Şimdi Ara

Bilgisayar Açılmıyor Hata Kodu 0xc0000185

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
9.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Babamın bilgisayarında kurtarmam gereken çok önemli dosyalar var ve maalesef 0xc0000185 hata kodu ile mavi ekranda kalıyorum.

    Tek önemli konu dosyaları kurtarmak.
    Elimde windows CD'si yok. Windows PC'ye gömülü halde.

    Yardımlarınızı rica ederim.



  • En kötü yapacabileceğiniz işlem, internet üzerinden windows live cd iso'su indirip, Usb'ye iso kurulum programı ile bu işletim sistemini usb'ye kurup bu usb'yi biostan ilk başlatım seçeneğini başlatarak bilgisayarınızın hard diskine girip, Buradaki önemli verileri aynı usb'ye atmak olacaktır.

    Windows live cd'nin internet üzerinde windows xp, window 7 gibi iso seçenekleri var. Bunları tabiki başka bir bilgisayardan indirip o bilgisayarda usb'ye kuracakasınız. Windows live cd'yi kurdunuz usb ne kadar büyük boyutlu olursa o kadar iyi. Çünkü windows'u usb üzerinden açtığınız zaman aynı usb windows live işletim sisteminde sizin verilerinizi yedekleyeceğiniz yer olacaktır ve zaten direkt takılı gözükecek o işletim sisteminde.


    Mavi ekran hataları bir çok neden yüzünden olabilir. Yanlış kurulan donanım sürücüleri, ram ekran kartı veya başka bir donanımınızın bozuk olması gibi... vs.

    Kolay gelsin.




  • Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de son araştırmalarımda çözümün bu olacağını anladım. Sayenizde bu fikri pekiştirdim.

    Yalnız şöyle bir durum var,
    Orjinal windows pc'ye gömülü halde. Yani elimde KEY yok.
    USB'den yeni bir kurulum yaparken orjinal KEY'e nasıl ulaşabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caesaryus

    Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de son araştırmalarımda çözümün bu olacağını anladım. Sayenizde bu fikri pekiştirdim.

    Yalnız şöyle bir durum var,
    Orjinal windows pc'ye gömülü halde. Yani elimde KEY yok.
    USB'den yeni bir kurulum yaparken orjinal KEY'e nasıl ulaşabilirim.

    Babanızın bilgisayarı leptop ise genelde leptopların alt kısmındaki windows çıkartması bulunur onun üzerinde windows keyi yazar.

    Bunun dışında marka bir bilgiayar(Hp asus toshiba) ise teknik destek ile bios ortamından windows key'inize ulaşmanızı sağlayan yöntemleri olduğunu biliyorum. Bu forumda başka bir arkadaşın başına gelmişti. O da teknik destek ile bios ya da msdos ortamında windows keyi'nin alabilmişti. Her marka bilgisayar bu desteği sunuyor mu bilmiyorum ama şansınızı deneyebilirsiniz.

    Onun dışında, dosyalarınızı kurtardıktan sonra ilk olarak format yerine oluşturduğunuz windows kurulum usb'sinden windows'u onarmayı deneyebilirsiniz. Google'da araştırırsanız bir çok konu bulacaksınızdır. Formatsız kurtarılabiliyorsa güzel olur. Tabi bu konuştuklarımız donanım arızası olmadığı durumlar için. Eğer hard disk'te bir sorun varsa windows live cd'si ile dosyalara ulaşamayacaksınızdır. İnşallah öyle bir durum yoktur. Yada başka bir donanımınız bozuk ise bunun neticesinde yine windows ortamına usb'den de ulaşamayabilirsiniz. Bozuk donanım parçasını bulup düzeltmediğiniz sürece bilgisayarınız açılmayacaktır. Umalım ki donanımınız bozuk olmasın.

    Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.