Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği 2.sınıfım hiçbir şey bilmiyorum yardımınıza ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıkta da belirttiğim gibi. Bil müh 2.sınıf öğrencisiyim arkadaşlarım şimdiden para kazanmaya başladılar ama ben daha basit bir Web crawler uygulaması bile geliştiremiyorum. Full yatarak geçtim okulu ama artık başlamam lazım. Temel seviyede Python c# Java falan biliyorum onu da unuttum çalışmaya çalışmaya. Proje geliştirmem lazım ne önerirsiniz nasıl çalışayım ne yapayım hiçbir bilgim yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • arkadaşlarına sorsana ne yaptılar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 21 Nisan 2021; 16:35:19 >
  • Hicbir sey bilmedigini farkina varman guzel =) Dersi gecmis olan arkadaslarindan destek almaya bak, alamazsan alt siniflarla sifirdan baslayacaksin artik. 1 sene kayip hic onemsenecek bir sey degil, baskalariyla kendini karsilastirmayi birak, derslerine odaklanip gecmeye bak.

  • C# ile .Net üzerinden hızlı masaüstü uygulamaları yaparak veya Unity'de C# kullanarak bir şeyler yapabilirsin ileride bir stüdyoda işe girme ihtimalini de artırır ya da web üstüne gidip yazılımını çok ilerletmese de sıcak para kazanabilirsin

    Bunların dışında amacım kendimi geliştirmek diyorsan kesinlikle C++ öğrenmeni veri yapılarına iyice hakim olmanı, node, ağaç, stack, queue kullanımını iyice çözmeni bunlarla ilgili ufak projeler yapmanı(A* vb) tavsiye ederim.

  • Şuan ne durumdasın yazılım konusunda. Bende senin gibiyim bana tavsiye verebilirmisin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle öğrenci olduğun için derslerin ile paralel bir dil/konu seçip ona çalışmaya başlayabilirsin. Mesela C# da ilerlemek istiyorsan console/form karar verip videolar izleyerek ilerleyebilirsin. Video izleyebileceğin platform olarak Turkcell Geleceği Yazanlar ve Patika'yı öneririm. BTK Akademi, Udemy, Youtube da var elbette fakat bu ikisinin eğitimlerinin daha iyi olduğunu düşünüyorum.

    Videoları izle, not al, örnekleri birebir kendin yapmayı dene ve bu süreçte internetten çok da yardım alma sonra alıştığında sürekli her şeyi internetten arattırmak isteyeceksin ve bu gelişimini yavaşlatır. Yapılan örnekleri ben yapsaydım nasıl yapardım diye düşün, ben buna ne katabilirim, neyi farklı yapabilirim gibisinden.

    Belirli bir yere gelince, mesela C# da form ögelerini öğrenince kafanda belirli projeler canlanıyor zaten bundan sonra da kendin ilerleyebilirsin. İnternette çok fazla C# form uygulama örnekleri var basitten zora her şekilde.

    Ayrıca HackerRank deki algoritma soruları çok iyi ve düşündürücü. Onları çözmek de geliştirir.





  • birmühendisadayı B kullanıcısına yanıt

    Yeni farkettim de iki yıl olmuş soruyu yazalı. Sanırım şuan 4.sınıfsın, neler değişti hayatında iki yılda toparlayabildin mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.