlerin doğru şekilde yapılmaması gibi.

    Dediğim gibi lig uzun maraton bu uzun periyodu en iyi değerlendiren şampiyon oluyor.Bu sezon baştada dediğim gibi Gs bir dominasyonla şampiyon olmamıştır.En az kayıp yaşayan takım olmuştur ve ipi göğüslemiştir.Bu sezon lige tüm maçlara esasında damga vurabilen bir takım yoktur.Derbilerde daha öne plana çıkan takım bu sezon bizdik mesela hakem sıkıntısı olmasa belki baya ağır bir üstünlüğümüz olacaktı bu konuda.Onun dışında ligde çok saçma puan kayıpları yaşadık.10 kişi kalan takıma gol atamadık felan ve bu bir kere değil 2-3 defa oldu.Yani özelinde bahsedersek bu sezon lige damga vuran bir takım yok.Gs en az kayıp yaşayan takım oldu.Buna etkiyen en büyük şey iç. saha maçlarındaki taraftarında etkisi ile gelen ittirme ile yaptı.yani 12nci adam dediğimiz taraftar gücü ile etkin oldu.Bu gerek Fenerde gerek bizde de olan birşey ama bunu en etkin kullanan bu sezon Gs oldu bu sayede en az kayıp yaşayan ve kupaya uzanan bir takım oldu.Ligde bu sezon dominasyon söz konusu değil.Gs en az kaybı yaşadı tepede bitirdi ve kupayı aldı o kadar.Diğer takımlar kötü olduğu için değil belki ama şansız talihsiz puan kayıpları ile yarış dışı kaldı.


    Yani demem o ki lig uzun bir periyot ve ligi tek kulvarda götürme şansına sahip Gs en az kayıpla götürerek göğüsledi bu kadar ama seneye ne olur belli değil klüplerin planlamaları ve yine sezondaki takımaların maçlarına esasen belli olacak.Eğer bir takım kaliteli ise bunu maçlarda yansıtmalı zaten.

    En son ligimizde yensede yenilsede her maç takım oyunu ile herkesin beğenisini kazanan 2015-16 Beşiktaş'ı idi o zamandan bu zaman ligde dominasyon yapan takım yok(Dominasyon içerde ve dışarda etkili takım oyunu ile gelen tüm sezona yansıyan etkili baskınlıktır).Tekrar ediyorum geçen senede en az kayıpla ligi bitiren bizdik.Geçen senede dominasyon yoktu.Ama ip en az kayıpla önde göğüsleyen biz olmuştuk.Bu sezon ise Gs oldu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vict0ry

    Tosic 5 milyon euro
    Mitrovic 4.5 milyon euro

    Şimdiden 9.5 milyon euro var harcanacak.

    Talisca dan 10 milyon euro gelse.

    20 milyon euro takım bütçesine zarar vermeden sadece transfer geliri ile transfer için harcanacak para minimum.
    mitrovic'in bonservisini aldı mı ki brugge ?
  • Mitrovic son maçlarda kadroya bile girememiş. Para kazanamayız buradan.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 10 Numara

    Mitrovic son maçlarda kadroya bile girememiş. Para kazanamayız buradan.
    sakattı 1 aydır galiba öyle deniyor yoksa full as oynadı hep
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vict0ry

    Tosic 5 milyon euro
    Mitrovic 4.5 milyon euro

    Şimdiden 9.5 milyon euro var harcanacak.

    Talisca dan 10 milyon euro gelse.

    20 milyon euro takım bütçesine zarar vermeden sadece transfer geliri ile transfer için harcanacak para minimum.
    Piyasa değeri 19 milyon euro olan oyuncuyu 10'a satarsanız helal olsun size. Daha 24 yaşında çok daha fazla ederi olabilecek bir oyuncu aslında o.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amma velakin

    Piyasa değeri 19 milyon euro olan oyuncuyu 10'a satarsanız helal olsun size. Daha 24 yaşında çok daha fazla ederi olabilecek bir oyuncu aslında o.

    Alıntıları Göster
    21'e alıp 30-31'e satmaktan bahsediyor arkadaş.Talisca'yı 21'e alıp 10'a satacağız mı anladın




  • Kaçan şampiyonlukta bizim yani taraftarın da payı var. Burak gelmesin diye komple ayağa kalktık, ligin ikinci yarısı resmen forvetsiz geçti. Bursa, Konya, Gs maçları forvetsizlikten patladı. Negredo, Love postalanıp işe yarar bi forvet + Larinle devam edilmeli. UEFA'da işe yarar bi sonuç elde etsek bari madem ŞL kaçtı.

    Şu da var tabi bundan önceki 2 seneye göre bu sene 2.yarıda daha çok puan toplamışız yani şampiyonluk ilk yarıdaki saçma puan kayıplarıyla elden gitti diyebiliriz, o aralar da Talisca formsuzdu 2. yarı kendine geldi. Şl olmadığı için büyük paradan olduk asıl sorun bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Menemenci Kenpachi

    21'e alıp 30-31'e satmaktan bahsediyor arkadaş.Talisca'yı 21'e alıp 10'a satacağız mı anladın

    Alıntıları Göster
    Ben bonservisi sizde sanıyordum oradan hata oldu. Bu şekilde zor ama sözleşmede madde falan varsa dediğiniz olabilir gerçekten olursa da güzel olur. Türk kulüpleri bir kaç istisna hariç sürekli zarara al sat yapıyor bir kere de kar edeni görelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • amma velakin kullanıcısına yanıt
    Harbiden GS'nin FFP kararları ne zaman açıklanacakmış?
  • Bonservislerden kazanacağımız parayı komple oyuncu almak için kullanacağımızı sananlar yanılıyor.Yüksek yıllık ücretler verdiğimiz oyuncular oldu.CL'den gelen para hatrına sorun yaşamadan geçirdik sezonu. Seneye CL'de olmamamız büyük sorun.Cenk'ten gelen para ve satacağımız oyuncuların bonservislerinin bir kısmı önümüzdeki sezonki maaşlar için ayrılacaktır.İnşallah en azından Negredo ve Love'dan kurtuluruz maaş boşluğu açılır.
  • Henüz kesin bir şey yok bildiğim kadarıyla ama ağır bir yaptırım da yok diye duydum. Sattığın kadar al diyecekler sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amma velakin -- 20 Mayıs 2018; 2:50:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 52405241524252435244
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.