Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu bölümü okumuş veya okuyanlar ya da bilgi sahibi olanların cevaplamasını çok isterim.

    1. soru = fizik dersi varmış ve lise seviyesindeki fiziğin ne kadarını bilmek lazım yani nasıl bir takviye etmem lazım bu bölümün fiziğine. çünkü bu bölümü kimya ve biyoloji ile kazandım. fizikten nefret eden biriyim. zorlanmamak için bir temel atmam lazım.

    2. soru = programlamalardan hangi dile başlamalıyım şuan? bu konu hakkında veya genel bir öneri varsa makbule geçer.



  • 1.soruya cevap vereyim genel olarak lise fiziğiyle aynı sayılır, 11 12 konuları ile tek farkı 3.boyut ekleniyor z ekseni. Lisede gördüğümüz fizik 2 boyutlu idi ünideki fizik 3 boyutlu.
  • İlk sene ortak ders olarak gorulen fizik lisedekine cok benziyor, biraz daha agiri tabii. Fizik kotuyse ilk sene yuklen ki ortalaman dusmesin.



    Hangi programlama diline baslayacagin tamamen sana kalmis. Python iyi bir secenek. Dilden once programlama mantigini ogrenirsen daha iyi olur. Ama aralarinda en onemlisi İngilizce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buraya yazacağını Google yaz arastir bu usengeclikle bilgisayar mühendisliği yazma bı halt olmaz senden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vespucci

    İlk sene ortak ders olarak gorulen fizik lisedekine cok benziyor, biraz daha agiri tabii. Fizik kotuyse ilk sene yuklen ki ortalaman dusmesin.



    Hangi programlama diline baslayacagin tamamen sana kalmis. Python iyi bir secenek. Dilden once programlama mantigini ogrenirsen daha iyi olur. Ama aralarinda en onemlisi İngilizce.

    Katılıyorum, İngilizce olmadan olmaz kesinlikle. İngilizcen olur ise başkalarının kodunu okur iken anlayabilirsin ne işe yaradığını, öbür türlü çalıştırmadan anlayamazsın.
  • tanımadığınız kişiler hakkında kesin yargılarda bulunmayın. her şeyi dibine kadar araştıran biriyim. normalde cevap bile vermem ama böyle boş yazıları gördükçe şaşırıyorum. boş şeylerle uğraşmayın milleti yargılamayın saçma sapan.

    diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum bu fizik konusunda bir antreman yapayım. ingilizcede sıkıntı yok. şuan python bakıyorum bu arada teşekkürler.
  • natijax kullanıcısına yanıt
    C bak hocam
  • Unide ne goreceksen ondan başlamalısin muhtemelen C dir

    Ama öğrenmek için hangisi dersen C# derim ben. Her dilin farklı yönleri var arastirmalisin. C# syntaxindan dolayı ben ilk baslamalik dil olarak görüyorum.



    Ayrıca üstte dendiği gibi İngilizce çok önemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler kardeşim öyle diyor herkes. ona bakmaya çalışcam
  • İlk başlanacak dil önemli değil. Kimisi Java'dan başlar, kimisi C'den başlar, kimisi Python'dan. Önemli olan algoritma ve veri yapıları mantığı. Tabi siz erkenden başlamak istiyorsanız Python'ı öneririm.

    Fizik dersi lise fiziğinin biraz daha ileri düzey hali. Türev ve integrali sık sık kullanacaksınız. Fizik-2'de basit diferansiyel denklemler var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.