Şimdi Ara

bilgisayar oyuncusu ve konsol oyuncusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bir bilgisayar oyuncusu olmak cok zordur..overclock ve upgrade denen virusler icinize bir girdi mi o zaman yandiniz demektir...bu konsolcunun oyun bagimliligindan cok daha zor bir durumdur...konsolda oyun mekanigi kolaydir son nesli saymazsak cd yi kasedi koyar ve baslarsin...ama pc de durum farklidir...bir cok parca nin miadi doldu mu bittiniz.

    bir kasa bulursunuz ekran karti anakart cip dvd okuyucu ram cevre birimleri psu vs derken paralar suyunu ceker allah ne verdiyse....bes bin onbin...gerek yoktur ya neyse...

    ama doyulmaz..overclock denen bela cika gelir...o onbin tl lik oyun kutusu canavara doner...overclock isine gelmeden bir ton belayi atladim mesela parcalar uyumsuzluk yapmadi diyelim...genelde yapar.
    binlerce isletim sistemi ve parca sorununu da atlayalim...on bin tl lik kutu sisirilmis oyunlari bir iki sene sonra yavas oynatmaya baslar yetmez...60 fps 30 a duser...upgrade sarttir artik....

    ekran karti degisir...cpu asirtilir...yetmez su sogutma nitrojen sogutma derken o da degisir..

    cile babam cile...bakarsin yeni parcalar cikar...hooop yeni bilgisayar...tekrar bastan.

    burasi onemli...hurdaya cikan parcalar ne olur...ikinci el sitelerini hurdacilari ikinci el saticilarini doldurur...soyle bir siteleri hurdacilari gezin...yuzbinlerce hurda bilgisayar parcasi dunyayi kirletmeye hazir beklemektedir.

    gecen bir siteye konsolun dis kutusunu koydum karton.. bir kolleksiyoncu alip konsolunu koysun icine diye 30 tl ye xbox 360 kutusu...benim uyanik milletim onu gercek konsol sandi...kac kol var kac oyun var yaninda 20 olur mu...gelen mesajlar bunlar..canlarim yaaaasonra kandirdilar bizi..
    bu kadar uyaniklik fazla....en iyisi konsollar..500tl lik bilgisayarin yaptigi isi 10 000tl lik bilgisayardan beklemekten iyidir..neymis oyunlar daha iyi gorunuyormus...bir tane agaca 10 milyon tane yaprak koyarlarsa bir oyunda bin liralik ekran kartin tabii ki kasar.

    bu cile cekilirmi simdi.
    https://forum.donanimhaber.com/bu-kasa-her-seyi-yapar-dh-a4-incelemesi--140194300

    https://forum.donanimhaber.com/islemciye-dis-macunu-surme-deneyimim--138852922

    https://forum.donanimhaber.com/forumid_18/tt.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 12 Ekim 2019; 4:4:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • yazik yaaaa...orjinalden alintilar...konsollardada bu durum var aslinda illa en son cikani almak gibi...600tl ye pofuduk tavsan bili switch.

    OVERCLOCK BOLUMUNDEN ALİNTİ....

    selamlar. yaklaşık 10 gün kadar önce ilk defa ddr4 sisteme geçtim, gigabyte ax370 gaming anakartı ve viper ramleri sıfır olarak, 1300x işlemciyi ise ikinci el olarak satın aldım. aldığım ilk gün bi en üst sınırı deneyeyim dedim +300 voltaj ile ancak 41.5 ghz hızı görebildi işlemci ilk hayal kırıklığını burada yaşadım. bu kadar voltajla eski işlemcim fx 8300 4.9 ghz hızı görüyordu. neyse daha sonra ideal değeri 4.0 ghz +120 voltaj olarak buldum bi süre öyle kullandım pek sorun görünmüyordu tekrar üst limitleri denedim bu sefer 4 ghz in üzerine bile çıkaramadım işlemciyi oyuna giriyorum restart atıyor sürekli pc..
    bununla uğraşılmaz diyip 3.7ghz'e düşürdüm gene restart atıyor gene.. bi kaç gün önce denemiştim bu değeri bios'a kaydetmiştim sorun yoktu bu sefer gene restart atıyor 3.7ghz de
    3.6 ghz e düşürdüm şimdi ancak böyle sorunsuz kullanılabiliyor. arkadaş ben hiçbirşey anlamadım bu sistemden 41.5ghz 'i günlerce sorunsuz kullandım, 4.0 ghz'i de aynı şekilde bi düzelir gibi yapıyor sonra işlemcinin hızını veya voltajını değiştiriyorum pat oyuna girince restart atıyor.
    sadece işlemciyi ikinci el aldım ama ondada sorun olduğunu düşünmüyorum. 4 gündür bilgisayar açık 3.6 ghz de en ufak sorun yaşamadım.
    bugüne kadar onlarca farklı anakart işlemci kombosu kullandım hepsine overclock yaptım en iyi değerleri bulup kullandım bu güne kadar ama bu seferkini çözemedim arkadaş sağdan gösterip soldan vuruyor gına geldi arkadaş bu kadar nazlı bir sistem kullanmadım bugüne kadar..
    biraz uzun bir yazı oldu ama fikirlerinizi merak ediyorum çünkü ddr4'e ve ryzen'e yabancıyım. okuduğunuz için teşekkürler

    BOYLE....

    ben bugun 10 senelik athlon 2 270 i 25tl ye taktim pc ye 10 saniye islemle voltaj vermeden3.8 ghz i gordu...sanirim bu 3.8 o 3.8 degil cigdem cekirdek farki var teknoloji nasil gelisecek fabrika sahipleri nasil zengin olacak....teknoloji coook bayil paralari vesselam...en yeni oyunlarda olmasin varsin..zaten biz de retrocuyuz.

    o kadar heyecanli ki...4.15 i 41.5 olarak yazmis....15 sene sonra waiting please.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 12 Ekim 2019; 3:0:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • overclockla ugrasmaktansa biraz bekleyip bir sonrakini alin elektrik faturaniz bos yere cosmasin...overclock bolumunu link verdim girin bir okuyun iki dakikada basiniz donmezse zeki muren de bizi gormez.





    3.6GHz'de sorun yaşamaman, daha üst hızlarda da yaşamayacağın anlamına gelmez. 4.15 GHz'de kullandığın zamanlarda şansına fazla yük binmemiş ve problem kendini belli etmemiş olabilir. İşlemciye mantık dışı yük bindirmeyen fakat gayet temiz ve gerçekçi sonuçlar veren RealBench ile en az 1-2 saat test yapmanı öneririm. Prime95'te de AVX ayarını kapatıp, en azından ilk 15 dakikayı başarıyla geçersen overclocklu işlemcinin hata yapma payı %5'lere kadar düşer.

    Sonuç olarak aldığın işlemci degrade de olmuş olabilir. Ya ilk kullanıcısı degrade etmiştir ya da sen fazla voltaj kurcalaması yapıp degrade ettin. Degraded olmuş bir işlemci aşınmış işlemcidir ve önceden sorunsuz çalıştığı değerlerde çalışmamaya başlar ve daha fazla voltaj ister. Benim sana tavsiyem 1.325V voltajı geçmeyecek şekilde, en stabil olan CPU Ratio değerinde kalman.

    Sonrasında bahsettiğim programlarla ufak bir test yap. Ardından Cinebench R20'yi indir ve ard arda, durmadan 5-6 kere çoklu çekirdek testi yap. Bunlardan geçerse, gerisi günlük kullanım testine bakar. Stress testi programlarıyla fazla vakit kaybetmeyip, özellikle de saatlerce oyun vb. oynayarak test et. Çünkü dünyada stres testi programlarında %100 başarı sağlayacak bir overclock mümkün değil. Atıyorum kimisi 4 saat test yapıyor, belki de 5. saatte hata verecek veya kimisi 8 saat test yapıyor, belki 9. saatte hata verecek.

    Kaldı ki saatlerce en ağır stres testlerinden geçip, oyun oynarken hata alan insanlar oluyor. Zaten bir de gereksizce uzun ve sık stres testleriyle işlemciyi aşındırma riskinden kaçınmak gerekiyor. En iyi test, günlük kullanımındır. O yüzden dediklerimi uygula dostum.

    Ben de Ryzen 5 3600'ü 4.15GHz, 1.325V - LLC High'ta sabitledim ve 2 saat IntelBurnTest, yarım saat AIDA64, yarım saat RealBench ve 16 dakika Prime95 testlerine soktum ve geçti. 1 saat Battlefield V, 1 saat Assassin's Creed: Odyssey oynadım ve oyun oynarken, işlemciyi daha da çok zorlamak adına Streamlabs OBS ile yayın açtım ve oyunu da video kaydına aldım. Şu anlık bir sorun gözükmüyor. Eğer reset vb. ile karşılaşırsam, voltajı 1.325V'den bir tık yukarıya çıkaracağım. Zorda kalmadıkça 1.325V'yi geçmemek faydalıdır. Eğer yine bir problem çıkarsa 4.12GHz'e sabitlerim. Sana da tavsiyem bu şekilde gözlemleme yap.

    Ayrıca değerleri HWiNFO64 ile incelemeni tavsiye ederim. Minimum voltaj ile maximum voltaj değerlerinin arasındaki farkın 20-25V'dan fazla olmamasına ve voltajın da 1.325V'u geçmemesine özen göster. Voltaj, GHz'den daha önemli. Bu yüzden voltaja odaklan.

    Eğer beklediğin üst değerleri alamazsan da kafana takma. Çünkü her işlemcinin silikon kalitesi bir olmuyor ve şansımıza vasat ya da ortalama üstü bir işlemci de gelebilir.


    CPU NU RAHAT BİRAK...SADECE START A BAS VE BASLA.

    bilgisayar oyuncusu ve konsol oyuncusu

    İMDAAAT.

    sorunu buldum sanırım ramlerde. viper marka, 3000mhz cl 16 1,35v değerlere sahip.
    xmp aktif etmediğim sürece 2133mhz hızında çalışırken, xmp profili aktif ettiğimde sorun yaşamaya başlıyorum onu farkettim. en son ramlerin voltajını 1.4v'ye aldığımda tüm yaşadığım sorunlar uçtu gitti.

    ram ve anakartı iade edicem. ramler garip şekilde olması gereken değerlerde çalışmıyor. anakartıda yanlış yollamışlar zaten onuda bugün farkettim. verdiğim sipariş gigabyte ax370 gaming 3 anakart, bana gelen anakart gigabyte ax370 gaming.
    fx 8300 gibi tarihi eser olmuş işlemciyle daha mutluydum.. para iadesi yapılırsa forumdan z97 anakart ve 4790k almayı düşünüyorum zaten ddr3 ramlerim duruyor. ryzen'lara ısınamadım malesef.



    cok ta geri kalmadan...



    bilgisayar oyuncusu ve konsol oyuncusu

    https://www.youtube.com/watch?v=xCIBepv3rCU&app=desktop



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 15 Ekim 2019; 2:38:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Boş yapıyosun kardeşim çok boş yapıyosun o kadar boş yapıyorsun yazmaya üşeniyorum.
  • https://forum.donanimhaber.com/casper-excalibur-g860-16gb-ram-gtx1060-i7-7700--133914007#136841348

    https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-onerisi-alabilir-miyim--135978667#136003129
    en azindan birseyler yapiyorum bro.usenme sen de start a bas ve basla.birak gtx ler ryzenler yerinde dursun.
    sarki sozu gibi..birden bir sarki animsadim gecmisten.
    https://www.youtube.com/watch?v=NVcKxLtmgZY&app=desktop
    emel sayin soyluyor..kapat gozlerini hic bir sey gormezsin.
    keyiften kapinda donabilirim..bu sarkiyi ps1 kalin kasa 1002 ile de 10 000 tl lik pc ile de ayni keyifle dinlersin.olay bu yorum bu.burasi forum.birazcik sansurlu olsadahak var tabii bende bir pc ye binlerce lira saysaydim bu yazilanlari cok sacma bulurdum.teknolojinin sonu yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 18 Ekim 2019; 0:23:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kendin yazmış kendin oynamışsın ama güzel konu olmuş takipteyim.
  • bu bolumde kimse elini tasin altina sokmadigi icin calanda oynayanda ziplayanda akort edende genelde ben oluyorum,.birazda siz yazin biz oynayalim diyorum ama yok.yazin inceleyin yorum yapin uretinde biraz da biz okuyalim.game boy klonlari konusu fena degildi mesela genelde altina reklam koyuyorlar ama eski oyunculari bir araya getiren kac forum var ki,,bu yaziyi okuyan pc oyunculari tepki verecektir ama 10 000tl lik cihazdan alamadigi keyfi 50tl lik cihazdan alanlarin bolumu burasi.burada goruldugu gibi degil yazma fanatigi degilim ama futbol oynamayan spor yorumcusu gibi oyunlar hakkinda yazmak iyi oluyor sizde yazin bilgimiz bu yonde..kader iste..parasi olan pc toplasin ama eskileri cope atmadan biraz dusunun onca sey bir windows u calistirmak icin.oyunsa konsol daha sorunsuz bir yapi.oyun oynamak icin onca iskenceye deger mi ustte yazan bu..bu kadar hirsa karsi gorulecek en fazla 5ghz ustu su an yok.
    omrumu verdim ben ovirkiloga diyen de olur ama cok pahali be abey.derdi de cok.dedik ya start a bas ve basla.fazlasina gerek yok.o islemci 4 ghz ise o hizda sorunsuz calistigi icin oyle satiliyordur yoksa saticisi 4.5 ghz diye satip havasini basmasini da bilirdi zorlamaya gerek yok yani.onlar zorlamis sonuc alamamistir burada islemcide hata gorulmese rahat birakirlardi ucunu arka planda hatalar olur ama siz normal calisiyor sanirsiniz.en iyisi bir sonrakini alin agaclardaki yaprak sayisi onemsizse iki onceki yeter..kafa agritan konu..zaman gecsin diye iste.bakalim hangi pc ciler kizacak.bu bolumun reytingi az gerci ama belki yazan olur.olur.onlarda buyuk ihtimal iyyy hurda cihazcilar diyordur gerci ama amac heyecan olsa sirf bu yaziyi overclock bolumune yazip ta kacilabilirher seyin yeri var amac elestiri degil karsilastirma..biri cikip gelirim var birader istersem 70 ekran kartini birbirine baglarim dese der ama bence gereksiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 19 Ekim 2019; 23:46:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.