Şimdi Ara

bilgisayar kendi kendine kapaniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • oyun oynarken gamepad hata verdi ve yok oldu(windowsta "usb aygit tanimlanamadi" seklinde uyari verdi).oyunu kapattim ve gamepadi tekrar taktim fakat ayni uyariyi vermeye devam etti bilgisayar.usb ile ugrasmayi biraktim ve winampi acip muyik dinlemeye basladim.kisa bir sure sonra bilgisayar kendi kendine kapandi.acmaya calistigimda ise once acildi, tüm fanlar donmeye basladi fakat 6sn sonra goruntu gelmeden tekrar bilgisayar kapandi.acmaya calisdigimda hep boyle oluyor.sorunun ekran kartindan olabilecegini düsünüp karti cikarttim ve tekrar taktim fakat ayni sorun devam etti.sata kablosunu degistirdim, harddiskin guc kablosunu degistirdim fakat cozum bulamadim.pili cikartip biosu resetledim olmadi.bilgisayar calisirken sicakliklari kontrol etmistim fakat hersey normaldi.
    bilgisayarin ozellikleri: amd64 2800+, msi k8n neo platinum anakart, 2x256 400mhz kingston ram, asus 9550 GE 128mb ekran karti, UPS.
    yardim ederseniz cok sevinirim.



  • Kardes bilgisayar işleri çok ilginç işler ne yalan söyleyeyim senin hatan işte kesin bundandır denilecek cinsten bir şey değil. Tahminimi sorarsan Power Supply gibi. Belkide Usb den takılı aygıtta meydana gelen bir kısa devre ile kendini korumaya almıştır(yani sigortası atmıştır). Başka bir PSU ile deneme fırsatın olursa bir dene derim ben
  • Psu tekrar bi dene olmazsa remontaj yap bilgisayara dışardan tekrara dene usb kısa devre olduysa anakart biyerde şase alıyor olabilir... Bunları bi dene.. Kolay gelsin
  • Ekran kartında yada kablolarda değil. Durup dururken kapandıysa ve açılmıyorsa sen RAM leri test et. USB lerde sorunlar olsa bilgisayar açılır diye düşünüyorum. Benim bilgisayarda da oldu sonunda hata ram de çıktı.
    Kolay gelsin.
  • usb' den bu hatayı aldığım zamanlarda aynı usb'leri kullanarak flash disk ile bilgisayar arasında veri alışverişini sorunsuz bir şekilde yapabiliyordum.onun dışında, 2x256 ram kullanıyorum ve anakartımda 3 slot var.2 ram'i de çıkartıp kullanmadığım diğer slotta tek bir tanesini denemiştim fakat sorun devam etmişti.anlaşılan farklı bir ram ile tekrar denemem gerekiyor.anlayamadığım diğer bir şey ise, eğer psu' da sorun olsa bilgisayar neden açılsın ki?power düğmesine basıyorum, herşey normal gibi görünüyor fakat 6 sn sonra kapanıyor.
    yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • bana pek psu luk bi problem gibi gelmedi.
    sanki işlemci veya anakart kaynaklı bir sorun.kısa devre olma ihtimali olabilir,usb portları sebep olmuş olabilir.

    akadaşların dediği gibi gıcık bi sorun direk şundandır diyemiyoruz malesef:(

    msi anakartlarda d-bracket adında ek bi parça var biliyosun,onun led lerine bakarak hata kodunu bulabilirsin.brlki sana yardımcı olur...
  • Bence bios reset tuşun varsa anakartta o şekilde biosu resetle yoksa pilini çıkar bekle 15 dk sonra tak bakalım bilgisayar açılıcakmı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.