Şimdi Ara

Bilgisayar kendi kendine açılıp kapanıyor!Acil yardım lütfen!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım dün gece kapalı iken kendi kendine açıldı ve defalarca 10-15 sn lik periyotlarla açılıp kapanmaya başladı. Ben de prizden power supply a gelen kabloyu çıkardım. Bu akşam eve geldim ve kabloyu tekar taktım. Kabloyu takar takmaz bilgisayar tekrar 10-15 sn gibi aralıklarla kendi kendine açılıp kapanmaya başladı.Kafayı yemek üzereyim. Modemi kapattım ve tekrardan kabloyu taktım fakat aynı sorun devam etti. Bunun sebebi ne olabilir?
    Bu arada bilgisayarım pentium 4 , 2.66 Ghz , 256 Mb RAM mevcut, yani biraz eski bilgisayar ama bundan önce böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.



  • PSU ömrünü tüketmiş gibi görünüyor. İmkanınız varsa farklı bir PSU deneyerek aynı sorunun olup olmadığını kontrol edin. Çok büyük olasılıkla sorun düzelecektir. Bunun dışında bir sebebi olması ihtimali çok düşüktür. Kolay gelsin. NOT: BİLGİSAYARI ŞU ANKİ HALİYLE KULLANMANIZI KESİNLİKLE TAVSİYE ETMEM.
  • :S saçma olabilir ama anakartına bi bak bakalım vida felan var mı kısa devre olayları. gece gece başka birşey gelmiyor aklıma.
  • Beni değiştir diyor artık bilgisayarın
  • forumu biraz arastırırsanız bu tür sorunların genelde nedeninin psunun bozulmasından kaynaklandıgını anlarsınız...farklı bir psu ile deneyiniz.


    iyi forumlar...
  • eğer power kaynaklı bir sorun değilse anakart üstündeki pci yuvalarında takılı olan parçaları (modem-tv kartı-ethernet katı gibi) teker teker çıkartarak deneyebilirsin.p4 tabanlı anakartlarda sıkça başıma gelmişti böyle sorunlar.
  • Arkadaşımın çalışan bilgisayarının psu sunu söküp benimkine taktım.Psu ya prizden gelen güç kablosunu takar takmaz bilgisayar otomatikmen açıldı ve 15-20 sn sonra tekrar kapandı, bir süre tekrar kendiliğinden açılır mı diye bekledim açılmadı. Güç kablosunu çıkardım tekrar tektım aynı şekilde bilgisayar açıldı ve kapandı. Yani bilgisayarın açma kapama ve reset tuşunun hiç bir fonksiyonu yok şu anda. Ekran kartını söktüm aynı sorun devam etti. Artık bilgisayarcıya götürmekten başka çarem kalmadı arkadaşlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakklo

    Arkadaşımın çalışan bilgisayarının psu sunu söküp benimkine taktım.Psu ya prizden gelen güç kablosunu takar takmaz bilgisayar otomatikmen açıldı ve 15-20 sn sonra tekrar kapandı, bir süre tekrar kendiliğinden açılır mı diye bekledim açılmadı. Güç kablosunu çıkardım tekrar tektım aynı şekilde bilgisayar açıldı ve kapandı. Yani bilgisayarın açma kapama ve reset tuşunun hiç bir fonksiyonu yok şu anda. Ekran kartını söktüm aynı sorun devam etti. Artık bilgisayarcıya götürmekten başka çarem kalmadı arkadaşlar

    psu yu değiştirdinizde acaba arkadasınızın psusunun kablosunu kullandınız mı? yoksa gene bozuk olarak düsündügümüz psunun kablosunu mu taktınız?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.