Şimdi Ara

Bethesda tarihinde bir ilki yaşıyor: Starfield, 10 milyon oyuncuyu geçti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bethesda starfield 10 milyon oyuncuyu geçti
    Starfield, geliştiricinin astronomik bir sayı olarak adlandırdığı 10 milyon oyuncu sınırını geçti. Geliştirici, Twitter (X) üzerinden Bethesda tarihindeki en büyük açılışı gerçekleştiren 10 milyondan fazla oyuncu teşekkür mesajını iletti.






    Starfield, 8 Eylül’de altı milyon oyuncuyu geçmişti. Xbox’ın başındaki isim Phil Spencer da çıkış gününde eşzamanlı oyuncu sayısının bir milyonu aştığını duyurmuştu. 6 Eylül’de PC ve Xbox konsolları için çıkan oyun, şu anda 10 milyon oyuncuya ulaşmış durumda ancak bu rakam tüm platformları mı kapsıyor belli değil. Oyuncuların oyunun hangi sürümünü oynadıkları da açıklanmadı.



    [bkzdh=168775



    Starfield, Steam’in global en çok oynanan ve en çok satanlar listesinde kalmaya devam ediyor. Bu arada oyun için en az bir büyük genişletme doğrulandı ancak detaylar belli değil. Bethesda’nın uzun güncelleme sözü de var. Tüm platformlarda resmî modlama desteği de 2024 başlarında gelecek.











  • Gamepass sayesinde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gamepass sayesinde diye düşünüyorum.


    1 yıl sonra tam mod desteği gelince alırım veya sağlam bir indirim olunca. Çünkü her Bethesda oyununda olduğu gibi modsuz problem.

  • Bethesda'nın artık motor yatırımı yapması lazım, ille de kendi motorundan devam etmek istiyorsa daha gerçekçi saç/sakal ve yüz modellemesi hususlarına özellikle çalışması lazım. Oyun grafiksel olarak güzel görünüyor ama yüz modellemeleri felaket.

  • oyunu bir tek sevmeyen benmiyim?

  • Xantiave X kullanıcısına yanıt
    Uzay simülasyonu arayan biri için kötü bir oyun. Uzayda geçen bir Skyrim isteyenler için güzel bir oyun.

  • Halilowich kullanıcısına yanıt

    hala 2011 teknolojisiyle uzayda geçen Skyrim daha mantıklı sanki  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çöp oyun ya çöp çöp çöp, oyunda insanların gözleri bilmemne olmuyor, oturup kalkarken bilmemne animasyonu çok kötü, uzayda kuyrukluyıldız yok, yıldız kaymıyor dilek dileyemiyoruz. Ne kadar çöp bi oyun, allahım acayip çöp çöp çöp, nasıl beğeniyor insanlar, beğenen de çöptür, oyundan anlamıyordur.


    Star Citizen öyle mi oysa ki, 10 senedir geliştiriliyor, 10 sene daha geliştirilecek, açın onu oynayın...




    falan yazmaya gelmiştim beğenmeyen mesajlardan önce ama geç kalmışım    





  • Daha da yükselecek haterlar sayesinde ana neden game pass değil bu arada.


    Starfield Tops Final Fantasy 16, Resident Evil 4 on Major Sales Chart (gamerant.com)


    starfield çapında starfield'ın karşısına geçecek bir oyun olmadığı sürece popülaritesini asla kaybetmeyecektir.

  • Xantiave X kullanıcısına yanıt
    Yok hocam tek değilsin hatta baya bir kişi var böyle düşünen ama öyle bir reklam kampanyası var ki müthiş bir illüzyon yaratmayı başardılar. Ayrıca çok etkili influencer ve oyun basını ile çalışmışlar ki kimse la oyun kötü la acaba ben mi oyundan anlamıyorum dedirttiler. Artık erken erişim alan yayıncıları takibi bıraktım. Bu kişilerin söylediklerinin reklamdan farkı yok. Bu oyuna da 9 vermezsin ya. Zeldaya 9.5 verip Strafiled da 9 vermek de nedir? Neyse...

  • Halilowich kullanıcısına yanıt
    Valla hocam yok oyun her halükarda çok vasat hatta vasat altı. Gamepass'e çıkmasa kimse yüzüne bakmazdı emin ol. Bu oyuna para veren çıkar mıydı emin değilim.

  • Xantiave X kullanıcısına yanıt

    Linç yemeyeceksek, ben de beğenmedim hocam. Diyaloglu oyunlara nedense ısınamıyorum. Destiny tadında uzayda geçen bilim-kurgu oyunu bekliyordum ama, umduğum gibi olmadı maalesef. Grafiklere ve optimizasyona diyecek yok zaten de... Zevkler ve renkler meselesi. :)

  • Halilowich kullanıcısına yanıt

    uzay simülasyonu yapacak pcyi topla, iki katı fiyat vericem ben de alıcam.



    boş boş konuşmak kolay.


    uzay simülasyonu diyo adam  

  • Oyunu oynamadan gömmeye çalışan insanlara düm düz kahkağa atarak gülüyorum. Diyaloglu oyunu beğenmiyorum diyen insanlara lafım yok ama cahil cühela konuşanlara bi ayrı gülüyorum. Bana göre oyunun en büyük eksiği gezegene girerkenki atmosferden geçme olayı yerine loading ekranı kullanılması. Bununda en büyük sebebi uzay gemisinin yer yüzündeki görevlerde kullanılmamasının istenmesi diye düşünüyorum. Gelelim fast travel olayına uzayda seyahat etmek için öyle ışık hızında falan gitmiyosun. Teorik olarak zaten ışık hızında gitsen bile senin ömrün burdan en yakındaki yıldız sistemine gitmeye anca yeter. Yıldızlar arası seyahatte gravity jump kullanılması benim çok hoşuma gitti ve NASA zaten bunun için starfieldı tebrik etti. Oyunda gravity jump yapmadanda gezegenden gezegene gitmek mümkün. 7 - 8 saat harcamayı seviyosan sen öyle git. Oyunun sonunda gravity jump teknolojisinin nelere yol açtığını da öğreniyosunuz bu arada. Oyundaki vuruş hissiyatı çok iyi olmasada silah atış mekanikleri çok iyi tasarlanmış. Öyle call of dutydeki gibi koşarak sıka sıka gidersen mermiler dağlara taşlara gidiyor. Ne kadar sabit durursan o kadar isabetli atışların oluyor. Evet bu durum çok kütük ama sürekli poligonda atışa giden birisiyim ve gerçek hayattada bu durum böyle.oyundaki hikaye yapısı, rastgele olaylar bu olayların doğurduğu sonuçlar çok iyi. Bence bu oyunu oynamayı düşünen insanlar kimsenin lafına bakmasın. Girsin oynasın. 1-2 saatlik alışma sürecinden sonra oyunda baya eğlendiğinizi fark edeceksiniz. Okuyan arkadaşlara teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.