Şimdi Ara

Bilgisayar Isınma problemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2007 yılında casper marka aldığım kasanın içini 1sene içinde yavaş yavaş yeniledim.ati hd4670 ekran kartı gigabayte anakart ve phenom II x4 925 işlemci... değişik programlardaki ölçümlerde sürekli ısı yüksek çıkıyor. cpu ortalama 55 derece. ağır bir oyunda ise 70i geçiyor. ayrıca programlarda temp3 adında bir şey sürekli 100 civarında. oyunlarda 120 civarına çıkıyor.bu temp3 isimli şey acaba ne olabilir?. power supply mı? işlemci ile gelen stok fandan çıkan ses tahammül sınırlarını zorladığı için yeni bir fan almaya karar verdim. sürekli parça aldığım yerdeki adam bana akasa cooler am2 socket 940 isminde bir işlemci fanı önerdi.aklımda 75 lira civarı varken 20 liralık bu fan benim aklımı karıştı. ancak bu fanın yeterli olacağını ve daha fazlasının gereksiz olduğunu söyledi.o fanı aldım ancak bu fan ile de normalde 55-57 işlemciye yüklenildiği zaman 70-73 e çıkıyor. bu fan yeterli bir fan mı? bir de bu temp3 isimli cayır cayır yanan şey ne:)







  • Everest ile ısı ölçümü yapıp yazarsanız daha iyi olur, ss koymanızda iyi olur. Kullandığınız işlemci normalde ne kadar ısınıyor bilmem ama, 75 TL yi fan için gözden çıkarabiliyorsanız soğutucu bloğu değiştirmeniz daha iyi sonuç verebilir, şu an takılı olan işlemci soğutucusunun markasınıda yazın, ayrıca kasa havalandırması nasıl oda önemli, kasa içininde ss ini koymanız iyi olur.
  • Soğutucu Ve Fan Yetersiz Gelio Galiba... Önce Bir Termal Macunu Yenile Sorun Çözülmezse Fan Veya soğutucuyu Değiştir
  • soğutma bölümünü değiştir yetmiyor soğutması
  • işlemci ile soğutucu arasındaki termal macunu kontrol et eğer macun kurumuşsa işlemci ısıyı soğutucuya iletemez ve böyle aşırı ısınmalar olur birde kasanın bulunduğu ortam çok sıcak olmamalı.
  • termal macunu yenile hala sorun devam ederse bir tane daha fan al pcne
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01myavuz

    Everest ile ısı ölçümü yapıp yazarsanız daha iyi olur, ss koymanızda iyi olur. Kullandığınız işlemci normalde ne kadar ısınıyor bilmem ama, 75 TL yi fan için gözden çıkarabiliyorsanız soğutucu bloğu değiştirmeniz daha iyi sonuç verebilir, şu an takılı olan işlemci soğutucusunun markasınıda yazın, ayrıca kasa havalandırması nasıl oda önemli, kasa içininde ss ini koymanız iyi olur.

    öncelikle cevaplayan arkadaşlara teşekkürler. everest programı ile de sonuçlar farksız.işlemciye çok yüklenilmeden 55 derece ortalamada. yeni aldığım işemci fanının markası akasa cooler am2 socket 940. termal macun da sürülü...

    http://www.vatanbilgisayar.com/akasa-ak-865-ak-865-amd-islemci-sogutucu-(754939940am2)/productdetails.aspx?I_ID=39437




  • Bilgisayar İşlemci Fanının Cpu iyi Sogutmasını İstiyorsan [ Bakır Tabanlı İşlemci Fanı Alıcaksın ]

    Cooler Master Termal Macun ile herşey yoluna girer
  • Ucuz yollu alınabilecek basit bir soğutucu, sıcaklık sorununa kesin çözüm 12 cm fan kullanan ısı borulu kaliteli bir soğutucu bloğudur.
    Tavsiye:
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-cl-p0456-thermaltake-bigtype-14-pro-intel-core-i7-ve-am2-islemci-sogutucusu/productdetails.aspx?I_ID=41688
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-cl-p0539-isgc-300-intel-core-i7-ve-am2+-islemci-sogutucusu/productdetails.aspx?I_ID=41687
    Bunlar iyi duruyor, durumun müsaitse 75 TL üzeri soğutucular genelde sorununu çözer yalnız montajda sorun çıkmayacağına emin ol, kasaya sığmazsa sorun olur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.