Şimdi Ara

Bilgisayar kare kare olma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamın aleyküm hayırlı sabahlar hayırlı işler.
    Yaklaşık 1 aydın arkadaşımın bilgisayarında bir sorun var genel olarak oyunlar da ve normal kullanımda ekran kare kare oluyor. Bir türlü çözüm bulamadık ekran kartı değişti aynı sorun oldu RAM ve işlemci değişti aynı sorun en son ana kart değişti yine aynı sorun kimse bir çözüm bulamadı en son monitör kaldı denemediğimiz acaba ondan mi diye düşünüyoruz. Fotoğrafta mevcut karşılaştığımız sorun.
    Bilgisayar kare kare olma sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Latifsari -- 6 Mayıs 2020; 9:12:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba, sorun kontrol/teşhis aşamaları ilginç olmakla şu halde teşhise yardımcı şeyi yazmışsınız zaten, geriye kalan kontrol edilmemiş monitör ve monitör data kablosunu kontrol edin. Hasarlı HDMI ve DVI kablolarında bağlantı noktalarında böyle değil ancak benzer görsel bozukluklar görmüştüm. Mevcutta mümkünse uygun bağlantılı TV ile ve farklı data kablosuyla test edilebilir.
    Ancak başlığa "bilgisayar ani kapanma sorunu yazmışsınız, içerikle çelişmekle beraber ani kapanma varsa monitör ve data kabloyla ilgisi olmamalı. Bu halde test edilmediyse PSU(güç kaynağı)'ya kontrol edilmediyse bakılabilir.

    Kontrol amaçlı tüm bu değişimleri yaparken aynı depolama ile aynı işletim sistemi kullanıldı ise görüntüleme modlarına/ayarlarına müdahale eden bir yazılım - hatalı işler yapan yazılım/ayar - zararlı yazılım ihtimalini gözden geçirin.
  • Uyumsuz konu başlığı ve yetersiz içerik için kusura bakmayın, söylediğini şekilde de denendi kablolar değiştirildi ve güç kaynağı da değişti fakat aynı sorun devam ediyor sadece monitör kaldı denemediğimiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.