Şimdi Ara

Bi Zahmet Okuyun arkadaşlar ! ! !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hdd 40gb önce 2 ye böldüm c ye 98 d ye xp prof kurup 3. partitisyonu kurdum. xp açılışa kendi boot ekranını getirdi ordan neyi açıcağıma karar veriyorum. Ancak 98 e bişi olduunda format atıp 98 kurduğumda o boot ekranı kayboluyo ve bi türlü xp yi açamıoyorum. 98 i kurduktan sonra boot ekranını nasıl geri getirebilirim.. teşekkürler. xp cd sinden kurtarmayıda denedim rebuilt boot işe yaramıyor..



  • C: üzerine Xp Boot.log boot.ini tarzında dosyalar atar. Önceden bunların bir yere kopyasını alman gerekiyordu.Şimdi Xp yi de yeniden kurman gerekiyor.
  • c:98 d:xp e:data
    c de Bootsect.dos Bootlog.prv Bootlog.txt Boot.ini Bootfont.bin falan var
    eyer boot.ini dosyasınının copyasını alıp 98 i kurduktan sonra bu kopyayı c ye atarasam sorun çözülüyormu ? başka birşeylere gerek yokmu ?
  • boot.ini (HDD 3 partition + C'de xp pro kurulu)

    [boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

    C'nin icine daha onceden backup almis oldugun boot.ini'yi dos'dan (caldera mi ne iste) kopyalarsan bisicigi kalmaz windows'unun.


    kel alak olmus.. YES!
  • Merhaba Dostum .. 3 partitions'da tam emin değiLim işe yararmı yaramazmı ama istersen bir dene .. Önce bi not defteri aç daha sonra şu kodLarı aynen yaz ..

    [boot loader]
    timeout=3
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /noguiboot
    C:\="Microsoft Windows"


    Daha sonra dosyayı sakLa ..İsim böLümüne boot.ini yaz kaydetme yeri oLarakda C:\ partitionsunu seç .. Oraya kopyaLa daha sonra c:\ deki boot.ini dosyasını sağ tıkLa özeLLikLere gir saLt okunur ,arşiv we gizLi seçenekLerini onayLa ..

    KoLay geLsin ..

    SewgiLerimLe !! ..
  • şimdi c ye yani 98 e format attım ve yeniden 98 kurdum doğal olarak açılıştaki boot ekranı gitti ancak format atmadan önce c dizinindeki boot.ini ve diğer adında boot geçen tüm dosyaları kopyaladım. şimdi ise tekrar c ye attım ancak nafile xp ye şu an ulaşamıyorum yani sadece boot ini yi kopyalamak işe yaramıyor bir şekilde sisteme açılışta bu boot ini yi okumasını öretmek gerek ???
  • [boot loader]
    timeout=3
    default=C:[operating systems]
    C:\="Microsoft Windows"
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect


    bu benim c ye format atmadan önceki boot
  • HDD lerin hemen hepsinde etkin bölüm C olarak gösterilir.Windows98 i kurarken D ye kurulum yapılsa bile system dosyalarını etkin bölüm C olduğundan C ye kopyalayacaktır.Eğer önceden C de Xp veya başka bir işletim sistemi varsa 98 in kurulumu ile direk olarak yapısı bozulacak ve sadece 98 açılacaktır.Bunun en kolay çözümü temiz format atılmış bir C sürücüsüne windows 98 kurulur ardından D sürücüsüne XP kurulur.Windows XP D ye kurulurken boot.ini dosyasını kendisi uygun bir şekilde oluşturacak ve seçmeli başlangıçlı bir menü karşına gelecektir.
  • e peki xp yi kurmadan bunu nasıl halledicez bi yere bi şekilde boot.ini dosyasını okumasını sölemek gerekiyor.hdd nin ilk açılışta baktığı yer yada bunun gibi bişey olası gerek ve oraya müdahale edebilmek lazım
  • Diyorum ya işte..Önce win98 i C ye kur sen,daha sonra D ye de Xp yi kur..XP kurulumu yaparken zaten boot.ini dosyasını gerektiği gibi işliyor yani senin manual olarak bişey yapmana gerek yok.Yalnızca dikkat etmen gereken (ki muhtemelen senin C fdisk işlemi ile etkin bölüm olarak atanmıştır) C ye win98'i kurup daha sonra XP yi D ye kurmak olacaktır.Yoksa sen D ye win98 kurmaya kalkarsan win98 sistem dosyalarını C ye atacak ve dolayısıyla XP çalışmayacaktır.
  • ya zaten PC açılırken boot.ini yi aramıyormu?
  • Rosicky arkadaş zaten 98 i yeniden kurmuş xp dha önceden vardı boot.ini c den uçunca c ye 98 yeniden kurulsa bile xp açılmaz.Ama bence boot.ini nin kopyasını alıp sonra c ye kopyaladı ise olması lazım...
  • evet rosicky yanlış anlaşılma olmuş sistemi zaten senin de söylediğin gibi oluşturuyorum ancak sistem stabil iken c ye format atıp 98 kurunca xp nin boot ekranı uçuyo ve bunun (tek tek yazıyoru)boot.ini Bootfont.bin Bootlog.prv Bootlog Bootsect.dos Detlog.txt alakası yok zaten dosyaları açıp bakarsanız sorunla bi alakası olmadığını göreceksiniz alakalı olan sadece boot.ini o da anladığım kadarıyla hdd açılışında kardeşim şimdi sen git c de bi boot.ini göreceksin onu oku ona göre hareket et diyen bişey var boot ini sadece karşımıza çıkan ekranın seçmeli menüsü aslında ancak hadiseyi yapan başka birşey mevcut yani bu hdd nin irq bacak sayımından sonra gidip ne olursa olsun ilk okuyacağı şey. işte asıl soru o nedir neresidir nasıl editlenir ne değiştirilir...
    * yada soruyu şöyle mi yazmalıydım : irq sayımından sonra hdd de ilk ne okunur neresi okunur da sistem hangi işletim sistemine yöneleceğini anlar ?
  • yeniden kurman lazım xp yi
  • Reselam...
    Eğer win98 de sorun varsa ve yeniden kurmayı kafana koyduysan format atma...DOS tan NC ile yahut komut ile C deki varolan "windows ve program files" i sil.Daha sonra yine win98 i C ye kur. Sorunun düzelir.Böylelikle herhangibir sistem dosyasına ,boot işlemini yapmanı sağlayan herhangibir dosyaya yada D sürücüsünde kurulu olan winxp ye zarar vermemiş olursun..
  • evet bu da bi yöntem ancak hani sistemi gerçektende temizlemek amacıyla format atma en güvenilir yoldur ya onu gerçekleşti
    recek asıl hadiseyi hala bulamadım yani boot ini yi kopyalamak bi işe yaramadı.. :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.