Şimdi Ara

Bigpoint ve Tencent’ten gündemi sarsacak iş birliği!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hamburg, 30 Mart 2015; Lider oyun geliştirici ve yayıncısı Bigpoint, popüler MMORPG oyunu Drakensang Online’ı yayınlamak üzere, Riot Games’in de yatırımcısı ve dünyanın en büyük internet servis sağlayıcısı Tencent ile Çin’de dev bir anlaşma imzaladı.

    Bigpoint CEO'su Khaled Helioui’nin; "Dünyada 29 milyon oyuncu ile Drakensang, bugüne kadar yayınladığımız en başarılı oyunlarından biri. Özellikle, sektörümüzün pazar lideri Çin’deki bu lansmana hazırlarken çok dikkatle çalıştık ve şimdi Çinli oyunculara en iyi oyun deneyimini sunmaktan gurur duyuyoruz. Titiz çalışma ve inceleme sürecimiz boyunca tüm lokal detaylar ve Çinli oyunculara özgü optimizasyonlar konusunda yaptığı geri bildirimlerlen Tencent ile imzaladığımız ortaklık, Çin'de attığımız ilk adım ve biz bu büyüleyici pazardaki varlığımızı genişletmek için dört koldan çalışıyoruz.” sözleriyle ifade ettiği ortaklık ile online oyun yayıncılığı konusunda ortaklık imzalayan ilk Avrupalı şirket olan Bigpoint; Tencent’in Çin’de halihazırda sağlamış olduğu sağlıklı ekosistem, iyi tanınan hedef kitle, çoklu pazarlama yöntemleri, altyapı desteği, ödeme çözümleri ve oyuncuların ihtiyaçları odaklı anlayışından da faydalanacak.

    Tencent Online Oyunlar Genel Müdür Yardımcısı Raymond Gong; “Drakensang Online’ın Çin’e özel yayın hakları, gittikçe genişleyen online oyunlar portfolyomuzun ilk adımlarından biri. Bigpoint’in dünyaca ünlü oyunu Drakensang, grafik kalitesi, erişilebilirlik ve oyun stili açısından Çinli oyuncuların tam ihtiyacı olan şey. Bigpoint uzmanlarıyla birlikte, yerel pazarda oyuncularımıza en yüksek kalitede ürünü sağlamak için titizlikle çalışacağız.” açıklamasını yaparken;
    Bigpoint Uluslararası Marketing Direktörü Giovanni Valeriota, “Çin’de devam ettirdiğimiz büyüme, aslında Asya’da yaptığımız açılımın ve Kore’de bir local ofis açmanın ardından gelen bir sonraki aşamaydı. Sırada Asya pazarına girmeyi bekleyen bir kaç oyun var ve bölgede onları da duyurmak için sabırsızlanıyoruz.” şeklinde konuştu.

    Tencent Hakkında
    Tencent, internet kullanıcılarının hayatlarını zenginleştirmek için her zaman teknolojiyi kullanır. Her gün milyonlarca insanın iletişim kurduğu, deneyim ve bilgilerini paylaştığı ve her şeyden önemlisi eğlendiği entegre platformları, dünyada sıralamalarında ilk basamaklarda yer alır. Ünlü iletişim platformu QQ, Weixin / WeChat, sosyal ağ platformu Qzone, online oyun platform QQ Game, bilgi için QQ.com ve Tencent News gibi ürünlerle dünya pazarının ilk sıralarına oturan Tencent’in video içerikleri için de Tencent Video adında bir portal bulunmaktadır.
    Çin’in Shenzen şehrinde 1998 yılında kurulan Tencent, 2004 yılında Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası Ana Kurulu’nun onayıyla kamuoyuna sunuldu. Şirket, Hang Seng Endeksi kurucu hisselerinin başında gelmekle birlikte, yeni yatırım ortakları için sıcak ilişkiler kurmaya devam ederken, kullanıcılarıyla olan organic bağını da ihmal etmez.
    Bigpoint Hakkında
    Dünyanın önde gelen oyun geliştirici ve yayıncı firması Hamburg-Almanya merkezli Bigpoint , 1.000'in üzerinde dağıtım ve medya ortağı ile tarayıcı ve mobil oyun alanında kurulduğu günden beri geliştirdiği başarılı oyun ve projelere imza atmıştır.

    35 farklı ülkeden çalışanları ile, son teknolojilerden faydalanarak yenilikçi oyun konseptleriyle sektöre öncülük ederken, 350 milyonu geçkin kayıtlı kullanıcıya sahip Bigpoint oyunları, 200’ü aşkın ülkede, 25’ten fazla dilde yayınlanmaktadır.
    Portföyünde bulunan 40 farklı oyunun hepsi tamamen ücretsiz oynanabilen Bigpoint, kullanıcılarına oyun içi hızlı ilerleme olanağı sunabilmek adına mikro ödeme hizmetleri sunmaktadır.

    2014 GameX Oyun Ödülleri’nde DarkOrbit ile “En İyi Web Tabanlı Oyun“ ve Shards of War ile Almanya Oyun Geliştiricileri Ödülleri başta olmak üzere; 2013 yılında Rising Cities ile “Yılın MMO Oyunu“ ve 2012 yılında Drakensang Online ile “En İyi Tarayıcı Tabanlı MMORPG Ödülü“ gibi çeşitli ödüllere layık görülen Bigpoint’in, Hamburg'daki merkez ofisinin yanı sıra Berlin'de bir geliştirme ofisi, Lyon'da bir mobil oyun stüdyosu ile; San Fransisco, Seoul, Lüksemburg ve İstanbul’da ofisleri bulunmaktadır.
    Drakensang Online Hakkında
    Drakensang Online, fantezi dünyası Dracania'da geçen son derece yoğun ve etkileyici bir rol oyunu. Oyuncu; bir Korucu, Buhar Teknisyeni, Ejderha Savaşçısı veya Çember Büyücüsü olarak kahramanlığa koşuyor ve iyi ile kötü güçler arasında fantastik bir savaşta yerini alıyor.
    Her oyuncu tek başına oynamayı ya da öyküyü bir arkadaş grubuyla birlikte yaşamayı seçebiliyor. 900'den fazla görev oyuncuyu 90'dan fazla harita ve Duria'dan Karanlık Cüceler’in Krallığı’na kadar uzanan kapsamlı bir öykü boyunca yönlendiriyor ve burada karşılaşacakları yaklaşık 50 çeşit şeytani canavar, her seviyedeki oyuncuya neredeyse sonsuz bir eğlence sunuyor. Şu anda “Düello, Grup Gruba Karşı, Bayrağı Yakala ve Kaleye Hücum” adlarına sahip 4 PvP modunda, sadece Avrupa'da her ay 800.000'in üzerinde savaş gerçekleştiriliyor.
    Doğruca Drakensang Online için geliştirilen Nebula teknolojisi sayesinde perakende kalitesinde 3 boyutlu grafikler, animasyonlar ve efektler sunan oyun doğruca tarayıcıdan ya da oyunun hafif istemci sürümü (40 MB) üzerinden oynanabiliyor.
    Avrupa'da geliştirilen ve bakımları yapılan Drakensang Online, dünya çapında bir kitleye sahip ve 29 milyondan fazla kayıtlı oyuncuyu eğlendiriyor.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.