Şimdi Ara

Bilgisayar için ses sistemi amfili amfisiz fark nedir? Amfi sisteme ne kadar değer katar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar. Herkesin bayramı kutlu olsun.
    Ben bir ses sistemi istiyorum genelde müzik dinlemek için. Odam 320 cm X 250 cm ebatında ve uzunlamasına kullanıyorum odamı. Benim merak ettiğim amfi bu ses sistemine ne katar. Abartı bas sevmem ama sistemde basın hissedilir olması güzel olur. Bir süredir araştırıyorum ancak o kadar çok model seçenek varki sürekli kafam daha çok karışıyor.
    Mini hi-fi sistemler var bunun gibi http://www.richersounds.com/product/mini-hi-fi/pioneer/xem12/pion-x-em12 ,
    2.0 lar var amfisiz (sanırım içindede yok) bunun gibi http://www.m-audio.com/products/view/studiophile-av-40#.VakgiKQ58dU
    2.1 sistemler var http://worldwide.bose.com/productsupport/en_us/web/companion3_series2/page.html
    http://www.klipsch.com/promedia-2-1-computer-speakers/details

    Bana ses sistemleri konusunda biraz yardımcı olabilir misiniz? Üstteki mini hi-fi sistem ile 2.0 m audio olan farkı nedir sistemdeki amfi ne kadar değer katar sisteme? Amfi olduğu zaman ses kartının bir önemi kalmıyor mu?
    Yoksa amfi olayına hiç bulaşmayıp 2.1 yukarıda bahsettiğim sistemlerden mi almalıyım.







  • Al bi tane 2.1 kullan gitsin ne ugrasiyorsun ses muhendisleri bile bu kadar kafa yormuyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akyurt kullanıcısına yanıt
    Kulaklığım sennheiser hd 202-II fena değil. Açıkcası artık kulaklıkta müzik dinlemekten sıkıldım. Yatarken ders çalışırken falan güzel müzik dinlemek istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carismatic8734

    Kulaklığım sennheiser hd 202-II fena değil. Açıkcası artık kulaklıkta müzik dinlemekten sıkıldım. Yatarken ders çalışırken falan güzel müzik dinlemek istiyorum.

    Simdi eksileyen arkadaslara bi guzel laf soylerdim ama beni kimse anlamak istemiyor. Bu kadar kafa yormaya gerek yok soruna gelicek olursak mini hi fi dediginiz hi finin yanindan bile gecemez stereo ses almaniz yapilan bi teyp.
    2.1 ler de multimedya urunu oldugu icin her turlu sesi vermek icin yapilmislardir. O kucucuk 2.1 den boyundan buyuk ses cikarir. Amfili amfisiz olayi pc de araya amfi katmazsaniz sesi alamazsaniz. Bunun olmazsa olmazlardan biridir amfili sistem bu kulaklik gibi dwgil kulaklik cikisiyla bi dunya ses alayim gibi.
    Senheiser cx-300 kullaniyorum 3 yildir bende ozenler korurum. Geceleri ideal oluyor yoksa 2.1 de ses yuksek geliyor gece gece. Kolay gelsin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • akyurt kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Amfisiz olmaz derken mesela Bose Companion 3 seri 2 veya Klipsch Promedia 2.1 bir sistem alsam. Yanına amfi mi almam gerek, yoksa bunun içinde zaten amfi var mı?
  • carismatic8734 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam , bahsettiginiz sistemler aktif sistem zaten yani kendi bunyelerinde anfi barindirmaktalar, siz sadece pc ye baglayip ses alabilirsiniz, harici anfi kullanacaginiz sistemlerde hoparlorler pasif olur ve gucu bu harici anfi ile iletirsiniz hoparlorlere,ama ister aktf ister pasif sistem kurun pc tabanli muzik dinleyecekseniz ses karti veya dac ne kadar iyiyse alacaginiz ses de okadar kaliteli olur,

    Harici anfi ile bi sistem kurarsaniz bu hobiyi daha uzun soluklu bi ugras olarak da dusunebilirsiniz,sistemdeki tum parcalar birbirinden bagimsiz olacagi icin uzun vadede sistemde bircok degisiklik ile iyilestirmeler yada muzik zevkinize gore degisikikler yapabilirsiniz,tabi benim boyle bi beklentim olmaz bi kere alip kurarim sistemi derseniz o zaman bahsettiginiz turde bi sistem de kurabilirsiniz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla benim onboard ses kartıyla müzik keyfini pek yaşayamam. Peki dac ve ses kartı hangisinden daha uygun fiyata daha iyi performans alırım? Önerebileceğiniz bir ürün var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carismatic8734 -- 18 Temmuz 2015; 15:53:47 >
  • carismatic8734 C kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bu islerde hala acemiyim ama az cok biseyler soyleyeyim yanlisim olursa arkafaslar duzeltir, bu islerde butceye ve beklentilerine gore konusmak daha saglikli olur , ama her halukarda pc ile muzik dinleyecekseniz onboard ses kartina mahkum kalmamak lazim olucak sizin icin, daclarda aslinda bir nevi ses karti ama sadece stereo muzik icin olani, yani ses kartlarinin oyun icin olani var film icin olani var ama dac lar sadece muzik icin ve fiyatlar bazinda cok genis ve farkli seviyelerde sistemlere hitap ediyorlar,bu konuyu sadece ses karti veya dac etkisi olarak dusunmeyin sistemdeki her eleman birbiriyle uyumlu oldugunda daha iyi ses alirsiniz,yani sadece anfi sadece hoparlor yada sadece ses karti iyi olunca sistem iyi olmuyor...sizin hangi butcelerde vede hangi beklentilerde sistem kurmak istediginiz onemli bu iste...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500-700 arası bir rakam harcayabilirim. Nasıl bir dac tavsiye edersiniz? Hani marka hangi model? Mesela 500 veya 700 tl ye bir sistem oluşturmaya çalışsam dac la beraber optimum sistemim nasıl olabilir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.