Şimdi Ara

Bilgisayar Açılmama ve donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bilgisayarımda çok ilginç bir sorun var. Bilgisayarımın güç düğmesine bastığım zaman bilgisayar çalışmaya başlıyor(fanlar filan dönüyor..) ama görüntü gelmiyor. Numlock ve Capslock tuşları da tepki vermiyor. Açılırken normalde bir kez dıt sesi geliyor ama açılmadığı zaman hiç bir ses yok. Ramleri çıkartıyorum yerlerini değiştiriyorum, kabloları çıkartıp yeniden takıyorum bazen açılıyor bazen de açılmıyor. Sadece canı isterse çalışıyor açılıyor. Açıldığı zaman da belli olmayan bir süre sonra donuyor. Reset işe yaramıyor. Güç düğmesine basılı tutup kapatıyorum tekrar açıyorum yine açılmıyor. Bazen de uzun süre hiç donmadan hiçbir şey olmadan çalışıyor. Bütün donanımı çıkardım(ekran kartı, ramler, hdd, CDRom ..) sadece klavyeyi bağladım ama yine tepki yok. Yaklaşık 5 yıllık Bilgisayar. Sadece ram takviyesi yaptım 1.5 sene önce şimdiye kadar normal çalışıyordu. Son bir kaç haftadır böyle. Bir de artık Bilgisayarı kapattığım zaman bazen Numlock ışığı yanık kalıyor. Eskiden hep kararırdı.

    Sorunum bu şekilde bir fikri olan ya da yardım edebilecek olan var mı?







  • Bende aynı sorunu yazın yaşamıştım. Kasa çalışıyor fakat görüntü gelmiyordu. Sorunun ekran kartında olduğunu sanmıştım ama meğer anakart yanmış. (Test ederek anladık) Yani sizin de anakartınız yanmış olabilir. Monitör kesin çalışıyor mu? Yani kablosunda vs. temazsızlık varsa görüntü gelmiyorda olabilir. Çok basit bir şey için anakartı suçlamamak lazım.
  • Yanmış olsa hiç çalışmaz ama yukarıda yazdığım gibi bazen açılıyor. Düzgün bir şekilde çalışıyor bazen de donuyor ve tekrar açmak zor oluyor. Hem monitör filan sağlam başka bilgisayarda çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.