Şimdi Ara

Beyler Ankara'dan Çıkıyoruz Yola

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hükümetin izinlerin iptal uygulaması sonucu Viyana-Prag gezimizi yapamadık.
    Tatil için son fırsat olan önümüzdeki Kurban Bayramı vakti eşimle arabaya atlayıp çıkıp bi dolaşalım dedik.
    Ege tarafı düşünüyoruz ancak hiç bi yeri bilmiyoruz.Kesin olarak uğrayacağımız bi kaç nokta var.

    1.Durak noktamız Bursa... Ankaradan çıkıp ilk uğrayacağımız şehir Bursa. Fazla detaylı olmayacak şekilde kısa bir şehir turu planı var. Bursa da konaklama olmayacak.
    2.Durak noktamız Çanakkale... Aynı gün Bursadan yola çıkıp akşamında çanakkaleye vardığımızda herhangi bir otel veya pansiyonda konaklama. Sabahında şehir merkezi ve Çanakkale Şehitliği gezisi.
    Muhtemelen sabahtan akşama kadar bu bölgeyi çıkartabiliriz.
    3.Durak noktamız bilinmiyor.... İşte burada yardımlarınızı bekliyorum. Edremit,Akçay,Ayvalık gibi sizin de önerinizle bi yerde konaklamak. 1veya 2 gün kalabiliriz. Burada maksat denize girmek. Tabi otel veya pansiyon fiyatları da önemli. Otelden kasıt fazla bi beklentimiz yok. Temiz, düzgün, güvenilir mekan olsun. Kahvaltıymış, buzdolabıymış, yerli içkiymiş falan beklentimiz yok. Öneriniz önemli.
    4.Durak noktamız Bodrum... Bir akrabımız mevcut. 2 gece burada konaklayacağız. Lakin arada kısa bi İzmir turu olabilir. Tabi yol üstünde sizin önereceğiniz, mutlaka uğrayıp şu yemeğin tadına bakmalısınız falan diyebileceğiniz yer varsa tavsiye alabilirm.
    5.Durak noktamız bilinmiyor... Marmaris, Dalaman, Fethiye herhangi bir tanesi. Sizin öneriniz önemli.
    1gece konaklama planlıyoruz.
    6.Durak noktamız Isprata... Akraba ziyareti ve Ankaraya buradan dönüşü planlıyoruz.

    Bu çok uzun bir güzergah. Buraya veya şuraya gitmenize gerek yok. Tatil cehennem olur size falan gibi tavsiyelerinizi bekliyorum.
    DH da sağlam gezi ekibi var biliyorum. Yardım edeceklerini de biliyorum :) Her türlü öneriye açığım.







  • hocam 3. durak önerim Ayvalık olabilir. Ama bayramda kalabalık olur o bölgeler. Ayvalıkta cunda'da pansiyonda(ADA pansiyon) kalabilirsiniz. Girit kahvaltısı fena değil akşam ayvalıkta tik mustafanın yerinde balık(LEVREK) meze (sıcak kiremitte domates, deniz börülcesi) rakı yapabilirsiniz. veya cunda adasında lal girit mutfağında. ikiside fevkalade yerler.

    Yüzmek için sarımsaklı badavut veya cundada patrişya plajlarını tercih edebilirsiniz. Badavut -biraz daha soğuk ve sığ değil- ve patrişya -görece olarak daha sakin- bizim biraz daha hoşumaza gitmişti. Son olarak şeytan sofrasına çıkabilirsiniz. Gün batımında yalnız

    Kısaca Ayvalık 1,2 gün için gezilebilecek güzel yerlere sahip

    iyi tatiller,
  • Hocam tavsiyeni dinleyip ayvalıktan 2 gecelik pansiyon ayarladım. Rezervasyonlarımı hep bookingten yaparım. Uygun fiyata mavi pansiyonda buldum. Önerdiğiniz Cunda Ada pansiyon yoktu. Bayram nedeniyle fiyatlar uçmuş heralde. 2 gecelik kahvaltı dahil 400TL tuttu. Teşekkür ederim, eksik olmayın.
  • 5. Durak marmRis olarak bekleriz
    🚙 Jeep Safari
    🚣 Rafting
    🏊 Tüplü Dalış
    🌊 Rüzgar Sörfü ve Kano
    💥 ATV Safari
    Herhangi bir aktivite önerebilirim
    Detaylı bilgi için iletişime geçeblrsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.2006 yılından bu yana ege-akdeniz rotasında gerek arkadaşlarım gerek ailem ile aralıklarla dolaşıyorum..Fırsat buldukça da keşfe çıkıyorum bu güzergahta :) Yazmış olduğunuz güzergahta bildiğim ve gezip dolaşabileceğiniz ve kalabileceğiniz yerleri elimden geldiğince yazmaya çalışayım.

    1.Durak Bursa -- Muhtemelen kısa bir şehir turu yapcaksınız. Burası için herhangi bir tavsiye veremiyorum o yüzden..

    2.Durak Çanakkale -- Çanakkale için şehitlik turu düzenleyen şehir içinde birçok turizm firması var. Ben arkadaşımın pansiyonunda kalmıştım.Şehir merkezi kordona ve yeni kordona çok yakın temiz ve güzel bir pansiyondur. Adı Akar Pansiyon. Booking.com adresinde de bulunuyor.Size şehitlik turu konusunda da gerekli yönlendirmeyi yaparlar isterseniz. Tabi daha önceden rezervasyon yaptırdığınız başka bir otel varsa onlarında anlaşmalı acenteleri vardır. Şehitlik turu sabah erken saatte başlayıp feribot ile gelibolu tarafında sizi bekleyen minibüse bindikten sonra başlar. Yanınızda su geçirmeyen bir sırt çantası ve fotoğraf makinesi olmasında yarar var. Birçok müze ve doğal manzara sizleri bekliyor olacak. Manevi olarak çok etkileyici bir yer. Bizim şansımıza üniversiteli bir arkadaş rehberlik yapmıştı ve akıcı bir Türkçeye sahip olduğu için oldukça iyi geçmişti şehitlik turu.


    3.Durak -- Benim önerim Assos ve Ayvalık olabilir. Assos'da serin denizin keyfini çıkarıp sessiz sakin bikaç gün geçirebilir ardında Ayvalık'ta biraz daha hareketli tatile devam edebilirsiniz. Hatta fırsat olursa günübirlik Yunan adası bile yapabilirsiniz.

    4.Durak - Bodrum : Bodrumda sadece 1 defa bulundum. Kaldığım yer Bodrum'un biraz uzağında Akyarlar bölgesindeydi. Sessiz sakin ve denizi oldukça güzel bir yer. Fiyatlar diğer yerlere göre haliyle biraz daha pahalı.

    5.Durak - Fethiye : Fethiye kesinlikle rotanızda olmalı diye düşünüyorum. Ölüdeniz-ovacık mevkinde kaldığım Elze Otel sessiz sakin ama merkezi bir yerde. Havuzu var ve kahvaltıda oldukça güzeldi. Ayrıca otel sahibi Sinan Bey Fethiye'de tekne turundan yemek yiyeceğiniz ucuz ve pahalı mekanlara kadar oldukça detaylı güzel bir program hazırlayabiliyor. Eğer vaktiniz varsa 1 gün tekne turu ve 1 gün ölüdeniz turu yapmalısınız. Tabi 2 gün Fethiye için çok çok az bir süre, şöyle 5-6 gün ideal diyebilirim.

    6.Durak ısparta : Geçen sene Ekim ayında dolaşma fırsatı bulduğum güzel şehir. Öncelikle Davraz Dağı ve etrafı görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Davraz Dağı’nın zirvesi 2635 mt yükselikte ve göller yöresinde kaldığı için etrafında Eğirdir ve Kovada gölleri var. Eğer Davraz'dan , Sevinçli köy merkezinden devam ederseniz Eğirdir Gölü'ne ulaşabiliyorsunuz. Gölü tepeden göreyim derseniz de “Seyir Terası” denilen tepe bir yer bulunuyor. Akpınar tabelasından devam edip köy içinden geçerek tepeye ulaşabilirsiniz..Gölün etrafında "Akpınar Seyir Terası"na nasıl gideriz diye sorarsanız size tarif ederler aslında. Burada yemek yiyip birşeyler atıştırabilirsiniz. Vaktiniz olursa Kovada Gölünü de mutlaka görmelisiniz. Turkuaz rengi hakim oluyor bazı dönemlerde.. Yanlış hatırlamıyorsam Burdur Novotel'de kalmıştım ama biraz pahalı,o yüzden bütçenizi bilmediğim için öneremiyorum bu oteli.

    Aslında seyahat yazılarımı aktardığım bir site ile uğraşıyorum şu anda. Vakit olursa ziyaret edebilirsiniz.www.kacishayali.com Bu yazdığım yerleri de yakında ekleyeceğim. Belki size veya diğer gezecek kişilere yardımı olur. Kazasız belasız güzel tatiller diliyorum. Selamlar...




  • Üstadım teşekkür ediyorum.
    Tüm otel ve pansiyon rezervasyonlarımı yaptığım için o konuda sıkıntım kalmadı.
    Aracımız mevcut. Çanakkale merkezden gelibolu yarımadasına aracımızla geçmeyi düşünüyoruz. Aracımızla geçmeyi önermez misiniz?
  • Aracınız varsa muhtemelen daha rahat edersiniz ama yanınızda bir rehber olursa girdiğiniz müzelerde ve diğer alanlarda size, yaşanan savaşın ve cephelerin önemini daha iyi anlatabilir diye düşünüyorum. Yinede tercih sizin olsun. Bizim aracımız olmadığı için Çanakkale merkezde bir turizm bürosundan, rehber eşliğinde hareket ettik. Gelibolu feribotuna rehber ile binip , karşıya geçtiğimizde, bizi bekleyen tur minibüsüne binerek bütün şehitlik turunu ve rehberlik hizmetini böyle sağlamıştık. Rica ederim. İyi tatiller diliyorum tekrar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.