Şimdi Ara

Bilgisayar ilk açılışta açılmıyor (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ilk açılışta bios ekranı gelmeden windows ekranına geçiyor ve altta yükleme çubuğu kaybolup donup kalıyor reset atınca bios ekranı ile başlıyor ve sorunsuz açılıyor. Sebebi ne olabilir? Bir hafta önce ssd alıp ona yeni kurulum yaptım, parçaları kontrol ettim çıkan ya da gevşeyen yok anladığım kadarıyla. Sonrasında bios sürümünün güncel olmadığını fark ettim güncelledim ancak sorun devam ediyor.

    Sistemim
    Asrock n68c-gs fx
    AMD fx6100
    Radeon hd 7770
    4+4 ram
    Windows 10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mucaht71997 -- 19 Haziran 2021; 11:15:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Güncel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • win10 kurulduktan sonra sorunlar başladıysa işletim sistemini 7 ye indirmekte fayda var diye düşünüyorum win10 hala daha oturmuş bir sistem değil benim gözümde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncesinde hdd ile uzun zaman 10 kullandım bir sıkıntı yaşamadım.

    Hddde bad Sector çıkmış onu kurtarmak için usbye xp live kurup oradan low level format atmaya çalışmıştım ancak işlem yarıda donup kalmıştı sonra ne olduysa bilgisayarı usb üzerinden başlatmak istediğimde bile çok yavaş açıldı hatta yeni ssd üzerine usb ile format atarken de kurulum ekranı gecikmişti. Sonuç olarak ben eski hddyi kurtarmaya çalışırken biosa zarar mı verdim ne oldu bilmiyorum şu anda ilk açılışta açılmıyor windows ekranında donuyor ikinci açılışta ise sıkıntı yok normal açılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu çözdün mü bilmiyorum ama aynı anakart ve aynı sorun bendede oluyordu sorun Windows 10 hızlı başlatma seçeneği yüzünden oluyor Denetim Masası>Güç ve Seçenekler>Güç Düğmesinin ne yapacaklarını belirleyin>gelişmiş ayarları düzenle>Hızlı Başlatma onu kapatarak sorunu çözebilirsin
  • Bios gelmeden Windows ekranı gelmez. Bilgisayarın kapanmıyordur. Uykuya al, hazırda beklet gibi bir şeye ayarlıdır bilgisayarın.

  • Ahmetsmt12 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağolun işmi gördü.
  • Ahmetsmt12 kullanıcısına yanıt

    O kadar ümit kesmiş, sorunun anakart yahut başka bir parçada olduğuna o kadar kani olmuştum ki konuya bakmak hiç aklıma gelmedi. Tesadüf eseri konuda yeni mesajlar olduğunu fark edip mesajınızı okudum, gecenin bu vaktinde denedim ve gerçekten çözüldü. Şimdi bios ekranı sorunsuz bir şekilde geliyor ve bilgisayar ilk seferde açılıyor. Yedi yıllık makinemin hala sorunsuz olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ederim hocam.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.