Şimdi Ara

Bilet parasına katkı yapana ABD'den ücretsiz hobi ürünü getirilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Sonbahar yaklaştı, dolayısıyla THY'nin bilet kampanyaları da başladı. ABD'ye git-gel 1400 TL civarında biletler var. İşim gereği, istediğim zaman, istediğim günlerde keyfi seyahate çıkabiliyorum.

    Çok yakın ABD'li bir arkadaşımın annesinin evine yıllardır ebay'de ucuza kapattığım ürünleri postalıyorum. Turist olarak gidilse dahi vakitsizlikten alınamayacak bir sürü süper ucuz ürünleri rahat rahat alıp, güvenli bir şekilde postalayıp, ABD'ye gittiğimde sorunsuz bir şekilde ürünlerimi teslim aldım. Bu sayede çok ucuza 10 kanallı transmitterlar, 3'te biri fiyata DJI Ace One, Trex 700 electiric helicopter, ve nice çılgın ürünler getirebildim.

    Şu ana kadar hep şirketim vasıtasıyla ABD'ye gidip, bahsettiğim insana uğrayıp ürünlerimi getirme fırsatım oldu. Bu sene işler biraz kesat, ve şirket vasıtasıyla ABD'ye gitme şansım olmadı, ama sürekli alıp postaladığım ürünler de birikmeye başladı.

    THY'nin şimdiki güncel kampanyasından faydalanmak istiyorum, ama tek başına sadece ürün getirmek için git gel yapmak pek ekonomik ve mantıklı olmuyor (11 saat uçuş ölüm gibi geliyor). Dolayısıyla bu konuda şansımı deneyip, yeterli miktarda talebe ulaşırsam, hem kendime hem de katılımcı arkadaşlara yararlı bir organizsayon planmak istiyorum.

    THY'de direk uçuşlarda 2 bavul, 1 el çantası ve 1 snowboard çantası taşıma hakkımız var. Kendi özel eşyalarım için yarım bavul gerekiyor. Gerisi tamamıyla katkı yapacak arkadaşlar için boş durumda.

    Uçuş yapacağım şehir Washington DC. Buraya 1 saat uzaklıkta vergisiz ürün satılan bir Apple Store mevcut. Delaware'de (christianna mall)

    Eğer yeterli katılım sağlayabilirsem, bu store'dan imac, iphone ve ipad'i vergisiz ABD fiyatıyla getirme fırsatım var. Diğer ürünleri ise arkadaşımınn evine önceden postalayıp oradan getirme fırsatım var.

    Gerisi size kalmış. Eğer daha fazla talep olursa, bu sefer seyahate kız arakadaşımı da eklerim. İkimizin de vize, pasaport vs. dertlerimiz yok. Eğer ikimiz gidersek, toplam 4 bavul, 2 el bavulu, 2 de kayak çantası getirme hakkımız olacak.

    Ürün getirtmek isteyen olursa benle iletişime geçebilir. Herhangi bir standard tarifem yok, ama mantıklı tekliflerle gelmenizi beklerim, sonuçta bilet parası 1400 TL. 25-30 tl gibi katkılarla bu rakama ulaşabileceğimi sanmıyorum. Yeterli talep gelirse, ufak ürün getirmek isteyen arkadaşlara da yardımcı olrum tabi ki.

    Aşağıdaki basit kurallara da dikkatinizi çekerim:

    - Özellikle pahalı elektronik ürünlerde 1 den fazla aynı ürünü getirmek Türkiye'ye girerken riskli, Atatürk Havalimanı'nı 30-40 defa kullandım, şu ana kadar kimse durdurup eşyalarımı sorgulamadı, ama bu sorgulanmayacağım anlamına gelmez.
    - Bilet katkılarınız hesabıma önceden transfer edilmeli ki biletimi satın alabileyim
    - Ebay'den yapılacak alışverişlerinizi kendiniz yapmalısınız, dolayısıyla bu konuda deneyim ve bilgi sahibi ve Ingilizce biliyor olmalısınız, yanlış yere yanlış şekilde yapılan postalardan mesuliyet kabul edilmez
    - Apple store'dan postayla yapılan alışverişlere ikamet neresi olursa olsun vergi ilave edilir. Dolayısıyla benim vergisiz alışveriş yapmamın tek yolu mağazaya şahsen gidip alışveriş yapmamdır.
    - şu anki kampanya şartları seyahati en erken Ekim'de mümkün kılıyor.
    - Ağustos'ta hesap açılışı yapmış, 1 tane bile mesajı olmayan arkadaşların olursa pahalı ürün siparişleri dikkate pek alınmayacaktır. Örnekleri THY mil satış bölümünde oldukça mevcut.


    Her türlü sorusu olan özelden veya ortak alandan iletişime geçebilir. Bir kaç gün içerisinde yeterli talep olursa, biletleme işlemlerine geçeceğim. Lütfen yanlış anlaşılmasın, bu işi ticari amaçla yapmıyorum. ABD'ye gitme fırsatı olmayan nice insan var, ve bu fikirle beraber eğer talep görürse herkesi mutlu etmek.

    Not: Şu anda bilet parasının 400 TL'si karşılandı bile.

    Sorunuz olursa her türlü iletişime geçebilirsiniz. Not: Istanbul'da ikamet etmekteyim.







  • selam. maksimum 100tl isterim, talep çok olursa 75tl'ye kadar da inebilirim. dediğim gibi önemli olan bilet parasını tutturmak. istediğin anten hafif, küçük bir şeye benziyor. dolayısıyla beni memnun edecek bir ürün :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.