Şimdi Ara

Bilgisayar alacağım yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bu pazar bir pc almayı düşünüyorum tercihim uzun ömürlü olacağını düşündüğümden macbook air’en yana. Sizce 4000₺’ ye bir macbook air sahibi olmak mı yoksa 4000₺ ye başka bir marka laptop alıp 3-4 kat performansa sahip olmak mı? ( teknik özelliklerine bakarak konuşuyorum ) yoksa maclerde iphoneler gibi düşük teknik özelliklerle yüksek performans mı sergiliyor?
    Kullanım amacım otaket, corel draw gibi program ağırlıklı olacak günlük film ve dizi izliyorum canım sıkılırsada bir kaç oyun oynarım diye düşünüyorum ( ağır oyunlar değil )
    Sizce ne yapmalıyım? Macbook Air’in ortalama ömrü ne kadar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macbook almayı düşünüyorsanız elinizi çabuk tutun, nitekim Vatan Bilgisayar'da ve Teknosa'da KDV indirimi var şu an ve ikisinde de Macbook Air 3499'a inmiş durumda. Hatta şartları biraz daha zorlayabilirim derseniz Early 2015 model şu Macbook Pro Retina da 4800 lira:http://www.vatanbilgisayar.com/macbookpro-notebook-corei5-27ghz-8gb-128gb-ssd-133-intel-notebook-bilgisayar.html

    Macbook'ların, daha doğrusu Mac OS'un donanımı daha verimli kullandığı doğru. Örneğin Win10'lu bir bilgisayar 4GB ram ile internete girip film izlerken bile kasarken, MacOS High Sierra'lı 2014 model bir Macbook Air 4GB ram ile böyle bir sıkıntı kesinlikle çıkarmaz. Fakat konu oyun olduğunda ekran kartı faktörü devreye girer, Macbook'un çuvalladığı nokta da burasıdır. Şayet Radeon Pro'lu 12 bin liralık bir Macbook Pro almadıysanız oyun oynamayı düşünmeyin. PUBG, Witcher, Battlefield gibi oyunlara da gerek yok, Euro Truck Simulator, hatta GTA San Andreas bile oynayamazsınız Macbook Air ile. Oynayamazsınız derken donanım bu oyunlaarı öyle ya da böyle orta çözünürlükte kaldırmaya elverişli olabilir ama oyunda 10 dakikadan itibaren klavyenin sol-üst kısmında aşırı bir ısınma başlar. Gövde alüminyum olduğundan bu ısınmayı da doğrudan elinizde hissedersiniz. Bu aşırı ısı da sizi huzursuz edeceğinden (donanımın yüksek ısıdan zarar görme ihtimali ya da uzun ömürlü olsun diye aldığınız Macbook'un ömrünün bu şekilde kısalması) zaten oyundan keyif alamayıp çıkarsınız.

    Autocad ve Corel Draw gibi programları ben kullanmıyorum ama bu tarz tasarım, çizim programlarını kullananlar bir sıkıntı yaşamadıklarını söylüyorlar. Film ve dizi için de hakeza. Bu amaçlarla kullanım için Macbook Air işinizi görecektir.

    2017 model bir Air'in yukarıda belirttiğim adil kullanım şartlarında (donanıma yapamayacağı şeyleri zorla yaptırmaya çalışmadan) ve temiz bir kullanımla 4-5 sene dayanacağını düşünüyorum. Ben de sırf bu nedenle i7-7700HQ, 16GB ram ve GTX 1050'li bilgisayarımı satıp yerine bunu aldım.




  • Cevabınız için çok teşekkür ederim dün akşam 7-8 gibi teknosadan 3499 tlye aldım umarım memnun kalırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.