Şimdi Ara

bilgisayar açılmıyor yardım edin!!!'!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • makineyi çalıştırınca ekrana hiçbişey gelmiyor. harddiskin ve ana kartın ışığı yanıyor ama harddiskin kafası dönmüyor. bilgisayar hiç açılmıyor.
    yardım edin perişanım



  • bak sen once makinanın uzerindeki butun parcaları sok yani ( ekran kartı varsa ses eth ve bunun gib )sadece ekraan kartı takılı kalsın sonra hdd ve cdrom gibi parcalarında hem ide hemde power kablolarını sok bi dene calısmazsa eger makinanın once ramini degistirmeni isterim ondan sonra ekran kartı ve islemci sırası ile gider kardes bunları dene parca degisimi olmasa bile ilk olarak bastaki dediklerimi yapmaya calıs
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi9

    makineyi çalıştırınca ekrana hiçbişey gelmiyor. harddiskin ve ana kartın ışığı yanıyor ama harddiskin kafası dönmüyor. bilgisayar hiç açılmıyor.
    yardım edin perişanım

    ne yaptında calısmaz oldu .ona göre bişeyler söyleyelim.sistemi yenimi kurdun.yeni donanım mı ekledin.pc yi yenimi aldın.yoksa durup dururken bozuldumu.bunları acıklarmısın.
    hiç ekranda göruntu yoksa ekran kartın calısmıyor veya yerinden oynamıs.2 ihtimalse monitor arızası.3.ihtimal işlemci

    Ekran kartı problemlerinde yapılacak ilk iş, öncelikle ekran kartını monitöre bağlayan VGA kablosunun kontrolüdür. Kablo bağlantılarında bir sorun yoksa ve ekranınıza halen görüntü gelmiyorsa, en iyi çözüm yolu deneme ve yanılma yöntemidir: Ya bilgisayarınızı çalışan başka bir monitörle ya da monitörünüzü çalışan başka bir bilgisayarla açmayı deneyin. Böylece problemin nereden kaynaklandığını tam olarak bilebilirsiniz. Ekran kartı çalışmasına rağmen görüntü vermeyen bir monitörün teknik servise gitmesi ve tamir edilmesi gerekebilir. Sorun ekran kartındaysa ya yuvasından çıkmıştır ya da gerçekten değiştirilmesi gerekiyordur.
    Ekranın karanlık kalmasının bir nedeni de bazen CPU fanıdır. Bazı fanlar çok yüksek güç çekerler ve anakartın/güç kaynağının iflas etmesine neden olurlar. Bazı anakartlar da fandan düzgün bir "Tacho" sinyali beklerler ve daha sonra açılırlar, bunun nedeni fanı çalışmayan bir işlemciyi yanıp kül olmaktan korumaktır. Ancak maalesef, her fan bu sinyali düzgün bir şekilde, anakarta göndermeyi başaramıyor. Bu tip anakartların en popülerleri Abit üreticisinin KT133x chipsetli anakartları. Bu anakartlar dakikada 1500 dönüşlü (rpm) yavaş fanlarda bile hemen çalışmayı kesiyorlar. Bu durumda yapabileceğiniz tek şey, BIOS güncellemesi ile sorunu çözmeye çalışmaktır.

    Fanlar ve sürücüler çalışıyor, ancak ekran yine de açılmıyorsa, sistem bileşenlerinden biri çok fazla güç çekiyor olabilir. Özellikle ülkemizde satılan kasalar çok zayıf güç kaynaklarına sahipler. Güç canavarlığı için bir numaralı zanlı ekran kartlarıdır, özellikle TNT2 ve üzeri chipsetli olanlar. Bunlar, sistem açılırken anakartın kondansatörlerinin sunabileceğinden çok daha fazla güç talep edebilirler. Böyle bir durumda ilk açılışta fazla güç çekmeyen bir ekran kartını sisteme monte etmek yardımcı olabilir. Normal bir PCI veya AGP kartı işinizi görebilir. Böylece ilk açılıştan sonra kondansatörler dolup ikinci açılış için 3D canavarlara ısınmış olurlar. Bu da bir işe yaramazsa, köşeye sıkışmaya başladınız demektir. Son olarak sistemin ilk açılışı için gerekli olmayan tüm kartları ve diğer parçaları sökmeyi deneyebilirsiniz. Yani fanlı CPU, basit bir ekran kartı ve bir bellek modülü açılış için yeterli olacaktır. Eğer sisteminiz buna rağmen açılmıyorsa, kalan parçalarda!
    n biri bozuk demektir. Bu durumda bileşenleri adım adım ele alarak sorunlu parçayı tespit edebilir ve değiştirebilirsiniz.
    - CPU yuvasına düzgün takılı mı?
    - Bellek modülleri ve kartlar yuvalarına tam olarak oturmuş mu?
    - Kasanın power düğmesi anakartın pin'lerine düzgün takılı mı?

    Yeni anakartın üzerine inşa ettiğiniz sistemin montajı bitti, ancak güç düğmesine bastıktan sonra ekranda hiçbir açılış belirtisi yok. Burada sorunun kaynağı birçok nedene dayanabilir: Pin'lere takılan küçük kablolardan bozuk bir işlemciye kadar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vermineus -- 20 Nisan 2005, 23:07:19 >




  • arkadaşım sorunun monitör veya ekran kartı değil çünkü makine açılmıyor diyorsun.bence sorun ram da.ramların iki taneyse ayrı ayrı dene.eğer bir tane ise başka bir ram bulup dene yine açılmazsa bu sefer hdd ni başka pc de dene derim.ya da hem bios un gitti hemde monitör veya ekran kartın.pc boot etmiyor ve ekrana görüntü gelmiyor.ilgin bir durum biraz daha açıkla bu iş başına nasıl geldi...
  • tam bilmiyorum ya çalışırken gece oldu ya da sabah makineyi açmadan harddiski söküp başka makineye takmıştım. harddiski tekrar takınca makineyi açamadım. ekrana hiç görüntü gelmiyor. ramlari söküp denedim uyarı sesi de gelmedi. bu durumda anakart ya da işlemci yanmış olabilir mi
  • hdd den başka pc de çalışıyorsa sorun anakartta olabilir o zaman.başka ıde portuna tak bakalım (sataysa sata portuna tak).yine olmazsa anakart olabilir sorun evet eğer ram dan eminsen.
  • ide kablolarını sökünce cd rom ve hdd çalışıyor ama takınca çalışmıyor. buna ne sebep olabilir?
  • ekran kartını oynamısmı diye kontrol et.sadece harddiskini tak cd-rom elektrik kablosunu takmadan bir tek hdd calısınca acılacakmı dene.



  • Dostum basitinden rami cıkar bi kere kuru bezle sil tak dene gene aynı şey olursa (eger ram 2 parça ise ) tek tek dene gene çalısmas ise ekran kartını ve ramlari sök iice bi tak bu seferde calısmaz ise ram lerinn çalısmıyor demektir kardeş!,


    Yardımcı Olabildiysem Ne Mutlu Bana!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.