Şimdi Ara

Bildirimsiz Kasko İptali

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Axa sigortadan kaskom bulunmakta. Poliçeyi yaparken ödemeyi kredi kartından 7 taksit olarak çektim. Ekim ayında yapılan poliçenin 3. Taksiti çekilememiş, sonrasında ise tüm taksitleri almış. Ben kaskomun 11. Ayında kapımda küçük bir hasardan dolayı mini onarım yaptırmak için servise götürüp bıraktım arabamı. Sonra servis beni arayarak, poliçemin iptal edildiğini ve bu onarımı yapamayacaklarını söyledi. Ben ödemenin alınmadığını bilmiyorum, taksitli alışverişleri hangimiz oturup her ay çekilip çekilmediğini kontrol ederiz ki? Ödenmemiş borcum olduğunu hiçbir şekilde bana hatırlatmadılar. Bundan dolayıp poliçemin iptal tehlikesi olduğunu haber vermeleri gerekirdi, hepsinden önemlisi poliçemin iptal edildiğini bildirmelilerdi. Bu bilgilendirmelerin hiç biri tarafıma yapılmadı. Kaskomun 10. Ayında şirket poliçemi iptal etmiş ve ben tesadüfen 11. Ayda mini onarıma girince öğreniyorum. O bir aylık dönemde ya ölümlü ya da hasarlı bir kazaya karışsam kim nasıl verirdi bunun hesabını? Şirket kaskoyu tamamlamam için eksik olan bir taksidi ödememi istedi, uzatmiim ödeyeyim dedim… Aracın dört tarafından çekilmiş fotoğraflar istediler yenilemek için… Sonrasında bu kapıdaki hasarın aracın kaskosunun iptal edildiği 10. Aydan sonra olma ihtimali olduğunu öne sürerek kaskomun kalan 1 ayını tamamlamayı reddettiler, üstelik eksik primi aldıkları halde. Oysa ki tüm bu gelişmelerden haberleri de var dı. Şu an tüm kasko ödemem tamam olmasına rağmen hem iki aydır kaskosuzum, hem de bu iptalden dolayı yenileme işleminde farklı firmalarda olumsuz etkileyecek beni. Tek taraflı ve sigortalısını korumayan bir anlayışla beni mağdur ettiler, her ne şekilde olursa olsun bu konuda hakkımı arayacağım. Bu duruma benzer şeyler yaşamış arkadaşlar var ise tecrübelerini yazabilirlerse sevinirim. Sizce ben nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler.







  • Geçmiş olsun.

    Size sorum acentenizin web pos kullanarak mı çektiği yoksa takip sistemi ile mi çektiği?

    Mesela biz web pos kullanıyoruz bu durumda sizin kartınız kapatılmadığı sürece poliçe iptali söz konusu olmuyor.

    Acente arkadaş biraz tez canlı davranmış olabilir bu konuda.
  • Blokesiz çekim... ödemeyi direk axa alıyor, ekstrelerde onların adı var, acentenin değil. Kart limitini kullanmadan yapıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: timucinhan

    Blokesiz çekim... ödemeyi direk axa alıyor, ekstrelerde onların adı var, acentenin değil. Kart limitini kullanmadan yapıyorlar.

    Böyle durumlarda acentenin adı olmaz değerli hocam.

    Lakin blokesiz çekim yapıldığı için iptal edilmiş.Mesela bugün forumdan bir dostumuza Anadolu sigortadan kasko poliçesi kestik kart limitinden 5 taksit olduğu halde bloke geldi.Böylece hiç bir şart ve koşulda iptal olması söz konusu olmuyor.

    Benim önerim acente arkadaşımıza sormanız.Hakkınızı da avukat eşliğinde aramanız.
  • Teşekkür ederim....
  • Axa Sigorta Kasko poliçesinde yer alan ilgili metin ( Genelde 8 sayfalık poliçede 6.sayfada yer alır)

    Önemli Uyarı: Adres ve diğer iletişim bilgileri sigortalının beyanı doğrultusunda poliçeye yazılmış olup sigortacı tüm yazışma ve diğer iletişimlerinde bu bilgileri kullanacaktır. Sigortacının sorumluluğu; sigorta priminin peşin ödenmesi kararlaştırılmış ise tamamının, taksitle ödenmesi kararlaştırılmış ise ilk taksitinin ödenmesi ile başlar. Prim ödeme planında belirtilen vadeler kesin olup prim taksitlerinin birinin ödenmemesi temerrüdü doğurur. Temerrüd halinde TTK’nın 1434. Maddesi hükümleri geçerlidir.

    TTK nın 1434. Maddesi :
    Temerrüt
    Madde 1434

    (1) 1431 inci maddeye uygun olarak istenilen sigorta primini ödemeyen sigorta ettiren mütemerrit olur.

    (2) İlk taksidi veya tamamı bir defada ödenmesi gereken prim, zamanında ödenmemişse, sigortacı, ödeme yapılmadığı sürece, sözleşmeden üç ay içinde cayabilir. Bu süre, vadeden başlar. Prim alacağının, muacceliyet gününden itibaren üç ay içinde dava veya takip yoluyla istenmemiş olması hâlinde, sözleşmeden cayılmış olunur.

    (3)İzleyen primlerden herhangi biri zamanında ödenmez ise, sigortacı sigorta ettirene, noter aracılığı veya iadeli taahhütlü mektupla on günlük süre vererek borcunu yerine getirmesini, aksi hâlde, süre sonunda, sözleşmenin feshedilmiş sayılacağını ihtar eder. Bu sürenin bitiminde borç ödenmemiş ise sigorta sözleşmesi feshedilmiş olur. Sigortacının, sigorta ettirenin temerrüdü nedeniyle Türk Borçlar Kanunundan doğan diğer hakları saklıdır.

    (4)Bir sigorta dönemi içinde sigorta ettirene iki defa ihtar gönderilmişse sigortacı, sigorta döneminin sonunda hüküm doğurmak üzere sözleşmeyi feshedebilir. Can sigortalarında indirime ilişkin hükümler saklıdır.

    Kaynak:http://www.tsb.org.tr/default.aspx?pageID=654&yid=193

    Yani netice itibariyle poliçenin üstünde yazan adres bilgilerine ihtarname çekilmesi gerekir ki genelde sigorta şirketleri bunu atlamaz. Genelde adresler doğru yazılmayabildiği için de bundaki sorumluluk, en üstte poliçede yazan metinden dolayı sigorta ettirene ait olur.
    Öncelikli olarak bakmanız gereken sigorta şirketinin gönderdiğini söyleyeceği ihtarnameye ulaşmak bunu da sigorta şirketine söylediğiniz zaman kayıtlarından çıkarabilir.Eğer ihtarname gönderilmemişse Hukuksal açıdan ilerlemenizi sürdürebilirsiniz.

    Saygılarımla




  • Erdemdio;

    Bu denli detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim. Oldukça aydınlatıcı oldu benim için.
    Saygılarımla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.