Şimdi Ara

Bilgisayar Ögretmenlik mi - Dil bilmek mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar Bu yıl Üniversite sınavına girecegim,Bilgisayar bölümü okuyorum Lisede şuan..LYS yapamam diye hep YGS çalışıyorum Bilgisayar ögretmenligi için.Amacım bu bölümü kazanıp-okuyup belge almak Kpss denerim memur olmak her zaman en iyi iştir.Ama kolay kolay atanacagımı düşünmüyorum bu nedenle özel sektöre yönelicem fakat elimin altında dursun ögretmenlik..C#,Php dillerini biraz biliyorum Ünivesitede kendi çabamla bayagı ilerletirim çevremdeki ögretmenlerim,şuan ögretmenlik okuyan abilerim vs. Özel sektörde Sadece Bildigin dili atıyorum c#.Sonuna kadar bilicen o zaman işe alınıyorsun sana ne oldugunu bile sormuyorlar diyorlar..

    Fakat bugün Acaba dil mi diye düşündüm..Rus-Japon-Çin Dili ve Edebiyatı bölümlerinden biri olurmu diye..Olaya şöyle bakıyorum;
    Rusya artık Amerikadan bile daha güçlü bir hale geliyor/geldi.Japon ve Çinliler belli..Türkiye'de her ülkede oldugu gibi dış ticaret yapıyor.Bide bunun yanına iktisat filan okurum..Acaba bu diller ile ilgili bölümünü okusam bu yönde/sektörde bir iş bulabilir miyim..Rusya diline baktım harbi saglam bir dil ögrenmesinin zor oldugu söyleniyor forumlarda filan..Şimdi ben rusça yada çince yada japonca okuyup 2-3 Bin liralık bir işe gireceksem 4 yıllık dil ögrenme emegi boşa gider..

    -Yukarıda bahsettigim 3 dilin hangisini okursam daha yararlı olur (Rus-Çin-Japon) ?
    -Diyelim okuduk bitti sonra nasıl iş bulurum ? Maaş konusu nedir bu olayın (cidden çok yabancıyım bu işlere ve maaş konusuna)
    -Zorlamaya gerek varmı yoksa İngilizcemi ögrenip C# bilgimi üst seviyeye çıkartıp Bilişim sektörü hayalimin peşine mi gideyim ?
    -Nolur bilen/bilmiyen arkadaslar yorumlarını esirgemesinler,her cümleniz önemli kafam çok karışık.

    Not:Rusça bilen eleman filan diye aradım google amcadan İhracat-Dış ticaret elemanları filan alınıyor sanırım ama Rusça ögrenipde 2-3 Lira alıcaksak Oturdugum yerden yazılımla ugraşıp kendimi geliştirmek için Hindistana giderim daha iyi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChineSpirit -- 28 Kasım 2014; 14:21:09 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.