Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler arkadaşlar, bende bu yıl öss ye girdim ve bilgisayar mühendisliği istiyorum, internette de araştırırken bir sitedeki bi yaz kafamı karıştırdı. Bilgisayar mühendisliğinde okuyan veya mezun olmuş arkadaşlar bu yazıya katılıyor musunuz? Sizce ne kadar gerçekçi bir yaklaşım olmuş?

    Bilgisayar Mühendisleri çoğunlukla yazılım sektöründe çalışmakta ve bugün bile yerine başka bölümden mezunlar çalıştırılabilmektedir. Bizim dönemden çoğu kimsenin bilgisayar açmayı üniversitede öğrendiği ve yeni yetişen neslin daha 3-5 yaşlarından itibaren bilgisayarla haşir-neşir olduğu göz önünde bulundurulursa, 4 sene okumaya gerek kalmadan bir çok insan Bilgisayar Mühendisinin yaptığı işi yapabilir hale gelecek.

    - Programlardaki Yapay Zekanın artmasıyla birlikte Kod Yazılımı her geçen gün azalmakta ve yok olmaya doğru gitmektedir.
    Yeni çıkan SQL 2005 ve Visiul Studio 2005 bile incelendiğinde kod yazılımının ne kadar azaldığı görülecektir.

    Gelecek sene çıkacak olan “Office 12” ve “Windows Vista” da bu durumu desteklemektedir. Özelikle Windows Vista ile birlikte kod yazılımı günden güne azalacak ve önümüzdeki 5-6 sene içinde yok olacaktır. Kod yazılımı ancak Microsoft gibi işi yazılım teknolojisi üretmek olan büyük şirketlerin bünyesinde kalacaktır.

    Program Yazmak için ise tablolar ve nesneler arasındaki ilişkiyi tanımlamak yeterli hale gelecek. Bunun için de Sistem Analizi öne çıkacak ve Bilgi İşlem Teknolojisinden biraz anlamak yeterli olacaktır.

    * Bilgi İşlem Teknolojisi ve Bilişim Sektörü her geçen gün gelişmekte ve bu sektörde çalışan ihtiyacı mutlaka artarak devam edecektir. Ancak bu ihtiyaç için Bilgisayar Mühendisi çalıştırmak gerekecek midir? Sanmıyorum ya da çalıştırılsa bile bu kadar değerli olmayacaktır.







  • Hocam koskoca mühendislik dalını 2 dk.da sildin attın resmen.Yapay zekanın şu anda kendi kendini yenilemesi mümkün değildir.Hele ki dediğin gibi kendi kendine yeni şeyler yapması "imkansız"dır.
  • O yazıdaki söylenenlerin hiçbiri olmayacak
  • hayatımda meslekler arasında okuduğum saçma yorumlar arasında kafadan ilk üçe girer

    yapay zekayı bitirme tezimde kullanmaya çalışmıştım, yapay zeka kod falan üreteceğine en azından önümüzdeki 30 yıl boyunca ihtimal vermiyorum
  • saolun arkadaşlar içimi ferahlattınız
  • Kod yazılımının gittikçe azalacağı : doğru (assembly ile kıyaslayın bugün gelinen noktayı isterseniz)
    Programlama - Kod yazılımı yapabilmek için bilgisayar mühendisi olmak gerekmediği : doğru
    Yazılım sektöründe çalışan bilgisayar mühendisinin yapacağı işi başkalarının da yapabileceği : doğru

    Yalnız bilişim sektörü büyüdüğü ve iş olanakları fazla olduğu için pek çok başka alandan insan da bu yöne kayabilmekte. Bilgisayar mühendisliği gereksiz veya bil. müh ler iş bulamaz yanlış yaklaşımlar olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.