Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği Koç-Bilkent-ODTÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Bilgisayar Mühendisliği okuyacağım.

    Yurtdışı ve Çift Anadal gibi 2 amacım var.

    Koç-Bilkent-ODTÜ arasından hangileri öne çıkıyor ve neden? Kafam çok karışık gerçekten. Koç'taki yurtdışı imkanları nasıldır? Bilkent'te çift anadal durumu ortada ama en iyi yurtdışı fırsatları onda.
    Eğitim olarak en iyi bilgisayar mühendisliklerine sahipler, ayrıca lütfen üniversite fanatikleri gelmesin.

    Bu arada çift anadal'ın zorluğundan bahsedecekler de gelmesin, yapacağımı düşünüyorum ki soruyorum. Bilgisayar mühendisliği akademik programlarına bakıp dersler hakkında fikir ediniyorum zaten, bölümümde çok yüksek ortalamayla geçeceğimi düşünüyorum. İyi bir teknik bilgi ve sağlam bir kariyer hedefliyorum.

    Daha fazla düşüncelerimi karıştırmayacak şekilde yorumlayabilir misiniz lütfen? Şimdiden teşekkür ederim. Buna çok ihtiyacım var.

    Özellikle Koç'un yurtdışı imkanları konusunda bir fikirim yok arkadaşlar. Ayrıca koç gelmediğinde ODTÜ'den yurtdışı için gereken fırsatları bulabilir miyim? Bilkent'te çift anadal imkanı kısıtlı. (Çap yapacağım bölüm endüstri mühendisliği.)

    KOÇ VE BİLKENT TAM BURSLUDUR.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • kardeşim bırak odtü koç bilkent gibi ünileri ismi için üni okuma, fırat üni'de yaazılım müh UOLp programı var ilk 3 yıl (hazırlık 1-2.sınıf) türkiyede son 2 yıl abd'de okuyorsun ve mezuniyet sonrası çalışma ve oturum iznin oluyor 2 yıl veya 1 yıllık yanlış hatırlamıyorsam, hem abd diploman hem de türkiyede bi diploman oluyor. aynı bölüm İTÜ'de de var onu da düşünebilirsin.
  • Ne kadar peki ücret?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Monster v1

    Ne kadar peki ücret?
    English preparation Firat University 4000 TL
    1st Class Firat University 4000 TL
    2nd Class Firat University 4000 TL
    3rd Class Sam Houston State University 8000 USD
    4th Class Sam Houston State University 8000 USD
  • çift anadal zor olmasını geçtim faydalı olduğunu düşünmüyorum. ilk yıllarımda bende yapmayı düşündüm, sonra yan mı yapsam dedim, ikisinide yapmadım.
    3 ortalama yapıp yanına endüstri koyacağına 3.5 ortalama yap daha iyidir bence.
  • Dediğim gibi teknik anlamda iyice geliştikten sonra kurumsal şirketlerde yöneticiliğe çıkıp veya kendi startup ımı daha iyi yönetebilecek bi adam olmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsinde yurt dışı olanakların yüksek, Koç’ta çap programları aşırı yaygın. Çift anadal istiyorsan Koç tercih etmeni öneririm, arkadaşlarımın yarısından fazlası çap yaptı. Bilgisayar-endüstri aşırı yaygın. Bir başladın mı ortalaman 2.7 nin altına düşmedikçe de çap düşmez, 5 senede normal ders yüküyle bitirebilirsin, dersten kalman da sorun olmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peki eğitimler arasında ne gibi farklar var? Boğaziçinde de endüstri var mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca itü hakkında ne düşünüyorsunuz neden bu kadar geri plana atılıyor bu üniversite?

    Açıkçası koç güzel bir üniversite lakin 10 kişiyle yarışıcam, o da yarısı salacak belki de. Bilkent'te bu sorun yok mesela 50 kişi tam burslu.

    Koç yeni bi üniversite sayılır ayrıca ama mezun ağı bir boğaziçi değil. Oran olarak ilk 3 de koç boğaziçi bilkent var lakin Koç'un sayısı biraz komik kalıyo diğwrlerine göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin çift anadal yapacağım diyorsan Bilkent’i neden karşılaştırmaya aldın ki? Matematikle mi yapacaksın? Yanlış anlama aralarında en iyi CS bölümü Bilkent’te, yurtdışı imkanları en iyi olan da Bilkent ama ille de çift anadal diyorsan gereksiz bir karşılaştırma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden en iyisi bilkent? Tamam elektrik-elektronikte çok iyi lablar var mesela ama koçta da var bu. Kütüphaneden mi?

    Ayrıca şu "yurtdışı fırsatları" nı birisi bana geniş çaplı anlatabilir mi lütfen. Benim anladığım şey anlaşmalı programlar öğretmen bağları felan.

    Ama asıl iş öğrencide bitiyorsa bu okulları birbirinden üstün yapan ne?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skeull kullanıcısına yanıt
    O kadarını bilemeyeceğim ama ikisi de yurt dışı standardında eğitim verdiğinden çok farklı olacağını zannetmem, hatta ikisinin de müfredatları muhtemelen amerikan okullarına benzerlik gösterir ve benzer kaynakları kullanır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurtdışı fırsatlarını genel olarak şöyle ikiye ayırabiliriz:



    1.Erasmus/İkili Değişim

    2.Master/Doktora



    Şimdi eğer amacın erasmus veya ikili değişimle yurtdışında bir süre okumaksa bu 3 okulun anlaşmalı olduğu okulları bir araştır.Zannediyorum ki hepsininde anlaşmalı olduğu okullar belli bir seviyenin üstünde,yani değişim yapacağın okulun dünya sıralaması olarak değişim yaptığın okuldan daha iyi olma ihtimali var, bu da bana kalırsa hem yurtdışını deneyimleme hem de akademik olarak daha iyi bir kurumda eğitim görmek açısından iyi olabilir.(Burda ODTÜ,Bilkent ve Koç’u küçümsemiyorum ama genel olarak Türkiye’deki üniversiteler Dünya sıralamasında iyi yerlerde değil.)





    Eğer yurtdışı olarak yüksek lisans ve doktora aklındaysa burda çok farklı parametreler işin içine giriyor.(not ortalaması,toefl,gre,sop...)Bilkent cs de en iyi ilk 10-20 öğrenci bildiğim kadarıyla her sene dünyanın en iyi okullarına master/doktora başvurusunda bulunuyorlar.Bu başvurularda genelde hocalardan 3 tane referans isteniyor.Bu hocaların da genelde çok iyi yerlerde doktora yapmış olmaları,güncel akademik çalışmalarda bulunmaları senin kabul edilme şansını arttırır.



    Bana sorarsan gerekli gayreti gösterirsen bu 3 okul da sana güzel fırsatlar sunacaktır.Benim görüşlerim bu yönde,bol şans.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Peki İTÜ konusunda ne düşünüyorsunuz? İngilizce eğitimi için çok hakkı yenen bir okul. Yurtdışı olayları nasıl? Master doktora için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skeull -- 5 Ağustos 2018; 19:3:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.