Şimdi Ara

Bilgisayar kendi kendine açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarım açılıp kapanabilen 6 lı priz e bağlı.Gece bilgisayarımı kapattıktan sonra bu priz üzerinden de tuşu kapatıyorum.Sabah tuşu açtığımda bilgisayarım kendi kendiliğine açılıyor ve bios ekranı geliyor.bios ekranından çıktıktan sonra tarih ve saat ayarlarıda değişiyor.

    Neden acaba



  • Ac Power Loss Kısmı olmalı Power Bölümünde.

    O menü karşısında On Off ve Last state olur genelde orayı off da bırak düzelir
  • Eğer arkadaşın dediğide olmuyosa kapandıktan kısa bir süre sonra açılıyorsa kabloyu değişmekte yarar var şahsen denedim ve oldu ana kablo pcye bağlanan ve diğer ucu prize takılan kablodan bahsediyorum.
  • Öncelikle bilgisayarın elektriğinin kesilmesiyle tarih ve saat ayarlarının değişiyor olması Bios pilinin bitmiş olduğu anlamına geliyor. Bios pilini değiştirin bu durum düzelir.

     Bilgisayar kendi kendine açılıyor

    Resimdede görüleceği üzere CR2032 kodlu bir pildir. Piyasadan kolayca temin edilebilir. Bu pil mevcut bios bilgilerinin bilgisayarın elektrik bağlantısı olmadığı durumlarda hafızada tutulmasını sağlar. Bu pil bitmiş olduğu için her açılışta bu durum oluşuyor, pili değiştirin bios ayarlarınızı yapın, durum düzelir.

    edit (resim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 22 Şubat 2009; 7:42:18 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ultraslanu

    Eğer arkadaşın dediğide olmuyosa kapandıktan kısa bir süre sonra açılıyorsa kabloyu değişmekte yarar var şahsen denedim ve oldu ana kablo pcye bağlanan ve diğer ucu prize takılan kablodan bahsediyorum.



    kapandıktan kısa bir süre sonra açılmıyor.prizdeki tuşu açtığımda açılıyor.priz e bağlı kaldığında açtığımda herhengi bir sorun yok.
  • olmazsa bi bil alacaz artık....

    peki pili değiştirince herhangi bir ayar yapmak gerekiyor mu bilgisayara... veya bios a?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.