Şimdi Ara

Bilgisayar Arızası Nasıl Anlaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar, 7 senelik toplama masaüstü bilgisayarımda uzun bir süredir herhangi bir uyarı vermeksizin kapanıp açılma sorunu yaşıyorum. Öncelikle kesinlikle donanım kaynaklı olduğuna eminim. (Anakart veya güç kaynağı olabilir) Farklı işletim sistemlerinde ve bios ekranı aşamalarında da kapanıp açıldığı oldu. Bazen günlerce çalışıp kapanmazken bazen yeni açtığım zamanlarda bile defalarca açılıp kapandığı oluyor. Bazen geç açılma sorunu da oluyor, ekrana görüntü gelmeden bios ekranına geçemeden 20 30 sn beklediği oldu. Isınma sorunu yok, yük altında kapanmazken boşta iken kapanabiliyor. Sorum şu bilen varsa, anakart veya güç kaynağını değiştirmeden kontrol etmem, sorunu bulabilmem mümkün mü?



  • Sistem dede olmuş güç kaynağından dır 7 senelik güç kaynağı acaba markası neydi baya idare etmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Unstoppable

    Sistem dede olmuş güç kaynağından dır 7 senelik güç kaynağı acaba markası neydi baya idare etmiş
    Güç kaynağı Seasonic. Güç kaynağından olabileceğini düşünüyorum ama aklıma yatmayan kısımlar var. Genelde cihaz, ilk açılırken açılıp kapanıyor, bir süre sonra yük altında da olsa çalışmaya devam ediyor. Tabii bilgisayar uzun süre açık olduğu zamanlarda da nadir de olsa açılıp kapandığı oldu. Ben anakart olabilir diyorum ama işte her parçayı satın alarak deneme imkanım yok.
  • LiveF0r1 L kullanıcısına yanıt
    7 senelik Seasonic olsa bile düşündürür ve güç kaynağında da problem var açılıp kapanması güç kaynağından olabilir.. ve yine söylediğin alternatifler bunu gösteriyor
  • Parçaları denemeden kesin birşey söylemek malesef mümkün değil ama ben olsam şansımı güç kaynağında denerdim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet, dediğiniz gibi sorun güç kaynağındaymış, değiştirdim, sorun çözüldü, 4 gündür bir kere bile kapanmadı. İkinize de teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.