Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği için hangi dizüstü bilgisayarı almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Şuan kendime uygun bir dizüstü bilgisayar arıyorum. Bu bilgisayarda en son çıkan yeni nesil oyunları oynama gibi bi' derdim yok. Kodlama için kullanacağım. Bu bilgisayarın depolama olarak ssd kullanmasını, pilinin uzun gitmesini, klavyesinin kaliteli olmasını ve hafif olmasını istiyorum. İşletim sistemi olarak linux kullanacağım. İnternette baktığım kadarı ile 3 dizüstü bilgisayar arasında kaldım. Onlar:

    Huawei Matebood D:https://www.teknosa.com/huawei-matebook-d-156-intel-core-i58250u-8gb-1tb-gri-notebook-p-125033936

    Dell Inspiron 3585:https://www.ebrarbilgisayar.com/dell-inspiron-3585-fhdbr5f8256c-amd-ryzen-5-2500u-8gb-256gb-ssd-156-linux-pmu361249

    Lenovo ThinkPad E585:https://www.hepsiburada.com/lenovo-thinkpad-e585-amd-ryzen-5-2500u-8gb-256gb-ssd-radeon-vega-8-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-20kv000atx-p-HBV00000FKC6D?magaza=%C4%B0nce%20hesap

    Huawei ile başlayacak olursak ssd olmaması büyük bir dezavantaj bana. Ancak ekranının kaliteli olması(Özellikle Inspiron 3585'e göre), ince ve hafif olması da gerçekten beni cezbediyor.

    Dell Inspiron 3585'in daha ucuz olması, ssd'ye sahip olması ve de Ubuntu Certified Hardware listesinde olması beni baya bi' mutlu ediyor. İnternette bu bilgisayar için fazla inceleme bulamadım. Rusça bir inceleme videosunda(Oradaki bilgisayarla buradaki bilgisayar aynı mı emin değilim.) ekranının baya bi' kötü olduğunu gördüm.

    Lenovo ThinkPad'in nasıl olduğu hakkında pek bir fikrim yok. Ancak internette ThinkPad serisinin iyi olduğunu duymuştum.

    Yukarıda belirttiğim kriterlere uygun başka bilgisayar önerilerine de açığım. Dediğim gibi işletim sistemi olarak Linux kullanacağım. Teşekkürler.







  • Hocam Lenova ve Dell e aşık oldum resmen. Thinkpad in tasarımı çok iyiymiş❤️Üstelik harici ekran kartlı.
    Dell de hdd yok onu dikkate alın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 gram foton 1 kullanıcısına yanıt
    ThinkPad'de ki ekran kartı harici değil sanırsam. Dell ile aynı işlemci ve ekran kartını kullanıyor. Ancak Vega 8 Intel'in aynı seviyede ki dahili ekran kartlarından kat kat daha iyiymiş. Hdd'ye pek ihtiyacım olacağını sanmıyorum. 256 gb yeterli gelir bana. Ve evet ben de ThinkPad'i çok sevdim.
  • neapanyapmaz N kullanıcısına yanıt
    Şimdi düşününce 256 gb ssd gerçekten yeterli. Ama size önerim hazırlık okuyacaksınız hazırlıktan sonra almanız. Hem hazırlık süresince nasıl birşey alacağınıza karar verirsiniz hemde 1 yıl laptobun ömrünü kısaltmamış olursunuz. Hazırlıkta laptop ihtiyacınız varsa eski bir laptop unuzu kullanın. Oda yoksa artık alın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 gram foton 1 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen hazırlık okumayacağım. Beğendiğim bir dizüstü bilgisayar bulamazsam sonraki sene almak mantıklı. Tavsiyeniz için teşekkürler.




  • Phyrodex P kullanıcısına yanıt
    Önerdiğiniz bilgisayar gerçekten fiyat bandına göre muazzam özellikler sunuyor. Ancak benim bu kadar güçlü bir ekran kartına ihtiyacım olmayışım ve hafif bir bilgisayara ihtiyacım olduğundan bana pek hitap etmiyor.(Şuan ki bilgisayarım 2.5 kg civarı ve taşırken omuzlarım fena acıyor.) Ancak yüksek grafik performansına ihtiyacı olan ve oyun oynayan arkadaşlar için çok güzel bir seçenek. Onlara tavsiye ederim. Tavsiyeniz için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.