Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği okunacak 20 Üniversite... Araştırmalar sonucunda oluşturulmuştur.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
9
Favori
10.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende bu sene sınava girdim puanıma göre bilgisayar mühendisliği yazacam. Bu üniversitelerden bilgisayar bölümü yazmak avantaj. Öncelikle kriterlerim

    1. Üç büyük şehir olması ( İstanbul, Ankara, İzmir) her ne kadar bir çok üniveriste olsada staj ve iş imkanlarıyla bu şehirler öne çıkıyor.

    2. Yabancı dil eğitimi yüzde yüz İngilizce olması. ( sonradan dil geliştirilir ancak İngilizce eğitim görmek hep bir adım öndedir)

    3. Eğitim kadrosu, mezunların iş alanı, kampüs gibi diğer faktörler.

    Şimdi sıralamaya geçiyorum. İngilizce eğitim veren Üniversiteler

    1. Boğaziçi bilgisayar mühendisliği (İngilizce)

    2. ODTÜ bilgisayar mühendisliği (İngilizce)

    3. İTÜ Bilgisayar mühendisliği (İngilizce)

    4. Bilkent bilgisayar mühendisliği (İngilizce)

    5. Koç Bilgisayar mühendisliği (İngilizce)

    6. Sabancı bilgisayar mühendisliği (İngilizce)

    7 Hacettepe Bilgisayar mühendisliği (İngilizce)

    8 . Marmara üniversite Bilgisayar mühendisliği (İngilizce)

    9 Ankara Üniversitesi Bilgisayar mühendisliği (İngilizce)

    10. Ege üniversitesi bilgisayar mühendisliği (İngilizce)

    11. Dokuz eylül üniversitesi (DEÜ) bilgisayar mühendisliği (İngilizce)

    12. İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ( İYTE) Bilgisayar mühendisliği (İngilizce)

    13. Gebze Üniveristesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)

    14. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ( AYBÜ) Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)


    Yüzde 30 İngilizce olup tercih edilebilecek üniversiteler

    15. Gazi Üniversitesi bilgisayar mühendisliği (%30 İngilizce)

    16. TOBB üniversite bilgisayar mühendisliği (%30 İngilizce)

    17. Yıldız Teknik Üniversitesi bilgisayar mühendisliği (%30 İngilizce)


    Farklı dillerde eğitim veren Üniversiteler

    18. Galatasaray Üniversitesi bilgisayar mühendisliği (Fransızca)

    19. Türk Alman Üniversitesi bilgisayar mühendisliği (Almanca)

    20. Özyeğin üniversitesi bilgisayar mühendisliği (İngilizce burslu kısmı)



    Bilgisayar mühendisliği sıralaması bu şekilde oldu. Bu 20 üniversite araştırılabilir. Bence Ceng okunacak 20 üniveriste. İstanbul, Ankara, İzmir baz alınmış olup, dil programına göre ayarlanmıştır. Sıralama değişkendir. Biri öne biri arkaya gelebilir. Gebze İstanbul'a yakınlığı dolaysıyla metro vs listeye ekledim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 10 Temmuz 2023; 16:22:37 >







  • Yıldızın olması gereken yer 7 en kötü 8’dir. Dil öğrenemiyorsanız okula gitmeyin arkadaşlar. Alt tarafı bir İngilizce. Çok zor bir şey değil.

    Bazı derslerden bazı hocalardan İngilizce çok daha az verim alırsınız. %30 mükemmel bir şey. İstediğin ders Türkçe istediğin İngilizce. Farklı hocalardan ders alabilme özgürlüğü de cabası. Dili ana kriter yapmayın. Mühendislik eğitimi milyonluk ₺’lik bir eğitim. Ama birkaç bin ₺’ye çok iyi İngilizce eğitimi alabilirsiniz. Ana kriterleriniz eğitim, imkan, lokasyon vs. olsun.
  • ankara ünide tıp ve hukuk dışında okunacak bölüm yok
  • damakcatlatan kullanıcısına yanıt

    Ankara Üniversiteli olarak %100 haklı bulduğum önerme.

  • hacettepedeki diğer bölümler mevzuat geregi kurulmus bence.

    e malum sadece tıpfak ile üni olunmuyo...
  • beymen müdavimi kullanıcısına yanıt

    Hacettepe genel olarak sağlık ve yaşam bilimlerinde çok iyi diye biliyorum hocam bazı bölümlerin hakkını yemeyin hocam :)

  • Özyeğin niye farklı dillerde eğitim veren üniversitelerde  

  • Yıldızın olması gereken yer 7 en kötü 8’dir. Dil öğrenemiyorsanız okula gitmeyin arkadaşlar. Alt tarafı bir İngilizce. Çok zor bir şey değil.

    Bazı derslerden bazı hocalardan İngilizce çok daha az verim alırsınız. %30 mükemmel bir şey. İstediğin ders Türkçe istediğin İngilizce. Farklı hocalardan ders alabilme özgürlüğü de cabası. Dili ana kriter yapmayın. Mühendislik eğitimi milyonluk ₺’lik bir eğitim. Ama birkaç bin ₺’ye çok iyi İngilizce eğitimi alabilirsiniz. Ana kriterleriniz eğitim, imkan, lokasyon vs. olsun.
  • 20 tane yazacaktım. 19 tane netti 20 zor oldu. Özyeğin mecburen sona ekledim. Onun da hoca kalitesi fena değil ekledim.  burslu olana gidilebilir ama ücretli olarak değmez. O kararsızlıkla sona ekledim

  • Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam kaliteye göre sıralamadıysanız ilk kısma taşıyabilirsiniz aslında. Onun dışında faydalı konu teşekkürler  

  • hvl00 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle dil önemli konu bence. Bin iki bin lirayla geçiştirecek kadar basit değil. En basit yoldan anlatacak olursak savunma sanayi işe gireceksin İngilizce eğitim veren üniveriste mezunu direk müracaat ederken Türkçe veya yüzde 30 Türkçe eğitim veren üniversite mezunu TOEFL ile belgelendirmek zorunda. Yok ben kursa giderim teknik ingilizcemi geliştiririm dersen eyvallah. Ama güzeli herşey yerinde olması. İngilizce okursun ek yük olmaz. Bir çok kaliteli üniversitenin eğitim dilini İngilizce yapması bundan. En son egenin İngilizce eğitime geçmesiyle birlikte yıldız teknik ve gaziden aynı hamleyi bekliyorum. Bunun için YÖKDİL Sınavında başarı saglamış belli oranda öğretim elemanı gerekiyor. Umarım ileride kriterler sağlanır. Ama tahminin bu süreç 2-3 yıldan önce olmaz.


    Gelelim yıldız teknik konusuna sıralama ile ilgili altta yazdığım notu okursan ben sadece 20 üniversiteyi yazdım. Sıralama herkesin farklıdır. Ben dil kriteri olarak ayırdım. Yıldız tekniki Birinci üniversite yazana saygım vardır sonuncu yazana da vardır. Ama 20 tane yazılması gereken bilgisayar mühendisliğinin içinde. Ve puana sıralama ve kriterlere göre tercihlerde olması gereken üniversite.





  • Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt

    YOKDIL, YDS gibi Türkiye merkezli dil sınavları sadece okuduğunu anlamayı ölçüyorlar. Bunların dil yeterliliği konusunda benim gözümde hiçbir geçerliliği yok, bari İngilizce eğitim verecek akademisyenleri seçerken TOEFL şartı koysalar... Yoksa bu yaptıkları sadece işi kılıfına uydurmak için kağıt üzerinde yeterlilik göstermekten ibaret oluyor, YDS'den geçer skor alıp hiç İngilizce konuşamıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 10 Temmuz 2023; 3:4:32 >
  • Yeditepe akademk kadrosuna baktın mı
  • ikigai kullanıcısına yanıt

    Bencede TOEFL şart ama benim bildiğim YÖKDİL veya YDS ile alıyorlar. TOEFL ile alsa akademisyen sayısı yarı yarıya azalır.

  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

    Baktım. Eğitim kadrosuna baktım.özyeğinle kafa kafaya ama birini yazmam gerekiyordu sona öyle yaptım. Aslında benim için

    1. Koç üniveristesi

    2. Sabancı üniversitesi

    3. Bilkent

    Hariç vakıfta okunmaz. Şu sıralar TOBB iş dünyası bağlantıları vs var. Yeditepe vakıf üniveristeleri içerisinde benim için ilk 6-7 olur. Ama 20 üniversite ile sınırlandırdığımdan dolayı 15 devlet 5 vakıf üniveristesine yer verdim. Liste yapınca biraz sıkıntılar çıkıyor

    Bazen ankara üniversitesi ne işi var diyorlar. Şahsen ben ankara üniveristesi Türkçe programını tercih etmem ancak ingilizce olan programı yazarım. Lakin onda da kampüs şikayeti çok var. Gölbaşında kampüsü yanılmıyorsam ve merkeze biraz uzak. Gebze bir ilçe ne işi var diyenler oldu ama metro avantajı var ve İstanbul ile içiçe gibi. Ben şahsen sıralamama göre yukarıdaki 20 üniversite içinden tercih yapacam.

    NOT: Özyeğin de okuyan biri varsa ben inceleme yaparken geriye dönük son 5-6 sene özüburs alanlara baktım. Balıkesirden kabul edilenler oransal olarak fazla bunun nedeni nedir? Orada müracaat mı fazla. Beni bilgilendirirse sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 10 Temmuz 2023; 4:56:34 >




  • Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt

    Biliyorum, hatta geçen yeterlilik şartının 60'tan 55'e düşürmüşlerdi sanırım. Bu arada yanlış doğruyu götürmüyor bu sınavlarda. Olması gerekeni söylüyorum, bu şekilde aldıkları akademisyenlerin ne dedikleri anlaşılmıyor İngilizce derslerde.

  • Yıldırım Beyazıt ne alaka yav , kmin torpiliyle girmiş o listeye.

    Çankaya,Atılım,Tobb bunların eğitim kalitesi ve kadrosu o şaibeli üniden 5 gömlek daha üstün.

  • Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt
    Birkaç bin lira lafın gelişi. İsteyen kolayca hatta bedavaya internetten halleder. TOEFL yeterli puan almak çok çok zor bir şey değil ki. Gerekirse gider alırsın. %100 okuyanlardan da isteyen yerler var. Dilin öğrenileceği yer alan dersleri değildir. İngilizce okursun ek yük olmaz diyorsun ama öyle değil. İngilizce dersler sırasında verdiğin emeği doğrudan dil çalışması sırasında sarf edersen çok daha faydalı olur. Kaliteli okulların İngilizce eğitim vermesi biraz mecburiyet ve yanlış zaten. Türkiye’ye bakma. Gelişmiş ülkelerde anadilde eğitim çok yaygındır. Ve genelde böyledirler. Çünkü bir mühendisin asıl ihtiyacı olan teknik bilgidir. Dil bilgisi çok sonra gelir. Yabancı dilde eğitim ister istemez verim düşürür. Anadilde eğitimin bırakılması büyük hatadır. Yabancı dilde eğitim yerine yabancı dil dersleri eklenip daha iyi bir çözüm bulunabilir.

    Sıralama konusunda anladım. Yani okul zorunlu İngilizce olmazsa öğrenemem. Eğitimi daha zayıf olsun ama İngilizce olsun diyorsan böyle sıralama yapman mantıklı oluyor senin için. Herkesin kendi açısından sıralaması olur.




  • Bu ülkede pc mühendisliği okutan üç üniversite var gençler, itü, ytü, odtü. Diğerleri cse dir. Yani bilgisayar bilimleri mühendisliği verir. Pc müh bambaşka bir alan.

    Her neyse aklınızda yazılımcı olmak varsa istediğiniz yerde okuyun.
  • ingilizce eğitim overrated
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.