Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği Okulun Önemi Mevzusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar . 7-8 saattir forumu tarıyorum. Sıralamam 44 bin . Bazıları ilk itü-odtü-bogaziçi-hacettepe vb tutturmadıkça adam akıllı bir yere gelemezsiniz yazmış. Bazıları da "Bu gözler neler gördü , boğaziçi mezunu ile 2 yıllık bilişim mezunu aynı statüde çalışıyor. Yani kişinin kendi ile alakalı " gibi yorumlar var. Ama şunu merak ediyorum illa ki bunu gören bilgisayar sektorunde olan mezun olmuş arkadaşlar olacaktır onlar bu durumu açıklayabilir mi ?

    Hatta Jahrein'in Bir yazılımcı ile yaptığı konuşmayı izlemiştim adam 4 yıllık Kültür üniversitesi Matematik ve Bilgisayardan mezun olmuş. Okul şuan 127 binle burslu alıyor :D . Yani bu adam 130 binle bir okula gitmiş . Forumdaki arkadaşlara göre 10 bin sonrası çöp . Ve bu adam 2 yıl iş tecrübesinden sonra 5500 lira maaş alıyor. Software developer olarak . ardından 1 yıl geçmiş ve yeni bir firmaya geçmiş burada alacağı maaş da 9 bin lira . Evet olay sadece maaşlar değil belki arkadaşın yeteneği vardı ve çok çalıştı , şanslıydı ama yapılamayack bir şey değilmiş demek ki. https://www.youtube.com/watch?v=wJt0DEOfS9E

    Yinede forum aracılığı ile sormak istiyorum ve lütfen sadece bilgisi olan yazsın. Forumlara yazan adamlara baktığım zaman adam hemşire gidiyor yorum yapıyor . Yok daha biri bilkentte okuyor 2.sınıf gelmiş yorum yapıyor iş bulamazsın diye . Milletin geleceği ile oynamayın gerçekten başından geçmiş bir şeyler yaşamış insanlar doğruları yazarsa sevinirim.

    Benim ikilemim şu . Konyada yaşıyorum babam memur . Sıralamam 44 bin Konyada sıralamama yakın 2 okul var biri Gıda ve tarım üniversitesi(tam burslu) 35 bin ile alıyor ama çok değişken puanları evelki sene 50 ile aldı . KTO pc mühendisliği bu ikisi var KTO 80 binle alıyor. Aileme masraf açmak istemiyorum ama şunu da biliyorum Konyada iş bulmak çok zor İstanbula göre yani iyi maaşlarda çalışmak istiyorsan İstanbul-Ankara bu şehirlerde çok teknoloji şirketi olduğu için kendini kanıtlaman daha kolay deniyor. Yani aileme hem masraf yapmak istemiyorum hemde iş bulmak istiyorum. Konyada okuyup stajlarımı yapıp adam akıllı projelerimi tasarlayıp . İngilizcemi öğrenip. Okulu ilk 5-10 da bitirip İstanbula gidersem iş bulmakta sorun yaşarmıyım ? belki ilk başta Konyada çalışırım çünkü İstanbulda da yakın maaşlar alacağım ve ailem konyada kira derdim olmaz. 1-2 yıl tecrübe edinip İstanbula başvurularda bulunup giderim diye düşünüyorum. Ama lütfen bilgisi olan yazsın bu yaptığım doğru mu ? Ailemi düşünerek yapıyorum . Zaten zor geçiniyoruz birde ben çıkmak istemiyorum başlarına .

    Bazılarının söylediği şey ise söyle oluyor . İstanbulda staj imkanı fazla diyorlar yani stajda iken daha okurken iş bulursun Konya gibi yerlerde bulamazsın sürünürsün vb. İstanbula gidersem en azından 1500 lira masrafım çıkar diye düşünüyorum ucuza yurt bulamadım çünkü. Kyk çıkar mı bilemem çıksa da zaten okula uzak oluyormuş 40km uzağa gidenler varmış . Burs çıkar mı onuda bilmiyorum düşük ihtimal. Kredi çekmek risk zaten alacağım başlangıçta 3 kuruş onu da krediye vereceğim.


    Birde sormak istediğim diğer bir konu . Marmara üniversitesi teknoloji fakültesi Bilgisayar müh. 44 binle alırken - Aynı üniversitenin mühendislik fakültesi 22 binle alıyor . Ve duyduğuma göre büyük firmalar Marmara üniversitesini seviyormuş yani iş bulma imkanı ve yüksek maaşa piyasadan iş bulmak kolaymış Peki aynı durum teknoloji fakültesi içinde geçerli mi ? Siyasi rant amaçlı açıldığını biliyorum ve Marmara üniversitesinin sitesinden hocalara baktığım zaman Yüksek lisans ve doktoraları hiç PC mühendisliği olan yoktu hatta Fen fakültesi yazan bile vardı şaşırdım yani . PC mühendisliğine gidiyorum hiç yüksek lisans ve doktorasını pc de yapan yok . Biri elektronik yapmış biri fen vb.

    Sorularımı ayrı ayrı 29 Temmuza kadar cevaplarsanız çok büyük sevap işlersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak4268 -- 21 Temmuz 2019; 9:49:56 >







  • Makina mühendisiyim ama sektör hakkkında bilgim var sana şunları söyleyebilirim.

    Bilgisayar mühendisliği her geçen gün daha da popüler oluyor. Makina ve Elektirik Elektronik mühendisleri de yazılım geliştiriyorlar hatta savunma sanayinde yazılım geliştirenlerin çoğunluğu elektirik elektronik mühendisleri ancak özellikle yapay zeka ve büyük veri konuları ile birlite bilgisayar mühendisliği ön plana çıkıyor.

    Bilgisayar mühendisliği okurken çoğunlukla ödevlerden oluşuyor ve kendi kendine öğrenmeyi esas kabul etmeliyiz. Kendi kendine öğrenirken önemli olan iyi bir ingilizce bilgisi ile internet üzerinden araştırıp öğrenmen.

    Bu durum şunu sağlıyor, diğer mesleklerde üniversitenin alt yapısı önemli iken bilgisayar mühendisliğinde sen bilgisayarınla baş başasın. İleri düzey ingilizce bilgisine erişirsen ve çok çalışırsan üniversite farkını azaltabilirsin. Bu şu demek, TED veya ANKARA üniversitesinde okuyup çok çalışıp TOBB, Hacettepe, ODTÜ ve Bilkent seviyesine çıkarsın ancak Selçukta okuyup Bilkent seviyesine çıkman, çıksan bile bu konuda başkalarını ikna etmen çok zor.

    Üniversitenin önemi şurada ortaya çıkıyor.

    1. Kesinlikle %100 ingilizce olmalı. KTO %30 ingilizce olarak geçiyor yani bu şartı sağlamıyor.
    2. Hazırlık sınıfının sonunda IELTS en az 7, TOELF en az 85 alabiliyor olman gerekli. Üniversitelerin kendi yaptıkları sınavlar dil bilmenin göstergesi değil.
    3. Derslerde verilen ödevler yeterli zorlukta değilse senin kendin gidip başka üniversitelerden ödev bulman ve onları yapman gerekli.
    4. Mühendislikte marka önemlidir ve senin markan mezun olduğun üniversiten. Mezun olduğun üniversite her şey değil ancak mezun olduğunda sana büyük kolaylık sağalayabilir yada az bilinen bir üniversite ise ön yargıları yıkman gerekir.

    Umarım birazda olsa yardımım olmuştur. Bilgisayar mühendisliğini düşünüyorsan Akdeniz üniversitesini araştırabilirsin, en azından %100 ingilizce ve hocaların akademik geçmişi iyi ancak hazırlıkta öğrettikleri ingilizce muhtemelen sana bahsettiğim ingilizce puanlarını aldırmaz. Kendin çalışarak devam etmelisin.

    Farklı bir bölüm daha önerebilirim, ODTÜ Petrol Doğalgaz Mühendisliği, yurt dışında çok iyi ve geniş iş olanakları var, Türiyede iş olanağı az diye insanlar tercih etmediğinden puanı düşük. Yurt dışında gerekirse şantiye ortamında çalışırım dersen bu bölümüde araştırabilirsin.




  • e150031 E kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam .
    Bana gelen şöyle bilindik ünileri yazayım
    1-Marmara üni pc müh.(teknoloji fakültesi)
    2-Ankara üniversitesi(ing yazmıyor)
    3-Gazi üniversitesi(ing yazmıyor)
    4-Eskişehir teknik üni. (ing)
    5-ATILIM Ü. (ANKARA)(İngilizce)
    6-DOĞUŞ Ü. (İSTANBUL)(İngilizce)
  • burak4268 B kullanıcısına yanıt
    Bunlardan hangisi en tercih edilebilir üniler sence deneyimlerine bakarsan .
  • HORT HORT UP UP SEÇİM YAKLAŞIYOR
  • burak4268 B kullanıcısına yanıt
    Teknoloji Fakültesi yazan bölümler işe yaramaz. Bunlar eski adıyla Teknik Öğretim Fakülteleri idi. Yani eğitim fakültelerinden devşirilmiştir. Hoca kadrosu ve öğrenme imkanları ile uluslararası tanınırlıkları Mühendislik Fakülteleri ile aynı değildir. Tavsiye etmem.
  • burak4268 B kullanıcısına yanıt
    marmaranın teknik bölümleri iyi değil diye duydum,sözel bölümleri iyi diyorlar.Gazi düşünüyorum ben de ama garip bir şekilde okulu kötülemişler sosyal ortamından eğitimine.
  • burak4268 B kullanıcısına yanıt
    Ben gereksinimleri yazdım ama malesef yazdığın üniversiteler hakkında bilgim yok, bunların bu gereksinimleri sağlayıp sağlamadığını senin araştırman gerekli. İşe alımda yazdıklarından mezun olmuş birini ilk etapta tercih etmeme ihtimalim yüksek.
  • Kararımı verdim mühendis olup zor şartlarda yüksek rekabet içinde zorlanmaktansa Öğretmenlik yazacağım hem ataması yüksek hemde ODTÜ Veya Boğaziçi okuyacağım için özel sektör yada özel ders verme imkanının yüksek olacağını düşünüyorum + ingilizce bölüm olduğu için cepte ingilizcemde olacak ileride udemy vb alanlardan yazılım üzerine kendimi geliştirmek istiyorum.
  • Neyin ataması yüksek öğretmenliğin mi ?
  • GülinMert G kullanıcısına yanıt
    selçuk üniversitesi teknoloji fakültesinde bilgisayar okuyorum. bu arkadaşın söylediği her şeye sonuna kadar katılıyorum. fizikten -1 netle girdim(mtok'um) yatarak fiziği cc ile geçtim. bölüm hocamız ilk programlama dersinde "Merhaba Dünya" yazdıramadı. matematik-2 vize sorusu olarak lim x->5 x+5 soruldu. gerisini siz düşünün
  • Arkadaşım mühendislik tamamen geliştirme işi bir uzmanlık alanı seçiceksin ve konuda tamamen uzman olmaya çalışacaksın. Artık okulların bir önemi kalmadı ODTÜ ve Boğaziçine gidenler zeki oldukları için daha çok bunlar tercih ediliyor. Büyük şirketler ODTÜ den mezun tecrübesiz biri yerine özeldan mezun tecrübeli ve uzman birini şirketinin geleceği için mutlaka seçicektir. Bunun dışında Bilgisayar Mühendisliği Taban Puanları na bakacak olursan çok düşük yerler var fakat bunların bir konuda uzman olmayacağı anlamına gelmez ve okadar üniversite okumayan çok iyi yazılımcılar var ki güzel yerlerde yada kendi işlerinde çalışıp güzel rakamlar alıyorlar.




  • BEN ADANA DA YIM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSYAR MÜHENDİSLİĞİ YA DA ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVESİTESİ HAKKINDA BİLGİNİZ VARMI ACABA MERESİNDE OLABİLİR?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.