Şimdi Ara

Bilgisayar kendiliğinden kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İki gün önce Dell Inspiron N5110 modelli bilgisayarımda oyun oynarken bilgisayar küt diye kapandı ve tekrar açılmadı. Dell teknik servisi aradım ve Ram girişlerimden birinin bozulduğunu tespit ettik. Anakartımın değişmesi gerektiğini söylediler. Hayhay dedim. Bugün yetkili arkadaş geldi ve anakartımı değiştirdi. Bilgisayar sorunsuz olarak açıldı. Bu saate kadar internette dolaşırken ya da dizi izlerken bir sorun çıkmadı. Ancak yarım saat önce kendiliğinden tekrar kapandı. Sürekli kapatmaya başladı kendini. Ben de Kingston rami çıkarttım. Diğer ramle devam ettim. Bir oyuna girmeye çalıştım. Hangi oyunu denediysem oyun açıldıktan sonra bilgisayar kendini kapatıyor. Malum önümüz hafta sonu ve herhangi bir yetkili bulabileceğimi zannetmiyorum. Sorunun neden kaynaklanıyor olabileceği hakkında bir fikri olan arkadaşım varsa çok büyük sevap işlemiş olur. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Edit: Sanıyorum ekran kartıyla ilgili bir sorun var. Çünkü entegre grafikle çalıştırdığımda bir sorun yok. Yardımlarınız bekliyorum lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hetg0d -- 6 Ekim 2012; 0:57:02 >







  • harici kart aşırı ısıya sebep oluyor olabilir. en azından hafta sonunu geçiştirebilmek için şunları yapabilirsin, güç seçeneklerinde harici kartı pilde ve prizde maximum pil ömrü şeklinde ayarla, işlemci güç güç yönetiminden en yüksek işlemci durumunu %99 yap böylece turboboost iptal olur. bu ikisini yaparsan işlemcin ve ekran kartın az ısınır zaten soğutma sistemin her ikisine birden bağlı ikisininde ısınmasını engellemen gerekir ekran kartın ısıya hassaslaşmışsa. tahminim soğutucu yerinden oynamıştır ısıyı iletemeyince kapatıyordur makinayı.
  • Hocam öncelikle ilgilendiğiniz zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi harfiyen yaptım lakin değişen bir şey olmadı. Nvidia devreye girmiyor sanırım. Girdiği an kapanıyor. Haftasonunu bu şekilde geçiricez anlaşılan.
  • Bence vakit kaybetmeden tekrar ver servise.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.