Şimdi Ara

Bild: Atatürk yaşasaydı hayır derdi. (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
531
Cevap
2
Favori
17.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Diyelimki cumhurbaskanimiz yarin hakkin rahmetine kavustu. Belkide bizde yarini goremeyecegiz. Kimin ne zaman olecegini kimse bilemez. Diyelimki cumhurbaskanimiz vefat etti. Bu evet hayir seciminde bunca yetkiyi kime vermeyi dusunuyor bu evetciler? Farzedelim recep tayyip erdogan yok. Hala evet diyebilecekler mi? Bunu aciklasinlar bana sonra bende evet diyeyim. Bu kadar yetkiyi bana bile verseniz ben yine hayir derim. Ölümlü dunya. Benden sonra gorevi alacak adamin bir soysuz vatansiz olup olmadigini nerden bilecegim?



    Yasalar bugune bakarak cikmaz. Gelecege bakarak cikar. Kimse kendini ölümsüz zannetmesin. Ben bu oylamanin geleceginde kocaman bir felaket goruyorum.

    Aynısı bu sistemdeki başbakan için olsa?

    Sanırım yerine meclisi fesedebilecek bir başbakan gelmiyor. CB bakanlar kurulundan bir bakanı geçici hükümet kurması için atıyor. Belkide hükmüde yoktur bu durumun. Bir başbakan gidip diğeri geliyor. Belkide seçime gidilir. Fakat kimsenin elinde meclisi fesedip yargılanamaz bir konuma gelerek bir güç verilmiyor. Benim yukardaki endişem buydu. Denetlenemez bir yapının oluşması iyi birşey değil. Kendim için bile istemem. Deliririm belki. Aklım fikirlerim değişir. Beni kimse denetleyemiyorsa bunun adı felakettir demek istedim. Konu başbakan veya cumhurbaşkanı sıfatı değil. Recep Tayyip Erdoğan ölürse bu yetkileri bu halk kimin için verecek? Mesela Binali Yıldırım içinde evet mi diyecekler? Bilal Erdoğan için mi evet diyecekler? Devlet Bahçeli için mi evet diyecekler....? Sonuçta birisi o tahta oturtulacak değil mi?

    Şu anki sistemde dediğinizi mesela cumhurbaşkanı yurtdışına giderse, ona vekalet eden kişi yapabilir. Farkındaysanız Abdullah Güld'en önceki cumhurbaşkanları pek yurtdışına çıkmazdı bu nedenle.

    Ayrıca dediğiniz fesh etme yetkisi Atatürkte vardı. O işlemi de yapmıştı. Kötü mü oldu yani?

    Atatürk nere bugünkü siyasetçiler nere? Yani birşeyleri kıyaslarken iyice bir tartmak lazım. Atatürk dediğiniz kişi savaş kahramanı milletin kimliğini yeniden kazanmasına sebep olan çok değerli bir Türk lideri. İsteseydi torununun torunlarının torunlarına kadar kendine osmanlı hanedanlığı gibi bir aile soyundan yönetim şeklide getirirdi. Sen meclisi fesetmesinde kalmışsın. Malvarlığınıda bağışladı. Mesela Örnek verdiğim siyasetçilerden herhangi biri vefat edince malvarlığını bağışlar mı? Ne kattılar Türk milletine? Atatürkten sonra doğru düzgün bir lider geldimi? Şu an yönetimde olan siyasetçileri tarih bugün değil 50 yıl sonra yazacak. Acaba haklarında neler söylenecek? Hangi savaşı kazandılar? Ekonomi için ne yaptılar? Atatürk gibi malvarlıklarını bağışladılar mı? Yoksa bütün ailesini osmanlı hanedanlığı gibi siyasetin içine mi sokmaya çalıştılar? Bunları bugün sadece gözlemliyebiliyoruz. Zaman herşeyi bize gösterecek. Bu evet ve hayırın sonucunuda göreceğiz. Mesela sana şahsen sorayım.

    Devlet Bahçeliyede evet der miydin?
    Kemal Kılıçtaroğluna?
    Bilal Erdoğana?
    Binali Yıldırıma?

    Ben burda evet denilecek bir kişi göremiyorum. Sizi bilemem ama isterseniz listeyi uzatabilirsiniz. Varsa birisi şerefine namusuna ağzından çıkan her kelimesinin doğru olduğunu vatanı milletini namus olarak gören döneklik yapmayan birisini biliyorsanız bana söyleyin. Bende bileyimki CB başkan olduktan sonra hakkın rahmetine kavuştuğunda geleceğim hakkında endişe etmeyeyim. CB şahsi kişiliğini buna katmıyorum. Çünkü bu evet ve hayır bireysel bir oylama. Ondan sonrası için benim burdaki yorumlarım. Dedim ya Cumhurbaşkanı belki çok daha düzgün işler yapacak bizde şaşıracağız. Diyelimki Kendisi aramızda değil o zaman ne olacak? En son osmanlı imparatorluğunda hanedan kavgaları yüzünden kardeşler birbirini öldürüyordu. Onuda hatırlatayım size. Bir makama bu kadar gücü yüklerseniz sonuçlarınıda ölçmeniz gerekir. Bence bu oylmada sonuca bakan yok. Bugüne bakılıyor. Yarın kimin aramızda olup olmayacağını Allah bilir. O yüzden ben sağlıklı bir oylama olduğunuda düşünmüyorum.


    Düşünelim. Atatürkün bilmediğimiz bir oğlu falan mı vardı?

    Mal varlığı meselesi ilginçtir... Atatürke dededen mi kalmıştı mesela orman çiftliği ya da sarayı? Zaten halkın malıydı.

    Bunca yoruma cevabın bu mu? Anne tarafından birini bulur 8. dereceden akraba bulur yine kendi soyundan devam ettirirdi. Komiksiniz gerçekten. Teşekkürler. Çok düşünmüşsünüz. Başımızdakilerinde elinde bir tane yüzük vardı. Şimdi gemilerle filoları falan var. Bu müthiş ticari zekayı neye bağlıyorsun. VAtanın malını vatana bağışlayacaklarmı? Bu düşünceleriniz lütfen kendinize saklayıp bir daha beni alıntalamayın. İyi forumlar.

    Oğulları ya da damatları çalışıyor servet ediniyorlar. Atatürkün de serveti olmuştu bir şekilde. Sonuçta oğlu olsa ona bırakacaktı. Ayrıca o zamanın Cumhurbaşkanı maaşı şimdiki şartlara oran edilirse 100 kat fazlaydı bilirsiniz belki...

    O değil de bu sistem şu anki çift başlılığı engelleyecek. Sistem iyi ama siz araştırmadan kılıçdaroğlu ne derse tıpış tıpış takip ediyorsunuz.

    Ayrıca fesih meselesine takıldın demişsin de, zaten kaç yazıdır meclisi feshedebilir yetkisi sınırsız diye takan sendin? Şu anda da böyle olabileceğini kanıtladığım için mi caydın?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda


    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet0637

    Kimse yazdımı bilmiyorum ama rahmetli yaşasaydı kendi çoktan şimdi yapılmak isteneni çoktan yapmıştı ve kimseye bile sormamıştı.
    Kimsede ağzını bile açıp tek kelime bile edememişti...

    Mussolinilerin Hitlerlerin Leninlerin zamanında CHP 'nin karşısısına yeni partiler kurdurmuş demokrasinin güçlenmesine çalışmış biriden bahsediyoruz galiba

    şimdi 1930'lara dönelim mi diye soruyoruz?

    Chp'den daha güçlü olacağını anlayınca da kapattırdı dimi?

    şeyh sait isyanı çıkmıştı sanırım...

    1930ların dünyası diyorum, Hitler diyorum , mussolini diyorum japonya'nin Çini işgal hazırlıkları diyorum... Dünyada demokrasinin yıkıldığı bir zamandan bahsediyoruz

    Kuruluş tarihi 12 Ağustos 1930
    Kapanış tarihi 17 Aralık 1930

    Anayasa ve yasalar avrupanın aynısıydı. Avrupa'da Amerika'da demokrasi mi bitmiş o dönemde? Ayrıca ne alakası var hitlerle falan? Tarihler alakasız bir kere.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Terakkiperver_Cumhuriyet_F%C4%B1rkas%C4%B1

    Ayrıca beni 1930ların Türkiyesini övdürmeye niye çalışıyorsun? Hitlerlerin Mussolinilerin Leninlerin dönemini

    Türkiye islam dünyasının parlayan yıldızı olmuş , esir ülkelerin kurtuluşunu gösteren umut olmuş yinede

    Osmanlıdan demokrasi namına meclis namına bir birşey yokken yeni parti denemeleri olmuş,,

    sizlerse 90 yıllık deneyimleri hiçe sayıp eskiden de partiler kapanıyordu diyorsunuz

    1930ların dönemine dönmeyi savunuyorsunuz. Almanyada Hitleri geri getirsin o zaman dünyanın yarısını işgal etmişer en güçlü tankları , uçakları imal etmişler ama NAZİ deyince adamlar kükrüyor yine de böyle hakaret olamaz diyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 28 Mart 2017; 14:52:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    bu naziler uzaydanmı geldi.

    Sen "nazi hakaret değil" dedin ben de cevabını verdim. Hatta son bir soruşturup öyle yazdım cevabını. Almanya'da nazi kelimesi hakarettir ve 2 yıla kadar hapisle yargılanabilir



    Naziler uzaydan gelmedi.

    Almanlar kadar bu olayı sorgulayan ve geçmişiyle yüzleşen bir başka toplum var mıdır bilmiyorum. Bunu hiçbiri inkar etmez aksine utanır ve sebeplerini sorgular- üçbeş gerizekalı neo naziden bahsetmiyorum- kafatasçılar maalesef heryerde var - bizde bile.



    Ne psikolojik araştırmalar ve deneyler yaptılar yahu - biz nerede yanlış yaptık nasıl bu tek adamın peşinden sorgusuz sualsiz gittik diye



    Ha sorgulayan yüzleşen adamdan korkmamak lazım

    Ben köprülerin atılmasından yana değilim tam tersi ilişkilerin geliştirilmesinden yanayım- ılımlı politikalarla ticaretimizin ve turizmimizin darbe görmemesinden yanayım ekonomi zaten çok kötü.



    Ama nazi terörist yamyam diyorsak işe bu adamların eline trilyonlar saymayarak başlamalıyız ve icraate geçmeliyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı


    quote:

    Orijinalden alıntı: sirinmustafa

    Yıllarıdır bölünüyo bölünüyo diye davul çalıyısonuz ama hiç bir şey olmadı ve sizin gibilere rağmen olmucak

    6. filoyu kıble yaptığınız gün ülke bitti zaten. Komünist, dinsiz,ateist dediğiniz ve gerçekten de dini önceliği olmayan insanlar filistinin canını okuyan İsrail'e sözde dinine bağlı cesaretli insanlardan daha fazla diklenmiştir.

    Ayrıca ben ülkemin bölünmesini istemiyorum. Beni kendiniz mi şeyh saiti destekleyenlerden veya fetönünü babası said nursilerden sanmayın.

    Onlar eskiden amerikayı kıblesi yapmış. Şimdi de siz yapıyorsunuz. Ne farkınız var birbirinizden?

    quote:

    Orijinalden alıntı: kugutex

    Şu almanyayı avrupayı savundugunuzun çeyreği kadar türkiyeyi savunsanız ülkede sorun kalmazdı.


    Aynen öyle.

    Ben şimdi nasıl Amerika'yı kıblem yapıyor muşum çok merak ediyorum.

    Meclisteki 4 partiyi eleştiriyorum sert bir şekilde. Ülkenin bölünmek amacıyla itelendiğini sürüklendiğini söylüyorum. Biz nasıl bizim paramızla inşaa edilen bu milletin parasıyla inşaa edilen kuzey ırakın bağımsızlığını ilan etmeden bayrağını göndere çekeriz diyorum. Nasıl bağımsızlığını ilan etmesini bekleriz diye soruyorum.

    Ben bunu sorunca şimdi kıblem Amerika'mı oluyor?

    Bakın açık açık söylüyorum bu referandumdan evette çıksa hayırda çıksa bu referandumun yasaları geçecek. Ya referandumda geçecek yada sonrasında erken seçimle mhp ve hdp baraj altı olup geçecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 28 Mart 2017; 15:1:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi

    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Diyelimki cumhurbaskanimiz yarin hakkin rahmetine kavustu. Belkide bizde yarini goremeyecegiz. Kimin ne zaman olecegini kimse bilemez. Diyelimki cumhurbaskanimiz vefat etti. Bu evet hayir seciminde bunca yetkiyi kime vermeyi dusunuyor bu evetciler? Farzedelim recep tayyip erdogan yok. Hala evet diyebilecekler mi? Bunu aciklasinlar bana sonra bende evet diyeyim. Bu kadar yetkiyi bana bile verseniz ben yine hayir derim. Ölümlü dunya. Benden sonra gorevi alacak adamin bir soysuz vatansiz olup olmadigini nerden bilecegim?



    Yasalar bugune bakarak cikmaz. Gelecege bakarak cikar. Kimse kendini ölümsüz zannetmesin. Ben bu oylamanin geleceginde kocaman bir felaket goruyorum.

    Aynısı bu sistemdeki başbakan için olsa?

    Sanırım yerine meclisi fesedebilecek bir başbakan gelmiyor. CB bakanlar kurulundan bir bakanı geçici hükümet kurması için atıyor. Belkide hükmüde yoktur bu durumun. Bir başbakan gidip diğeri geliyor. Belkide seçime gidilir. Fakat kimsenin elinde meclisi fesedip yargılanamaz bir konuma gelerek bir güç verilmiyor. Benim yukardaki endişem buydu. Denetlenemez bir yapının oluşması iyi birşey değil. Kendim için bile istemem. Deliririm belki. Aklım fikirlerim değişir. Beni kimse denetleyemiyorsa bunun adı felakettir demek istedim. Konu başbakan veya cumhurbaşkanı sıfatı değil. Recep Tayyip Erdoğan ölürse bu yetkileri bu halk kimin için verecek? Mesela Binali Yıldırım içinde evet mi diyecekler? Bilal Erdoğan için mi evet diyecekler? Devlet Bahçeli için mi evet diyecekler....? Sonuçta birisi o tahta oturtulacak değil mi?

    Şu anki sistemde dediğinizi mesela cumhurbaşkanı yurtdışına giderse, ona vekalet eden kişi yapabilir. Farkındaysanız Abdullah Güld'en önceki cumhurbaşkanları pek yurtdışına çıkmazdı bu nedenle.

    Ayrıca dediğiniz fesh etme yetkisi Atatürkte vardı. O işlemi de yapmıştı. Kötü mü oldu yani?

    Atatürk nere bugünkü siyasetçiler nere? Yani birşeyleri kıyaslarken iyice bir tartmak lazım. Atatürk dediğiniz kişi savaş kahramanı milletin kimliğini yeniden kazanmasına sebep olan çok değerli bir Türk lideri. İsteseydi torununun torunlarının torunlarına kadar kendine osmanlı hanedanlığı gibi bir aile soyundan yönetim şeklide getirirdi. Sen meclisi fesetmesinde kalmışsın. Malvarlığınıda bağışladı. Mesela Örnek verdiğim siyasetçilerden herhangi biri vefat edince malvarlığını bağışlar mı? Ne kattılar Türk milletine? Atatürkten sonra doğru düzgün bir lider geldimi? Şu an yönetimde olan siyasetçileri tarih bugün değil 50 yıl sonra yazacak. Acaba haklarında neler söylenecek? Hangi savaşı kazandılar? Ekonomi için ne yaptılar? Atatürk gibi malvarlıklarını bağışladılar mı? Yoksa bütün ailesini osmanlı hanedanlığı gibi siyasetin içine mi sokmaya çalıştılar? Bunları bugün sadece gözlemliyebiliyoruz. Zaman herşeyi bize gösterecek. Bu evet ve hayırın sonucunuda göreceğiz. Mesela sana şahsen sorayım.

    Devlet Bahçeliyede evet der miydin?
    Kemal Kılıçtaroğluna?
    Bilal Erdoğana?
    Binali Yıldırıma?

    Ben burda evet denilecek bir kişi göremiyorum. Sizi bilemem ama isterseniz listeyi uzatabilirsiniz. Varsa birisi şerefine namusuna ağzından çıkan her kelimesinin doğru olduğunu vatanı milletini namus olarak gören döneklik yapmayan birisini biliyorsanız bana söyleyin. Bende bileyimki CB başkan olduktan sonra hakkın rahmetine kavuştuğunda geleceğim hakkında endişe etmeyeyim. CB şahsi kişiliğini buna katmıyorum. Çünkü bu evet ve hayır bireysel bir oylama. Ondan sonrası için benim burdaki yorumlarım. Dedim ya Cumhurbaşkanı belki çok daha düzgün işler yapacak bizde şaşıracağız. Diyelimki Kendisi aramızda değil o zaman ne olacak? En son osmanlı imparatorluğunda hanedan kavgaları yüzünden kardeşler birbirini öldürüyordu. Onuda hatırlatayım size. Bir makama bu kadar gücü yüklerseniz sonuçlarınıda ölçmeniz gerekir. Bence bu oylmada sonuca bakan yok. Bugüne bakılıyor. Yarın kimin aramızda olup olmayacağını Allah bilir. O yüzden ben sağlıklı bir oylama olduğunuda düşünmüyorum.


    Düşünelim. Atatürkün bilmediğimiz bir oğlu falan mı vardı?

    Mal varlığı meselesi ilginçtir... Atatürke dededen mi kalmıştı mesela orman çiftliği ya da sarayı? Zaten halkın malıydı.

    Bunca yoruma cevabın bu mu? Anne tarafından birini bulur 8. dereceden akraba bulur yine kendi soyundan devam ettirirdi. Komiksiniz gerçekten. Teşekkürler. Çok düşünmüşsünüz. Başımızdakilerinde elinde bir tane yüzük vardı. Şimdi gemilerle filoları falan var. Bu müthiş ticari zekayı neye bağlıyorsun. VAtanın malını vatana bağışlayacaklarmı? Bu düşünceleriniz lütfen kendinize saklayıp bir daha beni alıntalamayın. İyi forumlar.

    Oğulları ya da damatları çalışıyor servet ediniyorlar. Atatürkün de serveti olmuştu bir şekilde. Sonuçta oğlu olsa ona bırakacaktı. Ayrıca o zamanın Cumhurbaşkanı maaşı şimdiki şartlara oran edilirse 100 kat fazlaydı bilirsiniz belki...

    O değil de bu sistem şu anki çift başlılığı engelleyecek. Sistem iyi ama siz araştırmadan kılıçdaroğlu ne derse tıpış tıpış takip ediyorsunuz.

    Ayrıca fesih meselesine takıldın demişsin de, zaten kaç yazıdır meclisi feshedebilir yetkisi sınırsız diye takan sendin? Şu anda da böyle olabileceğini kanıtladığım için mi caydın?

    Alıntıları Göster
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 9 Haziran 2017; 22:25:35 >




  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    valla teknolojısını alırım guzel bır urunu varsa alırım..ama bu onun yamyam nazı amerıkanın gudumunde sılık vasıfsız olmadıgını gostermıyor..
  • anayasa mahkemeleri kurmak binlerce kişiyi kendi düşüncesine ters diye asmak- barış huzur demokrasi bunun neresinde

    Anadolu halkı açlıkla boğuşurken giyecek çarık bulamazken zorla şapka inkilabı dayattırıyorsun. Kendin de saraylarda lüks hayat yaşıyorsun o balo senin bu balo benim geziyorsun. Halkın açlık içinde yaşıyor. E şuanki durumdan farkı ne bu işin hala saraylarda yaşıyor yöneticiler, hala bi kesim zenginlik lüks içinde geziyor bi kesim işsizlikle boğuşuyor. İlk 5 demek biraz fazla hayalperestçe. Şuanki durumdan çok da bi farkımız olmazdı.

    He kardeşçe diyorsun şuan kardeşçe yaşanmıyor doğrusun ama o zamanlarda dersim olayında uçaklardan güller menekşeler atılmıyordu yanlış bilmiyorsam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atatürk yaşasaydı kılıçtaroğlu nu fizana kadar kovalardı. bidaha da gelmezdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat1981pls

    valla teknolojısını alırım guzel bır urunu varsa alırım..ama bu onun yamyam nazı amerıkanın gudumunde sılık vasıfsız olmadıgını gostermıyor..

    Teknolojisini almış olmuyorsun ki

    Sadece bir kaç yıl kullanıp ona trilyon kazandıracağın bir son ürün alıyorsun

    Teknoloji almak ne demek lütfen öğreniniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Diyelimki cumhurbaskanimiz yarin hakkin rahmetine kavustu. Belkide bizde yarini goremeyecegiz. Kimin ne zaman olecegini kimse bilemez. Diyelimki cumhurbaskanimiz vefat etti. Bu evet hayir seciminde bunca yetkiyi kime vermeyi dusunuyor bu evetciler? Farzedelim recep tayyip erdogan yok. Hala evet diyebilecekler mi? Bunu aciklasinlar bana sonra bende evet diyeyim. Bu kadar yetkiyi bana bile verseniz ben yine hayir derim. Ölümlü dunya. Benden sonra gorevi alacak adamin bir soysuz vatansiz olup olmadigini nerden bilecegim?



    Yasalar bugune bakarak cikmaz. Gelecege bakarak cikar. Kimse kendini ölümsüz zannetmesin. Ben bu oylamanin geleceginde kocaman bir felaket goruyorum.

    Aynısı bu sistemdeki başbakan için olsa?

    Sanırım yerine meclisi fesedebilecek bir başbakan gelmiyor. CB bakanlar kurulundan bir bakanı geçici hükümet kurması için atıyor. Belkide hükmüde yoktur bu durumun. Bir başbakan gidip diğeri geliyor. Belkide seçime gidilir. Fakat kimsenin elinde meclisi fesedip yargılanamaz bir konuma gelerek bir güç verilmiyor. Benim yukardaki endişem buydu. Denetlenemez bir yapının oluşması iyi birşey değil. Kendim için bile istemem. Deliririm belki. Aklım fikirlerim değişir. Beni kimse denetleyemiyorsa bunun adı felakettir demek istedim. Konu başbakan veya cumhurbaşkanı sıfatı değil. Recep Tayyip Erdoğan ölürse bu yetkileri bu halk kimin için verecek? Mesela Binali Yıldırım içinde evet mi diyecekler? Bilal Erdoğan için mi evet diyecekler? Devlet Bahçeli için mi evet diyecekler....? Sonuçta birisi o tahta oturtulacak değil mi?

    Şu anki sistemde dediğinizi mesela cumhurbaşkanı yurtdışına giderse, ona vekalet eden kişi yapabilir. Farkındaysanız Abdullah Güld'en önceki cumhurbaşkanları pek yurtdışına çıkmazdı bu nedenle.

    Ayrıca dediğiniz fesh etme yetkisi Atatürkte vardı. O işlemi de yapmıştı. Kötü mü oldu yani?

    Atatürk nere bugünkü siyasetçiler nere? Yani birşeyleri kıyaslarken iyice bir tartmak lazım. Atatürk dediğiniz kişi savaş kahramanı milletin kimliğini yeniden kazanmasına sebep olan çok değerli bir Türk lideri. İsteseydi torununun torunlarının torunlarına kadar kendine osmanlı hanedanlığı gibi bir aile soyundan yönetim şeklide getirirdi. Sen meclisi fesetmesinde kalmışsın. Malvarlığınıda bağışladı. Mesela Örnek verdiğim siyasetçilerden herhangi biri vefat edince malvarlığını bağışlar mı? Ne kattılar Türk milletine? Atatürkten sonra doğru düzgün bir lider geldimi? Şu an yönetimde olan siyasetçileri tarih bugün değil 50 yıl sonra yazacak. Acaba haklarında neler söylenecek? Hangi savaşı kazandılar? Ekonomi için ne yaptılar? Atatürk gibi malvarlıklarını bağışladılar mı? Yoksa bütün ailesini osmanlı hanedanlığı gibi siyasetin içine mi sokmaya çalıştılar? Bunları bugün sadece gözlemliyebiliyoruz. Zaman herşeyi bize gösterecek. Bu evet ve hayırın sonucunuda göreceğiz. Mesela sana şahsen sorayım.

    Devlet Bahçeliyede evet der miydin?
    Kemal Kılıçtaroğluna?
    Bilal Erdoğana?
    Binali Yıldırıma?

    Ben burda evet denilecek bir kişi göremiyorum. Sizi bilemem ama isterseniz listeyi uzatabilirsiniz. Varsa birisi şerefine namusuna ağzından çıkan her kelimesinin doğru olduğunu vatanı milletini namus olarak gören döneklik yapmayan birisini biliyorsanız bana söyleyin. Bende bileyimki CB başkan olduktan sonra hakkın rahmetine kavuştuğunda geleceğim hakkında endişe etmeyeyim. CB şahsi kişiliğini buna katmıyorum. Çünkü bu evet ve hayır bireysel bir oylama. Ondan sonrası için benim burdaki yorumlarım. Dedim ya Cumhurbaşkanı belki çok daha düzgün işler yapacak bizde şaşıracağız. Diyelimki Kendisi aramızda değil o zaman ne olacak? En son osmanlı imparatorluğunda hanedan kavgaları yüzünden kardeşler birbirini öldürüyordu. Onuda hatırlatayım size. Bir makama bu kadar gücü yüklerseniz sonuçlarınıda ölçmeniz gerekir. Bence bu oylmada sonuca bakan yok. Bugüne bakılıyor. Yarın kimin aramızda olup olmayacağını Allah bilir. O yüzden ben sağlıklı bir oylama olduğunuda düşünmüyorum.


    Düşünelim. Atatürkün bilmediğimiz bir oğlu falan mı vardı?

    Mal varlığı meselesi ilginçtir... Atatürke dededen mi kalmıştı mesela orman çiftliği ya da sarayı? Zaten halkın malıydı.

    Bunca yoruma cevabın bu mu? Anne tarafından birini bulur 8. dereceden akraba bulur yine kendi soyundan devam ettirirdi. Komiksiniz gerçekten. Teşekkürler. Çok düşünmüşsünüz. Başımızdakilerinde elinde bir tane yüzük vardı. Şimdi gemilerle filoları falan var. Bu müthiş ticari zekayı neye bağlıyorsun. VAtanın malını vatana bağışlayacaklarmı? Bu düşünceleriniz lütfen kendinize saklayıp bir daha beni alıntalamayın. İyi forumlar.

    Oğulları ya da damatları çalışıyor servet ediniyorlar. Atatürkün de serveti olmuştu bir şekilde. Sonuçta oğlu olsa ona bırakacaktı. Ayrıca o zamanın Cumhurbaşkanı maaşı şimdiki şartlara oran edilirse 100 kat fazlaydı bilirsiniz belki...

    O değil de bu sistem şu anki çift başlılığı engelleyecek. Sistem iyi ama siz araştırmadan kılıçdaroğlu ne derse tıpış tıpış takip ediyorsunuz.

    Ayrıca fesih meselesine takıldın demişsin de, zaten kaç yazıdır meclisi feshedebilir yetkisi sınırsız diye takan sendin? Şu anda da böyle olabileceğini kanıtladığım için mi caydın?


    Ben yukardaki Kılıçtaroğluna Evet dermisiniz dedim mi? Ben demem mesela? Ama sen Sırf bir kişi yüzünden evet diyeceksin. Deniz baykalda gelse o makama kılçtaroğluda gelse, bende gelsem evet demem. Sen bunu kavrayamadın. Kavrayamacaksında. O yüzden bırakalım bu muhabbeti sen bildiğini oku. Daha geniş düşünceler sahip olduğunda gelirsin tartışırız seninle. Çift başlılık demişsin. Bİnali yıldırım ile Cumhurbaşkanımızın fikirleri uymuyor mu? Yorumlarınız o kadar saçmaki cevap yazmaya bile gerek yok. Alıntılamayın lütfen.



    Eğer kılıçdaroğlu ya da saydığınız kişiler yüzde 50 + 1 kişilik oyu alabiliyor olsaydı evet derdim. Ama alamayacağı için...

    Çift başlılık dedim. Şimdikilerin fikirleri uyuyor ama ya sonrakilerin uymazsa? Zaten bu yüzden yapılması lazım bu düzenlemenin.

    Ayrıca tamamen bilgisizsin. Bilgilen diye yazıyorum. Sen bana cevap yazmazsan alıntılamazsan, alıntılamam.




  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Teknoloji aliriz hocam o yamyam nazilerden baska bir sey alinmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bedrettin123

    anayasa mahkemeleri kurmak binlerce kişiyi kendi düşüncesine ters diye asmak- barış huzur demokrasi bunun neresinde

    Anadolu halkı açlıkla boğuşurken giyecek çarık bulamazken zorla şapka inkilabı dayattırıyorsun. Kendin de saraylarda lüks hayat yaşıyorsun o balo senin bu balo benim geziyorsun. Halkın açlık içinde yaşıyor. E şuanki durumdan farkı ne bu işin hala saraylarda yaşıyor yöneticiler, hala bi kesim zenginlik lüks içinde geziyor bi kesim işsizlikle boğuşuyor. İlk 5 demek biraz fazla hayalperestçe. Şuanki durumdan çok da bi farkımız olmazdı.

    He kardeşçe diyorsun şuan kardeşçe yaşanmıyor doğrusun ama o zamanlarda dersim olayında uçaklardan güller menekşeler atılmıyordu yanlış bilmiyorsam

    Laikçilerin bunu anladığı gün Türkiye ilerlemeye başlayacak zaten. O zaman bırakacaklar kılık kıyafetle, dış görünüşle, fikirlerle uğraşmayı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda

    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda


    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet0637

    Kimse yazdımı bilmiyorum ama rahmetli yaşasaydı kendi çoktan şimdi yapılmak isteneni çoktan yapmıştı ve kimseye bile sormamıştı.
    Kimsede ağzını bile açıp tek kelime bile edememişti...

    Mussolinilerin Hitlerlerin Leninlerin zamanında CHP 'nin karşısısına yeni partiler kurdurmuş demokrasinin güçlenmesine çalışmış biriden bahsediyoruz galiba

    şimdi 1930'lara dönelim mi diye soruyoruz?

    Chp'den daha güçlü olacağını anlayınca da kapattırdı dimi?

    şeyh sait isyanı çıkmıştı sanırım...

    1930ların dünyası diyorum, Hitler diyorum , mussolini diyorum japonya'nin Çini işgal hazırlıkları diyorum... Dünyada demokrasinin yıkıldığı bir zamandan bahsediyoruz

    Kuruluş tarihi 12 Ağustos 1930
    Kapanış tarihi 17 Aralık 1930

    Anayasa ve yasalar avrupanın aynısıydı. Avrupa'da Amerika'da demokrasi mi bitmiş o dönemde? Ayrıca ne alakası var hitlerle falan? Tarihler alakasız bir kere.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Terakkiperver_Cumhuriyet_F%C4%B1rkas%C4%B1

    Ayrıca beni 1930ların Türkiyesini övdürmeye niye çalışıyorsun? Hitlerlerin Mussolinilerin Leninlerin dönemini

    Türkiye islam dünyasının parlayan yıldızı olmuş , esir ülkelerin kurtuluşunu gösteren umut olmuş yinede

    Osmanlıdan demokrasi namına meclis namına bir birşey yokken yeni parti denemeleri olmuş,,

    sizlerse 90 yıllık deneyimleri hiçe sayıp eskiden de partiler kapanıyordu diyorsunuz

    1930ların dönemine dönmeyi savunuyorsunuz. Almanyada Hitleri geri getirsin o zaman dünyanın yarısını işgal etmişer en güçlü tankları , uçakları imal etmişler ama NAZİ deyince adamlar kükrüyor yine de böyle hakaret olamaz diyorlar


    Osmanlıdan demokrasi namına meclis namına bir birşey yokken yeni parti denemeleri olmuş

    Osmanlı'da meclis yok muydu? Parti yok muydu? Yuh! Kör cahillik böyle bir şey işte. Laik kesimin cahilliği paçalarından akıyor

    Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası
    Kuruluş tarihi 17 Kasım 1924
    Kapanış tarihi 5 Haziran 1925

    Yine hitler ile alakası yok. Kendi kendini küçük düşürmüşsün.

    ABDÜLHAMİT DİZİSİNİ İZLE TARİH OKU ilk meclis kaç ay açık kalmış 2.sinde zaten Osmanlı yıkıldı

    ayrıca tarafsız bir padişah olsa şu an daha iyi idare edileceğimizi söylediğim konum:https://forum.donanimhaber.com/avrupa-yi-ornek-almaliyiz-c-baskani-yerine-padisah-olmali-veya-zengin-birisi--124927820#124927820

    ingiltere kraliçesi gibi bir Osmanlı padişahı başımızda olsaydı şu anki sıkıntıları yaşamazdık. Şu an verdiğimiz oylar boşa gidiyor


    ayrıca ben laik değilim AKP -MHP-BBP'ye oy veren biriydm 10 küsur yıldır da oy kullanmıyorum

    Hitlerle alakası olması için Hitlerin Türkiyede parti kurması mı gerekiyor acaba o dönem Avrupanın dünyanın durumunu anlaman için diyorum 1917de rusyada lenin devrim yapmış demokrasi namına birşey olmadığını göstermek için belirtiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 28 Mart 2017; 15:53:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi

    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Diyelimki cumhurbaskanimiz yarin hakkin rahmetine kavustu. Belkide bizde yarini goremeyecegiz. Kimin ne zaman olecegini kimse bilemez. Diyelimki cumhurbaskanimiz vefat etti. Bu evet hayir seciminde bunca yetkiyi kime vermeyi dusunuyor bu evetciler? Farzedelim recep tayyip erdogan yok. Hala evet diyebilecekler mi? Bunu aciklasinlar bana sonra bende evet diyeyim. Bu kadar yetkiyi bana bile verseniz ben yine hayir derim. Ölümlü dunya. Benden sonra gorevi alacak adamin bir soysuz vatansiz olup olmadigini nerden bilecegim?



    Yasalar bugune bakarak cikmaz. Gelecege bakarak cikar. Kimse kendini ölümsüz zannetmesin. Ben bu oylamanin geleceginde kocaman bir felaket goruyorum.

    Aynısı bu sistemdeki başbakan için olsa?

    Sanırım yerine meclisi fesedebilecek bir başbakan gelmiyor. CB bakanlar kurulundan bir bakanı geçici hükümet kurması için atıyor. Belkide hükmüde yoktur bu durumun. Bir başbakan gidip diğeri geliyor. Belkide seçime gidilir. Fakat kimsenin elinde meclisi fesedip yargılanamaz bir konuma gelerek bir güç verilmiyor. Benim yukardaki endişem buydu. Denetlenemez bir yapının oluşması iyi birşey değil. Kendim için bile istemem. Deliririm belki. Aklım fikirlerim değişir. Beni kimse denetleyemiyorsa bunun adı felakettir demek istedim. Konu başbakan veya cumhurbaşkanı sıfatı değil. Recep Tayyip Erdoğan ölürse bu yetkileri bu halk kimin için verecek? Mesela Binali Yıldırım içinde evet mi diyecekler? Bilal Erdoğan için mi evet diyecekler? Devlet Bahçeli için mi evet diyecekler....? Sonuçta birisi o tahta oturtulacak değil mi?

    Şu anki sistemde dediğinizi mesela cumhurbaşkanı yurtdışına giderse, ona vekalet eden kişi yapabilir. Farkındaysanız Abdullah Güld'en önceki cumhurbaşkanları pek yurtdışına çıkmazdı bu nedenle.

    Ayrıca dediğiniz fesh etme yetkisi Atatürkte vardı. O işlemi de yapmıştı. Kötü mü oldu yani?

    Atatürk nere bugünkü siyasetçiler nere? Yani birşeyleri kıyaslarken iyice bir tartmak lazım. Atatürk dediğiniz kişi savaş kahramanı milletin kimliğini yeniden kazanmasına sebep olan çok değerli bir Türk lideri. İsteseydi torununun torunlarının torunlarına kadar kendine osmanlı hanedanlığı gibi bir aile soyundan yönetim şeklide getirirdi. Sen meclisi fesetmesinde kalmışsın. Malvarlığınıda bağışladı. Mesela Örnek verdiğim siyasetçilerden herhangi biri vefat edince malvarlığını bağışlar mı? Ne kattılar Türk milletine? Atatürkten sonra doğru düzgün bir lider geldimi? Şu an yönetimde olan siyasetçileri tarih bugün değil 50 yıl sonra yazacak. Acaba haklarında neler söylenecek? Hangi savaşı kazandılar? Ekonomi için ne yaptılar? Atatürk gibi malvarlıklarını bağışladılar mı? Yoksa bütün ailesini osmanlı hanedanlığı gibi siyasetin içine mi sokmaya çalıştılar? Bunları bugün sadece gözlemliyebiliyoruz. Zaman herşeyi bize gösterecek. Bu evet ve hayırın sonucunuda göreceğiz. Mesela sana şahsen sorayım.

    Devlet Bahçeliyede evet der miydin?
    Kemal Kılıçtaroğluna?
    Bilal Erdoğana?
    Binali Yıldırıma?

    Ben burda evet denilecek bir kişi göremiyorum. Sizi bilemem ama isterseniz listeyi uzatabilirsiniz. Varsa birisi şerefine namusuna ağzından çıkan her kelimesinin doğru olduğunu vatanı milletini namus olarak gören döneklik yapmayan birisini biliyorsanız bana söyleyin. Bende bileyimki CB başkan olduktan sonra hakkın rahmetine kavuştuğunda geleceğim hakkında endişe etmeyeyim. CB şahsi kişiliğini buna katmıyorum. Çünkü bu evet ve hayır bireysel bir oylama. Ondan sonrası için benim burdaki yorumlarım. Dedim ya Cumhurbaşkanı belki çok daha düzgün işler yapacak bizde şaşıracağız. Diyelimki Kendisi aramızda değil o zaman ne olacak? En son osmanlı imparatorluğunda hanedan kavgaları yüzünden kardeşler birbirini öldürüyordu. Onuda hatırlatayım size. Bir makama bu kadar gücü yüklerseniz sonuçlarınıda ölçmeniz gerekir. Bence bu oylmada sonuca bakan yok. Bugüne bakılıyor. Yarın kimin aramızda olup olmayacağını Allah bilir. O yüzden ben sağlıklı bir oylama olduğunuda düşünmüyorum.


    Düşünelim. Atatürkün bilmediğimiz bir oğlu falan mı vardı?

    Mal varlığı meselesi ilginçtir... Atatürke dededen mi kalmıştı mesela orman çiftliği ya da sarayı? Zaten halkın malıydı.

    Bunca yoruma cevabın bu mu? Anne tarafından birini bulur 8. dereceden akraba bulur yine kendi soyundan devam ettirirdi. Komiksiniz gerçekten. Teşekkürler. Çok düşünmüşsünüz. Başımızdakilerinde elinde bir tane yüzük vardı. Şimdi gemilerle filoları falan var. Bu müthiş ticari zekayı neye bağlıyorsun. VAtanın malını vatana bağışlayacaklarmı? Bu düşünceleriniz lütfen kendinize saklayıp bir daha beni alıntalamayın. İyi forumlar.

    Oğulları ya da damatları çalışıyor servet ediniyorlar. Atatürkün de serveti olmuştu bir şekilde. Sonuçta oğlu olsa ona bırakacaktı. Ayrıca o zamanın Cumhurbaşkanı maaşı şimdiki şartlara oran edilirse 100 kat fazlaydı bilirsiniz belki...

    O değil de bu sistem şu anki çift başlılığı engelleyecek. Sistem iyi ama siz araştırmadan kılıçdaroğlu ne derse tıpış tıpış takip ediyorsunuz.

    Ayrıca fesih meselesine takıldın demişsin de, zaten kaç yazıdır meclisi feshedebilir yetkisi sınırsız diye takan sendin? Şu anda da böyle olabileceğini kanıtladığım için mi caydın?


    Ben yukardaki Kılıçtaroğluna Evet dermisiniz dedim mi? Ben demem mesela? Ama sen Sırf bir kişi yüzünden evet diyeceksin. Deniz baykalda gelse o makama kılçtaroğluda gelse, bende gelsem evet demem. Sen bunu kavrayamadın. Kavrayamacaksında. O yüzden bırakalım bu muhabbeti sen bildiğini oku. Daha geniş düşünceler sahip olduğunda gelirsin tartışırız seninle. Çift başlılık demişsin. Bİnali yıldırım ile Cumhurbaşkanımızın fikirleri uymuyor mu? Yorumlarınız o kadar saçmaki cevap yazmaya bile gerek yok. Alıntılamayın lütfen.



    Eğer kılıçdaroğlu ya da saydığınız kişiler yüzde 50 + 1 kişilik oyu alabiliyor olsaydı evet derdim. Ama alamayacağı için...

    Çift başlılık dedim. Şimdikilerin fikirleri uyuyor ama ya sonrakilerin uymazsa? Zaten bu yüzden yapılması lazım bu düzenlemenin.

    Ayrıca tamamen bilgisizsin. Bilgilen diye yazıyorum. Sen bana cevap yazmazsan alıntılamazsan, alıntılamam.

    Alıntıları Göster
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 9 Haziran 2017; 22:25:46 >




  • umarim bir zahmet bir hayir verirsin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda

    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda

    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda


    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet0637

    Kimse yazdımı bilmiyorum ama rahmetli yaşasaydı kendi çoktan şimdi yapılmak isteneni çoktan yapmıştı ve kimseye bile sormamıştı.
    Kimsede ağzını bile açıp tek kelime bile edememişti...

    Mussolinilerin Hitlerlerin Leninlerin zamanında CHP 'nin karşısısına yeni partiler kurdurmuş demokrasinin güçlenmesine çalışmış biriden bahsediyoruz galiba

    şimdi 1930'lara dönelim mi diye soruyoruz?

    Chp'den daha güçlü olacağını anlayınca da kapattırdı dimi?

    şeyh sait isyanı çıkmıştı sanırım...

    1930ların dünyası diyorum, Hitler diyorum , mussolini diyorum japonya'nin Çini işgal hazırlıkları diyorum... Dünyada demokrasinin yıkıldığı bir zamandan bahsediyoruz

    Kuruluş tarihi 12 Ağustos 1930
    Kapanış tarihi 17 Aralık 1930

    Anayasa ve yasalar avrupanın aynısıydı. Avrupa'da Amerika'da demokrasi mi bitmiş o dönemde? Ayrıca ne alakası var hitlerle falan? Tarihler alakasız bir kere.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Terakkiperver_Cumhuriyet_F%C4%B1rkas%C4%B1

    Ayrıca beni 1930ların Türkiyesini övdürmeye niye çalışıyorsun? Hitlerlerin Mussolinilerin Leninlerin dönemini

    Türkiye islam dünyasının parlayan yıldızı olmuş , esir ülkelerin kurtuluşunu gösteren umut olmuş yinede

    Osmanlıdan demokrasi namına meclis namına bir birşey yokken yeni parti denemeleri olmuş,,

    sizlerse 90 yıllık deneyimleri hiçe sayıp eskiden de partiler kapanıyordu diyorsunuz

    1930ların dönemine dönmeyi savunuyorsunuz. Almanyada Hitleri geri getirsin o zaman dünyanın yarısını işgal etmişer en güçlü tankları , uçakları imal etmişler ama NAZİ deyince adamlar kükrüyor yine de böyle hakaret olamaz diyorlar


    Osmanlıdan demokrasi namına meclis namına bir birşey yokken yeni parti denemeleri olmuş

    Osmanlı'da meclis yok muydu? Parti yok muydu? Yuh! Kör cahillik böyle bir şey işte. Laik kesimin cahilliği paçalarından akıyor

    Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası
    Kuruluş tarihi 17 Kasım 1924
    Kapanış tarihi 5 Haziran 1925

    Yine hitler ile alakası yok. Kendi kendini küçük düşürmüşsün.

    ABDÜLHAMİT DİZİSİNİ İZLE TARİH OKU ilk meclis kaç ay açık kalmış 2.sinde zaten Osmanlı yıkıldı

    ayrıca tarafsız bir padişah olsa şu an daha iyi idare edileceğimizi söylediğim konum:https://forum.donanimhaber.com/avrupa-yi-ornek-almaliyiz-c-baskani-yerine-padisah-olmali-veya-zengin-birisi--124927820#124927820

    ingiltere kraliçesi gibi bir Osmanlı padşahı başımızda olsaydı şu anki sıkıntıları yaşamazdık


    ayrıca ben laik değilim AKP -MHP-BBP'ye oy veren biriydm 10 küsur yıldır oy kullanmıyorum

    Hitlerle alakası olması için Hitlerin Türkiyede parti kurması mı gerekiyor acaba o dönem Avrupanın dünyanın durumunu anlaman için diyorum 1917de rusyada lenin devrim yapmış demokrasi namına birşey olmadığını göstermek için belirtiyorum


    Ne demek yani? Osmanlıda'ki demokrasi ülkeyi 1. dünya savaşına soktu. Bu mu güçsüz meclis? Asıl güçsüz kalan padişahtı. Sevri imzalayan bile padişah değil senin savunduğun demokrasi... O beğenmediğin sistemi İngiltere hala kullanıyor bu arada.

    Senin mantığın ile İran'da devrim yapıldı biz de şeriata geçiyoruz, ya da çinde şu anda yeni bir devrim olsa şükredin bu elimizdeki demokrasiye mantığı aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digiogi -- 28 Mart 2017; 15:54:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Diyelimki cumhurbaskanimiz yarin hakkin rahmetine kavustu. Belkide bizde yarini goremeyecegiz. Kimin ne zaman olecegini kimse bilemez. Diyelimki cumhurbaskanimiz vefat etti. Bu evet hayir seciminde bunca yetkiyi kime vermeyi dusunuyor bu evetciler? Farzedelim recep tayyip erdogan yok. Hala evet diyebilecekler mi? Bunu aciklasinlar bana sonra bende evet diyeyim. Bu kadar yetkiyi bana bile verseniz ben yine hayir derim. Ölümlü dunya. Benden sonra gorevi alacak adamin bir soysuz vatansiz olup olmadigini nerden bilecegim?



    Yasalar bugune bakarak cikmaz. Gelecege bakarak cikar. Kimse kendini ölümsüz zannetmesin. Ben bu oylamanin geleceginde kocaman bir felaket goruyorum.

    Aynısı bu sistemdeki başbakan için olsa?

    Sanırım yerine meclisi fesedebilecek bir başbakan gelmiyor. CB bakanlar kurulundan bir bakanı geçici hükümet kurması için atıyor. Belkide hükmüde yoktur bu durumun. Bir başbakan gidip diğeri geliyor. Belkide seçime gidilir. Fakat kimsenin elinde meclisi fesedip yargılanamaz bir konuma gelerek bir güç verilmiyor. Benim yukardaki endişem buydu. Denetlenemez bir yapının oluşması iyi birşey değil. Kendim için bile istemem. Deliririm belki. Aklım fikirlerim değişir. Beni kimse denetleyemiyorsa bunun adı felakettir demek istedim. Konu başbakan veya cumhurbaşkanı sıfatı değil. Recep Tayyip Erdoğan ölürse bu yetkileri bu halk kimin için verecek? Mesela Binali Yıldırım içinde evet mi diyecekler? Bilal Erdoğan için mi evet diyecekler? Devlet Bahçeli için mi evet diyecekler....? Sonuçta birisi o tahta oturtulacak değil mi?

    Şu anki sistemde dediğinizi mesela cumhurbaşkanı yurtdışına giderse, ona vekalet eden kişi yapabilir. Farkındaysanız Abdullah Güld'en önceki cumhurbaşkanları pek yurtdışına çıkmazdı bu nedenle.

    Ayrıca dediğiniz fesh etme yetkisi Atatürkte vardı. O işlemi de yapmıştı. Kötü mü oldu yani?

    Atatürk nere bugünkü siyasetçiler nere? Yani birşeyleri kıyaslarken iyice bir tartmak lazım. Atatürk dediğiniz kişi savaş kahramanı milletin kimliğini yeniden kazanmasına sebep olan çok değerli bir Türk lideri. İsteseydi torununun torunlarının torunlarına kadar kendine osmanlı hanedanlığı gibi bir aile soyundan yönetim şeklide getirirdi. Sen meclisi fesetmesinde kalmışsın. Malvarlığınıda bağışladı. Mesela Örnek verdiğim siyasetçilerden herhangi biri vefat edince malvarlığını bağışlar mı? Ne kattılar Türk milletine? Atatürkten sonra doğru düzgün bir lider geldimi? Şu an yönetimde olan siyasetçileri tarih bugün değil 50 yıl sonra yazacak. Acaba haklarında neler söylenecek? Hangi savaşı kazandılar? Ekonomi için ne yaptılar? Atatürk gibi malvarlıklarını bağışladılar mı? Yoksa bütün ailesini osmanlı hanedanlığı gibi siyasetin içine mi sokmaya çalıştılar? Bunları bugün sadece gözlemliyebiliyoruz. Zaman herşeyi bize gösterecek. Bu evet ve hayırın sonucunuda göreceğiz. Mesela sana şahsen sorayım.

    Devlet Bahçeliyede evet der miydin?
    Kemal Kılıçtaroğluna?
    Bilal Erdoğana?
    Binali Yıldırıma?

    Ben burda evet denilecek bir kişi göremiyorum. Sizi bilemem ama isterseniz listeyi uzatabilirsiniz. Varsa birisi şerefine namusuna ağzından çıkan her kelimesinin doğru olduğunu vatanı milletini namus olarak gören döneklik yapmayan birisini biliyorsanız bana söyleyin. Bende bileyimki CB başkan olduktan sonra hakkın rahmetine kavuştuğunda geleceğim hakkında endişe etmeyeyim. CB şahsi kişiliğini buna katmıyorum. Çünkü bu evet ve hayır bireysel bir oylama. Ondan sonrası için benim burdaki yorumlarım. Dedim ya Cumhurbaşkanı belki çok daha düzgün işler yapacak bizde şaşıracağız. Diyelimki Kendisi aramızda değil o zaman ne olacak? En son osmanlı imparatorluğunda hanedan kavgaları yüzünden kardeşler birbirini öldürüyordu. Onuda hatırlatayım size. Bir makama bu kadar gücü yüklerseniz sonuçlarınıda ölçmeniz gerekir. Bence bu oylmada sonuca bakan yok. Bugüne bakılıyor. Yarın kimin aramızda olup olmayacağını Allah bilir. O yüzden ben sağlıklı bir oylama olduğunuda düşünmüyorum.


    Düşünelim. Atatürkün bilmediğimiz bir oğlu falan mı vardı?

    Mal varlığı meselesi ilginçtir... Atatürke dededen mi kalmıştı mesela orman çiftliği ya da sarayı? Zaten halkın malıydı.

    Bunca yoruma cevabın bu mu? Anne tarafından birini bulur 8. dereceden akraba bulur yine kendi soyundan devam ettirirdi. Komiksiniz gerçekten. Teşekkürler. Çok düşünmüşsünüz. Başımızdakilerinde elinde bir tane yüzük vardı. Şimdi gemilerle filoları falan var. Bu müthiş ticari zekayı neye bağlıyorsun. VAtanın malını vatana bağışlayacaklarmı? Bu düşünceleriniz lütfen kendinize saklayıp bir daha beni alıntalamayın. İyi forumlar.

    Oğulları ya da damatları çalışıyor servet ediniyorlar. Atatürkün de serveti olmuştu bir şekilde. Sonuçta oğlu olsa ona bırakacaktı. Ayrıca o zamanın Cumhurbaşkanı maaşı şimdiki şartlara oran edilirse 100 kat fazlaydı bilirsiniz belki...

    O değil de bu sistem şu anki çift başlılığı engelleyecek. Sistem iyi ama siz araştırmadan kılıçdaroğlu ne derse tıpış tıpış takip ediyorsunuz.

    Ayrıca fesih meselesine takıldın demişsin de, zaten kaç yazıdır meclisi feshedebilir yetkisi sınırsız diye takan sendin? Şu anda da böyle olabileceğini kanıtladığım için mi caydın?


    Ben yukardaki Kılıçtaroğluna Evet dermisiniz dedim mi? Ben demem mesela? Ama sen Sırf bir kişi yüzünden evet diyeceksin. Deniz baykalda gelse o makama kılçtaroğluda gelse, bende gelsem evet demem. Sen bunu kavrayamadın. Kavrayamacaksında. O yüzden bırakalım bu muhabbeti sen bildiğini oku. Daha geniş düşünceler sahip olduğunda gelirsin tartışırız seninle. Çift başlılık demişsin. Bİnali yıldırım ile Cumhurbaşkanımızın fikirleri uymuyor mu? Yorumlarınız o kadar saçmaki cevap yazmaya bile gerek yok. Alıntılamayın lütfen.



    Eğer kılıçdaroğlu ya da saydığınız kişiler yüzde 50 + 1 kişilik oyu alabiliyor olsaydı evet derdim. Ama alamayacağı için...

    Çift başlılık dedim. Şimdikilerin fikirleri uyuyor ama ya sonrakilerin uymazsa? Zaten bu yüzden yapılması lazım bu düzenlemenin.

    Ayrıca tamamen bilgisizsin. Bilgilen diye yazıyorum. Sen bana cevap yazmazsan alıntılamazsan, alıntılamam.

    Lafını bil ağar ol. Efendi ol. Bilgisizsin dediğin adamla kaç defa yüzyüze konuştun. Sen kimsin? Adamın asaplarını bozma. Profesor doktor digiogi misin? Bu düzenlemenin neden yapıldığı belli. Sen bana salça oldun saçma sapan sorularınla o yüzden sen defolup gideceksin. Bir daha alıntılamayacaksında. Bilgisiz.

    Ağar ol ne demek yahu?

    Çocuk ağır liseli çıktı. Hem bilgisiz hem saygısız. Al sana alıntı. Cahil liseliye blok!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Diyelimki cumhurbaskanimiz yarin hakkin rahmetine kavustu. Belkide bizde yarini goremeyecegiz. Kimin ne zaman olecegini kimse bilemez. Diyelimki cumhurbaskanimiz vefat etti. Bu evet hayir seciminde bunca yetkiyi kime vermeyi dusunuyor bu evetciler? Farzedelim recep tayyip erdogan yok. Hala evet diyebilecekler mi? Bunu aciklasinlar bana sonra bende evet diyeyim. Bu kadar yetkiyi bana bile verseniz ben yine hayir derim. Ölümlü dunya. Benden sonra gorevi alacak adamin bir soysuz vatansiz olup olmadigini nerden bilecegim?



    Yasalar bugune bakarak cikmaz. Gelecege bakarak cikar. Kimse kendini ölümsüz zannetmesin. Ben bu oylamanin geleceginde kocaman bir felaket goruyorum.

    Aynısı bu sistemdeki başbakan için olsa?

    Sanırım yerine meclisi fesedebilecek bir başbakan gelmiyor. CB bakanlar kurulundan bir bakanı geçici hükümet kurması için atıyor. Belkide hükmüde yoktur bu durumun. Bir başbakan gidip diğeri geliyor. Belkide seçime gidilir. Fakat kimsenin elinde meclisi fesedip yargılanamaz bir konuma gelerek bir güç verilmiyor. Benim yukardaki endişem buydu. Denetlenemez bir yapının oluşması iyi birşey değil. Kendim için bile istemem. Deliririm belki. Aklım fikirlerim değişir. Beni kimse denetleyemiyorsa bunun adı felakettir demek istedim. Konu başbakan veya cumhurbaşkanı sıfatı değil. Recep Tayyip Erdoğan ölürse bu yetkileri bu halk kimin için verecek? Mesela Binali Yıldırım içinde evet mi diyecekler? Bilal Erdoğan için mi evet diyecekler? Devlet Bahçeli için mi evet diyecekler....? Sonuçta birisi o tahta oturtulacak değil mi?

    Şu anki sistemde dediğinizi mesela cumhurbaşkanı yurtdışına giderse, ona vekalet eden kişi yapabilir. Farkındaysanız Abdullah Güld'en önceki cumhurbaşkanları pek yurtdışına çıkmazdı bu nedenle.

    Ayrıca dediğiniz fesh etme yetkisi Atatürkte vardı. O işlemi de yapmıştı. Kötü mü oldu yani?

    Atatürk nere bugünkü siyasetçiler nere? Yani birşeyleri kıyaslarken iyice bir tartmak lazım. Atatürk dediğiniz kişi savaş kahramanı milletin kimliğini yeniden kazanmasına sebep olan çok değerli bir Türk lideri. İsteseydi torununun torunlarının torunlarına kadar kendine osmanlı hanedanlığı gibi bir aile soyundan yönetim şeklide getirirdi. Sen meclisi fesetmesinde kalmışsın. Malvarlığınıda bağışladı. Mesela Örnek verdiğim siyasetçilerden herhangi biri vefat edince malvarlığını bağışlar mı? Ne kattılar Türk milletine? Atatürkten sonra doğru düzgün bir lider geldimi? Şu an yönetimde olan siyasetçileri tarih bugün değil 50 yıl sonra yazacak. Acaba haklarında neler söylenecek? Hangi savaşı kazandılar? Ekonomi için ne yaptılar? Atatürk gibi malvarlıklarını bağışladılar mı? Yoksa bütün ailesini osmanlı hanedanlığı gibi siyasetin içine mi sokmaya çalıştılar? Bunları bugün sadece gözlemliyebiliyoruz. Zaman herşeyi bize gösterecek. Bu evet ve hayırın sonucunuda göreceğiz. Mesela sana şahsen sorayım.

    Devlet Bahçeliyede evet der miydin?
    Kemal Kılıçtaroğluna?
    Bilal Erdoğana?
    Binali Yıldırıma?

    Ben burda evet denilecek bir kişi göremiyorum. Sizi bilemem ama isterseniz listeyi uzatabilirsiniz. Varsa birisi şerefine namusuna ağzından çıkan her kelimesinin doğru olduğunu vatanı milletini namus olarak gören döneklik yapmayan birisini biliyorsanız bana söyleyin. Bende bileyimki CB başkan olduktan sonra hakkın rahmetine kavuştuğunda geleceğim hakkında endişe etmeyeyim. CB şahsi kişiliğini buna katmıyorum. Çünkü bu evet ve hayır bireysel bir oylama. Ondan sonrası için benim burdaki yorumlarım. Dedim ya Cumhurbaşkanı belki çok daha düzgün işler yapacak bizde şaşıracağız. Diyelimki Kendisi aramızda değil o zaman ne olacak? En son osmanlı imparatorluğunda hanedan kavgaları yüzünden kardeşler birbirini öldürüyordu. Onuda hatırlatayım size. Bir makama bu kadar gücü yüklerseniz sonuçlarınıda ölçmeniz gerekir. Bence bu oylmada sonuca bakan yok. Bugüne bakılıyor. Yarın kimin aramızda olup olmayacağını Allah bilir. O yüzden ben sağlıklı bir oylama olduğunuda düşünmüyorum.


    Düşünelim. Atatürkün bilmediğimiz bir oğlu falan mı vardı?

    Mal varlığı meselesi ilginçtir... Atatürke dededen mi kalmıştı mesela orman çiftliği ya da sarayı? Zaten halkın malıydı.

    Bunca yoruma cevabın bu mu? Anne tarafından birini bulur 8. dereceden akraba bulur yine kendi soyundan devam ettirirdi. Komiksiniz gerçekten. Teşekkürler. Çok düşünmüşsünüz. Başımızdakilerinde elinde bir tane yüzük vardı. Şimdi gemilerle filoları falan var. Bu müthiş ticari zekayı neye bağlıyorsun. VAtanın malını vatana bağışlayacaklarmı? Bu düşünceleriniz lütfen kendinize saklayıp bir daha beni alıntalamayın. İyi forumlar.

    Oğulları ya da damatları çalışıyor servet ediniyorlar. Atatürkün de serveti olmuştu bir şekilde. Sonuçta oğlu olsa ona bırakacaktı. Ayrıca o zamanın Cumhurbaşkanı maaşı şimdiki şartlara oran edilirse 100 kat fazlaydı bilirsiniz belki...

    O değil de bu sistem şu anki çift başlılığı engelleyecek. Sistem iyi ama siz araştırmadan kılıçdaroğlu ne derse tıpış tıpış takip ediyorsunuz.

    Ayrıca fesih meselesine takıldın demişsin de, zaten kaç yazıdır meclisi feshedebilir yetkisi sınırsız diye takan sendin? Şu anda da böyle olabileceğini kanıtladığım için mi caydın?


    Ben yukardaki Kılıçtaroğluna Evet dermisiniz dedim mi? Ben demem mesela? Ama sen Sırf bir kişi yüzünden evet diyeceksin. Deniz baykalda gelse o makama kılçtaroğluda gelse, bende gelsem evet demem. Sen bunu kavrayamadın. Kavrayamacaksında. O yüzden bırakalım bu muhabbeti sen bildiğini oku. Daha geniş düşünceler sahip olduğunda gelirsin tartışırız seninle. Çift başlılık demişsin. Bİnali yıldırım ile Cumhurbaşkanımızın fikirleri uymuyor mu? Yorumlarınız o kadar saçmaki cevap yazmaya bile gerek yok. Alıntılamayın lütfen.



    Eğer kılıçdaroğlu ya da saydığınız kişiler yüzde 50 + 1 kişilik oyu alabiliyor olsaydı evet derdim. Ama alamayacağı için...

    Çift başlılık dedim. Şimdikilerin fikirleri uyuyor ama ya sonrakilerin uymazsa? Zaten bu yüzden yapılması lazım bu düzenlemenin.

    Ayrıca tamamen bilgisizsin. Bilgilen diye yazıyorum. Sen bana cevap yazmazsan alıntılamazsan, alıntılamam.

    Lafını bil ağar ol. Efendi ol. Bilgisizsin dediğin adamla kaç defa yüzyüze konuştun. Sen kimsin? Adamın asaplarını bozma. Profesor doktor digiogi misin? Bu düzenlemenin neden yapıldığı belli. Sen bana salça oldun saçma sapan sorularınla o yüzden sen defolup gideceksin. Bir daha alıntılamayacaksında. Bilgisiz.

    Ağar ol ne demek yahu?

    Çocuk ağır liseli çıktı. Hem bilgisiz hem saygısız. Al sana alıntı. Cahil liseliye blok!

    Tüm laikçilerin dilinde aynı şey, bu düzenlemenin amacı belli. Ee nedir diyorsun? Sonra kılıçdaroğlunun yalan laflarını aynen duyuyorsun. Yahu bi aç oku. Kendi fikrini söyle. O yok. Bunlar anca survivor izleyip instagramda like atmakla zaman geçirirler. O daha tatlı tabi...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi

    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Diyelimki cumhurbaskanimiz yarin hakkin rahmetine kavustu. Belkide bizde yarini goremeyecegiz. Kimin ne zaman olecegini kimse bilemez. Diyelimki cumhurbaskanimiz vefat etti. Bu evet hayir seciminde bunca yetkiyi kime vermeyi dusunuyor bu evetciler? Farzedelim recep tayyip erdogan yok. Hala evet diyebilecekler mi? Bunu aciklasinlar bana sonra bende evet diyeyim. Bu kadar yetkiyi bana bile verseniz ben yine hayir derim. Ölümlü dunya. Benden sonra gorevi alacak adamin bir soysuz vatansiz olup olmadigini nerden bilecegim?



    Yasalar bugune bakarak cikmaz. Gelecege bakarak cikar. Kimse kendini ölümsüz zannetmesin. Ben bu oylamanin geleceginde kocaman bir felaket goruyorum.

    Aynısı bu sistemdeki başbakan için olsa?

    Sanırım yerine meclisi fesedebilecek bir başbakan gelmiyor. CB bakanlar kurulundan bir bakanı geçici hükümet kurması için atıyor. Belkide hükmüde yoktur bu durumun. Bir başbakan gidip diğeri geliyor. Belkide seçime gidilir. Fakat kimsenin elinde meclisi fesedip yargılanamaz bir konuma gelerek bir güç verilmiyor. Benim yukardaki endişem buydu. Denetlenemez bir yapının oluşması iyi birşey değil. Kendim için bile istemem. Deliririm belki. Aklım fikirlerim değişir. Beni kimse denetleyemiyorsa bunun adı felakettir demek istedim. Konu başbakan veya cumhurbaşkanı sıfatı değil. Recep Tayyip Erdoğan ölürse bu yetkileri bu halk kimin için verecek? Mesela Binali Yıldırım içinde evet mi diyecekler? Bilal Erdoğan için mi evet diyecekler? Devlet Bahçeli için mi evet diyecekler....? Sonuçta birisi o tahta oturtulacak değil mi?

    Şu anki sistemde dediğinizi mesela cumhurbaşkanı yurtdışına giderse, ona vekalet eden kişi yapabilir. Farkındaysanız Abdullah Güld'en önceki cumhurbaşkanları pek yurtdışına çıkmazdı bu nedenle.

    Ayrıca dediğiniz fesh etme yetkisi Atatürkte vardı. O işlemi de yapmıştı. Kötü mü oldu yani?

    Atatürk nere bugünkü siyasetçiler nere? Yani birşeyleri kıyaslarken iyice bir tartmak lazım. Atatürk dediğiniz kişi savaş kahramanı milletin kimliğini yeniden kazanmasına sebep olan çok değerli bir Türk lideri. İsteseydi torununun torunlarının torunlarına kadar kendine osmanlı hanedanlığı gibi bir aile soyundan yönetim şeklide getirirdi. Sen meclisi fesetmesinde kalmışsın. Malvarlığınıda bağışladı. Mesela Örnek verdiğim siyasetçilerden herhangi biri vefat edince malvarlığını bağışlar mı? Ne kattılar Türk milletine? Atatürkten sonra doğru düzgün bir lider geldimi? Şu an yönetimde olan siyasetçileri tarih bugün değil 50 yıl sonra yazacak. Acaba haklarında neler söylenecek? Hangi savaşı kazandılar? Ekonomi için ne yaptılar? Atatürk gibi malvarlıklarını bağışladılar mı? Yoksa bütün ailesini osmanlı hanedanlığı gibi siyasetin içine mi sokmaya çalıştılar? Bunları bugün sadece gözlemliyebiliyoruz. Zaman herşeyi bize gösterecek. Bu evet ve hayırın sonucunuda göreceğiz. Mesela sana şahsen sorayım.

    Devlet Bahçeliyede evet der miydin?
    Kemal Kılıçtaroğluna?
    Bilal Erdoğana?
    Binali Yıldırıma?

    Ben burda evet denilecek bir kişi göremiyorum. Sizi bilemem ama isterseniz listeyi uzatabilirsiniz. Varsa birisi şerefine namusuna ağzından çıkan her kelimesinin doğru olduğunu vatanı milletini namus olarak gören döneklik yapmayan birisini biliyorsanız bana söyleyin. Bende bileyimki CB başkan olduktan sonra hakkın rahmetine kavuştuğunda geleceğim hakkında endişe etmeyeyim. CB şahsi kişiliğini buna katmıyorum. Çünkü bu evet ve hayır bireysel bir oylama. Ondan sonrası için benim burdaki yorumlarım. Dedim ya Cumhurbaşkanı belki çok daha düzgün işler yapacak bizde şaşıracağız. Diyelimki Kendisi aramızda değil o zaman ne olacak? En son osmanlı imparatorluğunda hanedan kavgaları yüzünden kardeşler birbirini öldürüyordu. Onuda hatırlatayım size. Bir makama bu kadar gücü yüklerseniz sonuçlarınıda ölçmeniz gerekir. Bence bu oylmada sonuca bakan yok. Bugüne bakılıyor. Yarın kimin aramızda olup olmayacağını Allah bilir. O yüzden ben sağlıklı bir oylama olduğunuda düşünmüyorum.


    Düşünelim. Atatürkün bilmediğimiz bir oğlu falan mı vardı?

    Mal varlığı meselesi ilginçtir... Atatürke dededen mi kalmıştı mesela orman çiftliği ya da sarayı? Zaten halkın malıydı.

    Bunca yoruma cevabın bu mu? Anne tarafından birini bulur 8. dereceden akraba bulur yine kendi soyundan devam ettirirdi. Komiksiniz gerçekten. Teşekkürler. Çok düşünmüşsünüz. Başımızdakilerinde elinde bir tane yüzük vardı. Şimdi gemilerle filoları falan var. Bu müthiş ticari zekayı neye bağlıyorsun. VAtanın malını vatana bağışlayacaklarmı? Bu düşünceleriniz lütfen kendinize saklayıp bir daha beni alıntalamayın. İyi forumlar.

    Oğulları ya da damatları çalışıyor servet ediniyorlar. Atatürkün de serveti olmuştu bir şekilde. Sonuçta oğlu olsa ona bırakacaktı. Ayrıca o zamanın Cumhurbaşkanı maaşı şimdiki şartlara oran edilirse 100 kat fazlaydı bilirsiniz belki...

    O değil de bu sistem şu anki çift başlılığı engelleyecek. Sistem iyi ama siz araştırmadan kılıçdaroğlu ne derse tıpış tıpış takip ediyorsunuz.

    Ayrıca fesih meselesine takıldın demişsin de, zaten kaç yazıdır meclisi feshedebilir yetkisi sınırsız diye takan sendin? Şu anda da böyle olabileceğini kanıtladığım için mi caydın?


    Ben yukardaki Kılıçtaroğluna Evet dermisiniz dedim mi? Ben demem mesela? Ama sen Sırf bir kişi yüzünden evet diyeceksin. Deniz baykalda gelse o makama kılçtaroğluda gelse, bende gelsem evet demem. Sen bunu kavrayamadın. Kavrayamacaksında. O yüzden bırakalım bu muhabbeti sen bildiğini oku. Daha geniş düşünceler sahip olduğunda gelirsin tartışırız seninle. Çift başlılık demişsin. Bİnali yıldırım ile Cumhurbaşkanımızın fikirleri uymuyor mu? Yorumlarınız o kadar saçmaki cevap yazmaya bile gerek yok. Alıntılamayın lütfen.



    Eğer kılıçdaroğlu ya da saydığınız kişiler yüzde 50 + 1 kişilik oyu alabiliyor olsaydı evet derdim. Ama alamayacağı için...

    Çift başlılık dedim. Şimdikilerin fikirleri uyuyor ama ya sonrakilerin uymazsa? Zaten bu yüzden yapılması lazım bu düzenlemenin.

    Ayrıca tamamen bilgisizsin. Bilgilen diye yazıyorum. Sen bana cevap yazmazsan alıntılamazsan, alıntılamam.

    Lafını bil ağar ol. Efendi ol. Bilgisizsin dediğin adamla kaç defa yüzyüze konuştun. Sen kimsin? Adamın asaplarını bozma. Profesor doktor digiogi misin? Bu düzenlemenin neden yapıldığı belli. Sen bana salça oldun saçma sapan sorularınla o yüzden sen defolup gideceksin. Bir daha alıntılamayacaksında. Bilgisiz.

    Ağar ol ne demek yahu?

    Çocuk ağır liseli çıktı. Hem bilgisiz hem saygısız. Al sana alıntı. Cahil liseliye blok!

    Alıntıları Göster
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 9 Haziran 2017; 22:25:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda

    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda

    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda


    quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda


    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet0637

    Kimse yazdımı bilmiyorum ama rahmetli yaşasaydı kendi çoktan şimdi yapılmak isteneni çoktan yapmıştı ve kimseye bile sormamıştı.
    Kimsede ağzını bile açıp tek kelime bile edememişti...

    Mussolinilerin Hitlerlerin Leninlerin zamanında CHP 'nin karşısısına yeni partiler kurdurmuş demokrasinin güçlenmesine çalışmış biriden bahsediyoruz galiba

    şimdi 1930'lara dönelim mi diye soruyoruz?

    Chp'den daha güçlü olacağını anlayınca da kapattırdı dimi?

    şeyh sait isyanı çıkmıştı sanırım...

    1930ların dünyası diyorum, Hitler diyorum , mussolini diyorum japonya'nin Çini işgal hazırlıkları diyorum... Dünyada demokrasinin yıkıldığı bir zamandan bahsediyoruz

    Kuruluş tarihi 12 Ağustos 1930
    Kapanış tarihi 17 Aralık 1930

    Anayasa ve yasalar avrupanın aynısıydı. Avrupa'da Amerika'da demokrasi mi bitmiş o dönemde? Ayrıca ne alakası var hitlerle falan? Tarihler alakasız bir kere.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Terakkiperver_Cumhuriyet_F%C4%B1rkas%C4%B1

    Ayrıca beni 1930ların Türkiyesini övdürmeye niye çalışıyorsun? Hitlerlerin Mussolinilerin Leninlerin dönemini

    Türkiye islam dünyasının parlayan yıldızı olmuş , esir ülkelerin kurtuluşunu gösteren umut olmuş yinede

    Osmanlıdan demokrasi namına meclis namına bir birşey yokken yeni parti denemeleri olmuş,,

    sizlerse 90 yıllık deneyimleri hiçe sayıp eskiden de partiler kapanıyordu diyorsunuz

    1930ların dönemine dönmeyi savunuyorsunuz. Almanyada Hitleri geri getirsin o zaman dünyanın yarısını işgal etmişer en güçlü tankları , uçakları imal etmişler ama NAZİ deyince adamlar kükrüyor yine de böyle hakaret olamaz diyorlar


    Osmanlıdan demokrasi namına meclis namına bir birşey yokken yeni parti denemeleri olmuş

    Osmanlı'da meclis yok muydu? Parti yok muydu? Yuh! Kör cahillik böyle bir şey işte. Laik kesimin cahilliği paçalarından akıyor

    Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası
    Kuruluş tarihi 17 Kasım 1924
    Kapanış tarihi 5 Haziran 1925

    Yine hitler ile alakası yok. Kendi kendini küçük düşürmüşsün.

    ABDÜLHAMİT DİZİSİNİ İZLE TARİH OKU ilk meclis kaç ay açık kalmış 2.sinde zaten Osmanlı yıkıldı

    ayrıca tarafsız bir padişah olsa şu an daha iyi idare edileceğimizi söylediğim konum:https://forum.donanimhaber.com/avrupa-yi-ornek-almaliyiz-c-baskani-yerine-padisah-olmali-veya-zengin-birisi--124927820#124927820

    ingiltere kraliçesi gibi bir Osmanlı padşahı başımızda olsaydı şu anki sıkıntıları yaşamazdık


    ayrıca ben laik değilim AKP -MHP-BBP'ye oy veren biriydm 10 küsur yıldır oy kullanmıyorum

    Hitlerle alakası olması için Hitlerin Türkiyede parti kurması mı gerekiyor acaba o dönem Avrupanın dünyanın durumunu anlaman için diyorum 1917de rusyada lenin devrim yapmış demokrasi namına birşey olmadığını göstermek için belirtiyorum


    Ne demek yani? Osmanlıda'ki demokrasi ülkeyi 1. dünya savaşına soktu. Bu mu güçsüz meclis? Asıl güçsüz kalan padişahtı. Sevri imzalayan bile padişah değil senin savunduğun demokrasi... O beğenmediğin sistemi İngiltere hala kullanıyor bu arada.

    Senin mantığın ile İran'da devrim yapıldı biz de şeriata geçiyoruz, ya da çinde şu anda yeni bir devrim olsa şükredin bu elimizdeki demokrasiye mantığı aynı.

    Lenin devrim yapmış demem üzerine Çarlık rusyasında demokrasi mi varmış demeni beklerdim açıkcası

    iranın ne hükmü var dünyada iranla kaçak iş yaptığı için bizim madalyalı işadamımız tutuklu orada. yakında orayada (irana ) demokrasi geririlir merak etme zaten Ruhani'nin instagramdaki fotolarını gören mollalar çıldırmış başkaları getirmeden halkın kendisi yada kendi yöneticileri getirecektir büyük ihtimalle biz hala 1930ların avrupasını 1980lerin iranını örnek almaya devam edelim

    ayrıca tekrar ediyorum ingiltere kraliçesi gibi bir padişahımız olsaydı sorunlarımızın çoğu olmazdı.. fakat bizdekilere birazcık yetki verilse ülkeyi ben yönetiyorum demeye kalkar orası ayrı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 28 Mart 2017; 16:06:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.