Şimdi Ara

Beyler Sizce çalışmalı mıyım? Lütfen yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlıktan da ablaşılacağı gibi bir konuda karar vermem gerekiyor. Ben karar veremedim bir de size sorayım dedim.

    Şimdi genel durum şöyle: 21 yaşındayım, geçen sene üniversiteden mezun oldum. Bölümümü sevmediğim için bu sene yeniden hazırlanıyorum.
    Bunun için de dershaneye yazıldım. Hafta içi grubundayım, salı çarşamba perşembe,cuma yarım gün dershanedeyim. 2 gün öğlenci,2 gün sabahçı olmak üzere.

    Neyse buraya kadar güzel, şimdi dershanenin parasını kendim veriyorum. 1 sene çalıştım, onun sayesinde yani. Şimdi tekrar aileme yük olmak istemediğim için çalışmak gibi bir düşünce oluştu. Şu ara maddi sorunum yok, yani şimdilik. Ama çalışırken gibi her gördüğümü alıp, gezme tozma olayları bitti. Ne bileyim benim de kendimce masraflarım oluyor, bir de alışverişi çok severim onun da etkisi var tabi ki...

    Dün, eski iş arkadaşım yeni bir şirkette çalışmaya başlamış, seni yormayacak tarzda part-time tarzı bir iş var falan dedi. Bir de çok ısrar etti. Pazartesi gel görüşelim dedi. Aslında aklımda yokken o getirdi aklıma bu çalışma düşüncesini.

    Ama ya derslerime engel olursa falan diye de vicdan azabı oluştu. Yani zaten yaş itibari ile çok küçük sayılmıyorum. Daha fazla geç kalamam.

    Ne diyorsunuz? Bir fikir verin lütfen yaaa







  • Bende üniversitede okuyorum özel üniversite olması dolasıyla aileme bende çok yük olduğumu düşünüyorum, nedense benimde bu aralar part time iş olur herhangi birşey olur para kazanma düşüncem var. Büyüdük artık, ne iş yapacağını bilmiyorum ama eğer uygunsa bence git çalış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pink Floyd

    Bende üniversitede okuyorum özel üniversite olması dolasıyla aileme bende çok yük olduğumu düşünüyorum, nedense benimde bu aralar part time iş olur herhangi birşey olur para kazanma düşüncem var. Büyüdük artık, ne iş yapacağını bilmiyorum ama eğer uygunsa bence git çalış.

    Ya evet doğru söylüyorsun da. Şimdi tüm arkadaşlar deli gibi ders çalışıyor. Benim gidip saatlerimi harcamam doğru olur mu diye de düşünmüyor değilim. Kafam karışık doğrusu.
  • hadi yaaa başka kimsenin bir fikri yok mu?
  • yok kişi kullanıcısına yanıt
    Hocam part time bir iş bul çalış aylık 400-500 kazansan hem dershanene gidersin hemde ailene yük olmassın.
  • Neden o renk yazdın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi 6 ay ailene yuk olsan problem olmaz ,simdi onlar sana baksin uniden sonrada sen onlara bakarsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MhmtClk

    Hocam part time bir iş bul çalış aylık 400-500 kazansan hem dershanene gidersin hemde ailene yük olmassın.

    Dershane parası tamam zaten onu önceden hazırlamıştım zate. Kendi harcamalarımı finanse edebilmek için böyle bir düşünce oluştu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: potur

    Neden o renk yazdın

    Profil resmimden anlaşılacağı gibi pembeye sempatim var. Telefonum, giysilerim vs. bu tonlardadır. Seviyorum bu rengi yani.
  • pembe??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HitlerinAbisi

    bi 6 ay ailene yuk olsan problem olmaz ,simdi onlar sana baksin uniden sonrada sen onlara bakarsin

    Cevabın için teşekkürler. Çalışma diyorsun sanırım, ama vakit ayırıp bir de nedenini yazarsan çok sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yok kişi

    quote:

    Orijinalden alıntı: potur

    Neden o renk yazdın

    Profil resmimden anlaşılacağı gibi pembeye sempatim var. Telefonum, giysilerim vs. bu tonlardadır. Seviyorum bu rengi yani.

    Degisikmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer dershaneye şimdi başladıysan git çalış zaten geç kalmışın bu saatten sonra ygs için ama 1-2 aydır dershaneye gidiyorsan devam et eğer kazanamazsan part time iş yüzünden oldu dersin yani diğer sene yine böyle şeyleri düşünürsün ama eğer 1.seçenek geçerli ise sende git işte çalış seneye ağustos ayında dershaneye yazıl ve deli gibi çalış 4 senelik kas açıköğretim bile olsa o zaman hem çalışırsın hemde okursun.birde ne işiymiş bu part olan nerdeymiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca ihtiyacın varsa çalış hangi sehirdesin istanbul da isen part time çalışacak bi ton yer var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miyamoto Musashi

    pembe??

    Evet pembe
  • 20 yaşındayım.Özel üniversitede okuyorum yıllık 4900€ veriyorum okula.16 yaşımdan beri çalışıyorum.Çok şükür ailemden de 16 yaşımdan beri para aldığımı hatırlamam.Aylık 750TL + 270€ maaşla bir süpermarket zincirinin muhasebecisiyim.Maaşımın bir kısmını okul taksitine,bir kısmını ev masrafları için eve verir kalanını karı kıza ve hobilerime harcarım.
  • Şimdi yanılmıyorsam dershaneye gitme amacın daha iyi bir bölümü tutturup okumak. Çalışmaya ayıracağın vakti derslere ayırsan puanında büyük oynama olur bence. Çalışmayı tercih edersen dershaneye ayıracağın vakitten yersin ve derslere ayıracağın vakitten yediğin için dershaneye ödediğin ücret boşa gitmiş olur. Benim tavsiyem sınavlara kadar derslere yoğunlaşıp sosyal aktivite - alışveriş vb. harcamaları biraz kısıtlaman. Yanılmıyorsam üniv. kazandığınız zaman part time çalışacaksınız zaten. Aileye olan yük kısmını da ailene yardımcı olarak o zaman kapatırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AvriL<3

    Eğer dershaneye şimdi başladıysan git çalış zaten geç kalmışın bu saatten sonra ygs için ama 1-2 aydır dershaneye gidiyorsan devam et eğer kazanamazsan part time iş yüzünden oldu dersin yani diğer sene yine böyle şeyleri düşünürsün ama eğer 1.seçenek geçerli ise sende git işte çalış seneye ağustos ayında dershaneye yazıl ve deli gibi çalış 4 senelik kas açıköğretim bile olsa o zaman hem çalışırsın hemde okursun.birde ne işiymiş bu part olan nerdeymiş

    Ya 1-2 ay oldu tabi ki. Ve de çok çabalıyorum. Ders çalışıyorum, aklım başıma 21 yaşında geldi.
    İş müşteri temsilciliği. Ama dış arama. Call center tarzı.




  • çalışma önce üni sınavını sağlama al.bi sene yük olursun ama ileride fazlasıyla telafi edersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Unlimitêd

    Şimdi yanılmıyorsam dershaneye gitme amacın daha iyi bir bölümü tutturup okumak. Çalışmaya ayıracağın vakti derslere ayırsan puanında büyük oynama olur bence. Çalışmayı tercih edersen dershaneye ayıracağın vakitten yersin ve derslere ayıracağın vakitten yediğin için dershaneye ödediğin ücret boşa gitmiş olur. Benim tavsiyem sınavlara kadar derslere yoğunlaşıp sosyal aktivite - alışveriş vb. harcamaları biraz kısıtlaman. Yanılmıyorsam üniv. kazandığınız zaman part time çalışacaksınız zaten. Aileye olan yük kısmını da ailene yardımcı olarak o zaman kapatırsın.

    Çok sağol verdiğin bu mantıklı cevaptan ötürü.
    Vazgeç otur oturduğun yerde diyorsun kısacası. Düşüneceğim bu dediklerini.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.