Şimdi Ara

Bilgisayar Önce Açılmıyor Sonra Açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar ilk güç düğmesine bastığımda ışığı yanıyor power tuşunun ama ekran gelmeden kapanıyor,ardından bir daha açarsam problem çıkarmadan direk açılıyor sürekli iki defa açmak zorunda kalıyorum.SSD taktım bundan önce olmuyordu sizce bundan dolayı mı böyle yapıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMERICOS -- 13 Eylül 2014; 12:22:35 >



  • Düşük bir ihtimal.

    Ekran gelmeden kapanıyor derken bilgisayar kendini mi kapatıyor yoksa resetleniyor mu?

    Yükte ve boşta olmak üzere iki farklı ekran görüntüsü alıp gönderin bir düşünelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 18 Eylül 2014; 2:43:51 >
  • AMERICOS kullanıcısına yanıt
    Ekran gelmeden kapanıyor derken güç düğmesinin ışığı sönüyor mu bir de kasadan herhangi bir ses duyulmuyor mu. Eğer sadece ekrana görüntü gelmiyor ama güç düğmesi ışığı yanmaya devam ediyor ise anakart yazılımının ve bios ayarlarnın güncelenmesi gerekiyor olabilir.
  • Windows 8 logosu çıkıyor ardından loading çemberi dönerken kapatıyor kendini ama ikinci açışımda her zaman açılıyordu.Fakat ben bu sorunu hp de yaşıyordum ssd takınca şuan Asus bilgisayara taktım böyle bir sorun yok aynı şekilde diğer hp bilgisayarda 7200 RPM lik HDD taktım o da sorunsuz çalışıyor.Anlamadım SSD mi uymadı yoksa güç yönünden mi bi sıkıntısı var
  • Windows açılış ekranında kapanıyor olması iki duruma işaret olabilir.
    1. Windows dosyaları bozuk olduğu için açılış yapılamıyor olabilir.
    2. Windows açılması halinde sistemin tehlikeye girebileceğini öngörüp bilgisayarı kapatıyor olabilir. Bu durumda ya arızalı bir donanım söz konusudur yada çakışan bir donanım mevcuttur ihtimallerini düşünmek gerekiyor.

    1. Seçenek olsa idi windowsun çoktan göçüp gitmesi gerekirdi ancak çalışıyor diyorsunuz. Bu durumda geriye 2. seçenek kalıyor bunu da tak-çıkar-aç-kapa testi ile anlamanız mümkün olabilir. Öncelikle bilgisayarda usb olarak takılı cihazları tek tek çıkartıp arızalı donanımın bunlardan biri olup olmadığını test edebilirsiniz. Eğer bu çözüm getirememiş ise bu durumda onboard olan cihazları bios ekranından (bios ekranında her zaman bu cihazları kapatmak mümkün olmayabilir bu durumda aygıt yöneticisininden bu cihazı kullanıma kapatabilirsiniz ancak bu bazı durumlarda arızayı tespitte olumsuzluk oluşturabilir unutulmamlıdır) tek tek kapatarak arızalı cihazı tespit etmeye çalışabilirsiniz. Hala bir sonuç alamamış iseniz bu durumda çıkartılabilir donanımları (ikincil ekran kartı, ikinci ram gibi) çıkartıp test ederek arızanın kaynağına ulaşmanız mümkün olabilir. Hala bir tespit yapılamamış ise bu durumda mevcut çıkartılamayan, kapatılamayan donanımda arıza olasılığı düşünülmeli ancak bu durum normal kullanıcı düzeyini çoğu kez aşar o neden ile ya yetkili servisden ya da iyi bir teknik servisten yardım almanız daha isabetli olacaktır diye düşünüyorum. Tabi garantisi olması durumunda sadece yetkili servis düşünülmelidir.


    Bunun haricinde ssd diskiniz çıkartıp klasik diskinizden açılış sağlıklı yapılabiliyorsa bu durumda ya bir uyumsuzluk veya bir çakışma düşünülmelidir. Birde 7200 rpm disk içinde enerji durumu gözden geçirilmelidir ki notebooklar voltaj değişikliklerine çok daha fazla duyarlıdırlar. Pilinizin ve adaptörünüzün mevcut tüm donanımları desteklediğinden emin olmanız gerektiğini unutmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 18 Eylül 2014; 15:05:38 >




  • Sanıyorum donanımda problem var.Servise vereyim en iyisi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.