Şimdi Ara

bilgisayar ısınana kadar kendini resetliyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam, masaüstü bilgisayarım var, asus z87a anakartlı 4670k işlemcili, eski bişey ama yıllardır sorunsuz kullanıyordum.


    Şimdi şöyle bir senaryo ile karşı karşıyayım.


    1-pcyi açınca, fanlar falan dönüyor, bikaç saniye sonra hiç bios ekranı bile gelmeden kapanıyor ve tekrar açılmaya çalışıyor. bu birkaç dakika boyunca sürüyor, açılmaya çalış, siyah ekranı geçeme süreci, resetlen.

    2-birkaç dakika geçtikten sonra biraz beynine kan gitmiş gibi bios ekranına kadar gelmeye başlıyor. ancak, o american megatrends yazan ilk açılış ekranında bir iki saniye kadar durup gene resetliyor kendini.

    3-bu süre gittikçe uzamaya başlıyor (bu arada, şu an bios pilini çıkarıp cmosu falan tertemiz ettiğim için bu american megatrendsli ekranda kalıyor ve "please enter setup to recover bios settings" falan yazıyor, normal windows a geçmiyor yani). bir şey yapmadan, stabil mi diye beklerseniz 2 dakika kadar bu ekranda durup gene kendini resetliyor.

    4-en sonunda sanki dakikalardır bir yerinde voltaj yetmiyormuş da artık elektriğe doymuş gibi stabil bir şekilde biosa girmeme, windowsu açmama izin veriyor.

    5-diyelim ki bu durumda kapattım, heme tekrar açarsam açılırken sorun yaşanmıyor. ama kapatıp beklersem, gene mala bağlıyor.


    *Yakın zamanda donanım değişikliği yapılmadı. bios güncellenmedi. bios pilini değiştirdim sorun ondan da değil. Makinede bir overclock mevcut değil. Bilgisayar sağ salim açılınca domuz gibi çalışıyor, gpu, cpu stres testlerine bana mısın demiyor. Ekran kartını, ssdlileri falan söküp tek ram kalacak şekilde minimum halde denediğimde de bu açılıştaki sorun düzelmiyor bu arada.


    Böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu hiç? mazotlu kamyona döndü, ısınana kadar çalışmıyor makine yav. sebebi ne ola ki?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi count -- 5 Kasım 2021; 20:46:34 >







  • hocam bios pilini cıkarınca calişcak diye bişey yok biosa girip ayar yapman lazim tarih ayari , boot ayari , ahci mod ayari gibi ssd taktigin için özellikle buna bak

  • Anlattığın sıkıntı direkt psu sorunu gibi duruyor. Sanki psu'nun kapasitörleri yeterli gücü sağlayamıyorda bir süre geçince o psu anca doluyor anca iş yaptırıyor. Belki anakartındaki kapasitörlerde sorun var ? bak bu da olabilir vrmlere güç gelemiyorsa sıkıntı varsa bekliyorsa o da yapabilir.

  • üsteki arkadaşın dediği gibi büyük ihtimal kapasite kaybetmiş veya kurumuş kondansatörlerden bu durum , ya psu içindekiler veya anakart üzerindekiler , gerekli voltajın altına düşmüş voltaj değerleri veriyordur buda sistemi kararsızlığa sokuyor , bunu anlamanın bir yoluda fön makinesiyle kondansatörleri biraz ısıtıp güç vermen ve pcnin normal çalışmasıyla ısıtılan kondansatörlerin arızalı olduğunu tespit edebilirsin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 12 Kasım 2021; 14:43:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.