Şimdi Ara

Bi kaza tespit tutanağı tutalım dedik ömrümüzden ömür gitti..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün sabah 7.50 de yakın bi arkadaşım kazaya karışıyor (4 yolda olan bir kaza ama bizim aracın geçtiği yol ana yol karşı tarafın ki tali yol). Tutanağı sonra tutalım diye ayrılıyorlar öğleden sonra adamlarla iletişime geçiyoruz ve mevzu başlıyor. Kazaya karışan karşı taraf bi fırın firması kazayı yapan çocuk gerçekten saf bir çocuk kendisini ifade etmekte de zorlanıyordu dolayısıyla olaya patron bey karıştı bizde de daha önce böyle durumları tecrübe etmiş ben varım ve adamlar bizi mekanlarına çağırdılar dediler ki gelin hocam burda bizim tamircimiz de var bi şekil hallederiz. Biz gittik (kısa kesiyorum) adam kendilerinin haklı olduğuna bizi ikna etmeye çalıştı önce olmayınca tamam kaza yerine gidelim dedi. Sonra araçları eski haline getirelim tekrar foto alalım dedi. Ben böyle bişeyin münkün olmadığını söylememe rağmen ısrar ısrar (tabi bu arada telefonda sürekli birileriyle konuşup konuşup geliyor) en son ikna edemeyeceğini anlayınca polis çağıralım dedi. Ben de dedim çağır yine bir yarım saat beklemenin ardından polisin gelmemesi üzerine ben polisi aradım polis bana telefonda kaza anında beni aramanız gerekiyordu şimdi gelip sabahki kazaya tutanak tutamam kendiniz anlaşacaksınız dedi telefonu adama ver dedi adama da anlatıyım dedi adama da anlattı sonra tutanak tutmaya oturduk. akabinde adam kaza tespit tutanağına olayı farklı yansıtmaya çalıştı (karşı tarafla bizim araç 4 yolda burun buruna ilk temasta kazaya karışırken karşı taraf çok hızlı olduğu için duramamış sonrasında durduğunda bizim araç arkadan vurmuş gibi görünüyor ve adam bunu çizmek istiyor) benim ısrarlarımla benim dediğim şekilde tutanak tuttuk adam bize bu sefer de trafik poliçesini yarın göndereceğini söylemeye başladı ve benden tutanağın ıslak imzalı fotokopisini vermeme rağmen aslını istemeye başladı ben de yarın bana poliçeyi gönder ben de sana tutanağın aslını veririm dedim. adamın elimden poliçeyi zorla almaya hamle yapmasının ardından ortamın gerileceğini anlayınca adam gitti.

    Şimdi elimde sürücünün ehliyet ve ruhsat fotokopisi var
    Trafik kazası tespit tutanağı var
    trafik sigorta poliçesi yok (karşı tarafın)

    Sigorta poliçe nosunu kaza tutanağına yazdığı için sigortacım karşı tarafın poliçesini bulabileceğini söyledi benim izlemem gereken yol ne olmalı sizce?

    1. yol hiç bişey olmamış gibi gelen poliçe ile birlikte aracı serviste dosyasını açtırıp yaptırmak
    2. yol trafik mahkemesine gitmek..

    Teşekkür ederim fikirleniz için







  • Eğer kusurun tamamının karşı tarafta olduğundan eminseniz hiç uğraşmayın, istediklerinizi almışsınız zaten. Çekin servise, işlemlere başlayın.

    Şu aşamada mahkemeye vs gitseniz bile ne kazanacaksınız ki? Arabanız tamir olduktan sonra bir de değer kaybı için dava açarsınız.

    Bundan fazlası için uğraşmanıza değmez.
  • Islak imzalı tutanak varsa 1. yolu izleyin direkt

    Kaza sonrasında

    1) fotoğraflar çekilecek
    2) o tutanak tutulacak
    3) eksik bilgi/belge varsa polise haber verilecek

    Ondan sonra anlaşılır anlaşılmaz o ayrı mesele, çocuğun saflığından yararlanmak değil de "haklıysanız" zaten o çocuk ne deseniz yapardı

    4 yolda ana yol tali yol diye bir ayrımı neye göre yaptınız bilmiyorum ama bölünmüş yolun bölünmemiş yola göre üstünlüğü vardır. onun dışında isim olarak cadde ile sokağın birbirine üstünlüğü yok, sağdan gelen haklı
  • İlk kaza anında fotoğraf çekin. Detaylı her açıdan. Sonra araçları kenara alın. tutanağa karşı tarafı suçlamadan objektif olarak sadece kendinizin ifadesini şu taraftan şu tarafa yaklaşık şu hızda ilerlerken şu noktada şu plakalı araç ile şu noktada çarpıştık. Yazın. Karşı taraf neyi isterse onu yazsın tartışmayın. Zaten fotoğraf ve kroki her şeyi anlatır.

    Mümkünse ucuz da olsa araç kamerası kullanın.

    Geçmiş olsun diyip kibarca ayrılın. Medeni olmaya gayret ediniz. Kaza bu her zaman olan bir şey. Cana geleceğine mala gelsin.

    Duruma göre kasko var ise iletişime geçip yaptırın kasko karşı taraf trafik sigortasına rücu eder. Kasko delinmez korkmayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz haklı olduğumuzu hiç savunmadık zaten olayı olduğu gibi yansıtmaya çalıştık ama karşı taraf hep manipülasyonda bulundu. Tekrar fotoğraf çekimi istedi kabul etmeyince kaza tespit tutanağına çizilen krokiyi gerçeğe uygun değil de kendilerinin haklı çıkacağı şekilde tutturmaya çalıştı. Bizim gerildiğimiz noktalar burda oldu. Arkadaşım zaten çocuğun çok korkması sebebiyle hep anlayışlı davranmış o an da tutanağı tutmayalım sen sakinleş akşam tutarız diyip göndermiş.
  • Aynısında benzer bir olayı yaşadım, olaya girmicem.
    İndim araçtan adama geçmiş olsun dedim el uzattım, bu debelenmeye başladı işte, belli ortamı gericek.
    Her yönden fotoğraflarını çektim araçların, bu arada adam hala aracına bakiyordu. Sonra ehliyetinizin ve ruhsatinizin fotoğraflarını cekebilirmiyim dedim. Kendiminkilerini adamın kaputuna koydum, adam hala şok halinde çıkardı al dedi hepsini çektim.
    Sonra isterseniz tutanak tutalim, isterseniz siz yaptirin ama suçlu siz gozukuyorsunuz bana hiç fark etmez dedim. Adam tutanak tutucaz dedi, peki akşam tutalım şuan okula yetişmem lazım dedim elimi uzattim ve yoluma devam ettim.

    Akşam da adama WhatsApp dan fotoğrafları attım, ne yapiyoruz dedim. Sanayi de buluşalım yaptıralım kardeşim dedi, haksiz olduğunu eve gidip, siniri geçince anlamıştı

    -İlk önemli nokta nedir? Fotoğraftır, trafik isterse sıkışsın, herkes kornalara abansin, yer yerinden oynasin... Banane?
    O kazadan sonraki fotoğraflar çekilecek. Fotoğraflar her açıdan cekildikten sonra, araçlar kenara alınır. Uzlaşma olmazsa polis çağırılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 6 Şubat 2020; 11:24:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.