Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği. Gazi - Ankara - Yıldırım Beyazıt. Hangisini tercih etmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DSG tercihi yapacağım.
    Bilgisayar Mühendisliği 3 üniversite arasında kaldım.

    Sıralama nasıl olmalı sizce?



  • Gazi -> Ankara -> Ybü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derebey44

    Gazi -> Ankara -> Ybü
    hele şükür bir cevap geldi. ben de forum öldü zannettim :)
  • Derebey44 kullanıcısına yanıt

    Bu sıralamaya katılmıyorum, evet eğer mezun Türkiye sınırları içerisinde iş arayacaksa sıralama doğru. Fakat yurtdışında işler değişiyor.

    Üniversite daha yeni ve 2 dönem mezun vermiş bir üniversite olmasına rağmen çok başarılı mezunlar var.

    CENG101 adlı Bilgisayar Mühendisliği dersini alıyorum ve hocamız her hafta seminer yapıyor. Bu seminerlerde sadece kendi üniversite arkadaşları değil, AYBÜ'den mezun olmuş öğrencileri de konuk ediyor.

    Birçok mezunumuz Birleşik Devletler başta olmak üzere diğer ülkelerde çalışma fırsatı yakalamış.

    Yurtdışında iş bulmalarının en büyük etkeninin İngilizce eğitim olduğunu düşünüyorum. Çünkü AYBÜ'de %100 İngilizce eğitim veriliyor.

    Tabii, seçim yine de arkadaşımıza kalmış.

    Öğrenim hayatınızda başarılar.

  • Bu sene bu ayrıma düşecek arkadaşları bilgilendirmek adına konuyu tekrardan canlandırıyorum.


    Gazi yazan arkadaşa çok fazla sert çıkmak istemiyorum fakat Gazi Üniversitesinin artık üniversiteliği çok fazla kalmadı. Gazi'yi Gazi yapan çoğu bölüm elinden alındı örneğin Hukuk. Buna ek olarak Gazi'de çok fazla M.T.O.K bölüm olmasından kaynaklı artık üniversiteden mezun olduğunuzda sizi çok fazla özel yapan bir durum kalmadı. Ama benim için çok önemli değil diyorsanız Konumu güzel bir yerde fakat kampüsü çok küçük.


    Ankara Yıldırım Beyazıt Öğrencisi olarak şunu söylemeliyim ki hak ettiği noktayla alakası olmayan bir üniversite. Şuan o sıralamada yazabileceğiniz başka %100 ingilizce üniversite olmamasıyla birlikte çok iyi bir hazırlık eğitimi veriyor. Buna ek olarak 1-2 tane hocamız dışında hepsi ana dili gibi ingilizce konuşuyor. Bunun sebepleri arasında öğretim görevlilerimizin çoğunun yurtdışında lisans eğitimi almaları ve yurt içi olanlarında çoğunluğunun Bilkent mezunu olmalarından kaynaklanıyor.

    Örnek vermem gerekirse Bu sene Calcilus dersine giren iki hocamızın biri M.I.T Fizik diğeri New York State Mezunu ve Buna ek olarak 1.Sınıf'ta Bölüm Derslerimize giren hocalarımızın hepsi Bilkent Mezunu.

    Derslerde de özellikle sizi çok zorluyorlar. Bazı sınavları çoğu ilk 10k ceng bölümlerinden daha zor. Özellikle bölüm dersi sınavları.

    Sosyal Hayatına geldiğimizde konumu çok iyi bir yerde değil fakat son zamanlarda alıştığımız kampüs olmayan üniversiteler arasında iyi bir konuma sahip. Karşısında Antares AVM bulunuyor. Ulaşım olarak çok uzak değil. İvedik Metro İstasyonundan 207,208 ve 414 nolu otobüslerle kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer benim için kampüs imkanları çok önemli değil diyorsanız tercih edebilirsiniz.


    Ankara Üniversitesi'ne gelince konumuna ulaşım zor olması haricinde Ankara'da okuyabileceğiniz bu sıralamadaki en iyi üniversitelerden olması. Hocaları gayet anlayışlı ve size bir şey öğretebilmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.

    (Burada parantez açmam gerekiyor bu sene Ankara Üniversitesi'nden yaz okulu aldığım için Ankara Üniversitesinin de hocalarına baktığımda gayet iyi fakat genellikle diğer anadolu üniversitelerinde olduğu gibi hocalarının çoğunluğu türk ingilizcesi konuşuyorlar. Tabi bu durum size ingilizce gelmediğinden dolayı sorun yok.)


    Sonuç olarak baktığımızda Ankara'da bu sıralamada üç üniversitenin ikisinin kampüsü yeterli değil, yeterli olanında konumu şehirden uzak.

    Eğer ingilizce eğitim istiyorsanız AYBÜ'den başka seçeneğiniz yok zaten. Fakat Kampüs imkanları açısından Ankara Üni. daha iyi dediğim gibi oda şehirden uzak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcukustun -- 20 Temmuz 2022; 18:42:6 >




  • selcukustun S kullanıcısına yanıt

    Merhaba bana AYBÜ'de maalesef Bilgisayar Mühendisliği değil de Yazılım geliyor ama internetten o bölüm ile ilgili hiçbir bilgi bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çileqe< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çileqe$_01 -- 20 Temmuz 2022; 15:59:23 >01 -- 20 Temmuz 2022; 15:59:23 >
  • Ders hocaları bu sene birebir aynıydı. Gelecek sene ne olur bilemem ama Aybü pc ile yazılım arasında hiçbir fark yok denecek kadar az

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.