Şimdi Ara

Bilgisayar Oyunları İngilizce Kelime Hazinesini Arttırıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eğer bilgisayar oyunları dünyasında iyi olmak istiyorsanız, iyi bir İngilizce kelime dağarcığına sahip olmalısınız. Ayrıca bu şu an bilimsel olarak da kanıtlanmış bir gerçek. Gothenburg ve Karlstad üniversiteleri tarafından yapılan bir araştırmaya göre İngilizce interaktif bilgisayar oyunu oynayan gençlerin İngilizce kelime dağarcığı hiç oynamayan veya çok az oynayanlara göre daha geniş.

    Araştırma 10-11 yaşları arasında 76 genç insan temel alınarak yapılmış. Konu hakkında bilgi anketler ve gençlerin kelime dağarcığı dikkate alınarak toplanmış. Ayrıca araştırma İngilizceyi, İngiliz Dili ve edebiyatını öğrenme üzerindeki motivasyon ve oyunlar arasında herhangi bir bağ olup olmadığını da incelemiş.

    Haberin detayı için:http://esciencenews.com/articles/2014/08/30/computer.games.give.a.boost.english?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+eScienceNews%2Fpopular+%28e!+Science+News+-+Popular%29







  • Hala bilgisayar oyunlarını, gereksiz ya da aptalca gören insanlar varsa tarafsız deneyleri biraz araştırsın. İngilizce, oyunların insana kattığı onlarca faydadan sadece biri. Tabi ki oyun süresi abartılmamak kaydıyla.
  • Evet bilgisayar oyunları ingilizceyi ciddi derecede geliştirir.Ancak bu bilgisayar oyunlarının aptalca olduğu gerçeğini değiştirmez.Teknoloji ilerledikçe oyunlardaki grafikler artarken oyunların konuları saçmalaşmaya başladı.Oyun maliyetleri arttı ve oyun yapımcıları senaryodan çok multiplayer alanına ağırlık vermeye başladı.Nerde o 20 sene önceki tomb raiderlar , wolfensteinlar , quake ler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Her yıl yüzlerce, binlerce oyun çıkıyor aptalcaları olduğu gibi adeta sanat eseri gibi yapılmış oyunlarda bulunuyor. Bu seçme işidir...
  • Oyunların yararlari saymakla bitmez. Assassins Creed Brotherhood sayesinde İtalya'yi avucumun içi gibi öğrenmiştim. Spore sayesinde evrimin nasıl işlediğini daha iyi anladım.
    Belki ilerde tüm eğitim-öğretim oyunlar sayesinde olur. (İnşallah)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    Evet bilgisayar oyunları ingilizceyi ciddi derecede geliştirir.Ancak bu bilgisayar oyunlarının aptalca olduğu gerçeğini değiştirmez.Teknoloji ilerledikçe oyunlardaki grafikler artarken oyunların konuları saçmalaşmaya başladı.Oyun maliyetleri arttı ve oyun yapımcıları senaryodan çok multiplayer alanına ağırlık vermeye başladı.Nerde o 20 sene önceki tomb raiderlar , wolfensteinlar , quake ler...

    Çok yanlış bir genelleme yapmışsın bu söylediğin tüm oyunları kapsamıyor. Seçmeyi bileceksin gayet de sağlam oyunlar mevcut hatta eskisinden daha da iyi olanlar.

    Konuya gelirsek bunun için üniversite araştırmasına gerek yoktu zaten bilinen bir şey bu tıpkı TOEFL'a girecek şahsın İngilizce kitaplarla çalışması gibi. Aynı sonucu yabancı dizi ve filmlerden elde etmek de mümkün. Ama bir oyun kadar zevkli ve de etkili olur mu bilmem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Doğrudur, çocukluğumdan beri oyun oynarım hem anlamadığım yerleri öğrenmek hem de diğer insanlarla konuşmak için fazlasıyla İngilizce kelime öğrendim.Şimdi İngilizce bölümünü kazandım
  • Doğrudur ayrıca fps tarzında oyunlar müthiş bir şekilde dikkat ve derinlik hissini geliştiriyor,
    Bf de sniper açıp 22 inç ekranda sadece 10 pikselin kıpırdamasını bekleyip adamı vurmanın ne demek olduğunu gamerlar iyi bilir :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar oyunları aptalca ve aptalca olduğu gibi de öğreticidir,ben dersleri doğru düzgün dinlememe rağmen yıllarca oynadığım online - single oyunlar sayesinde kelime bilgim sınıfta ders çalışanlardan çok daha iyi.Özellikle online oyunlarda yabancılarla ingilice konuşmak zorunda oldugunuz için bir yandanda konuşmanız gelişiyor :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Bilgisayar Oyunları İngilizce Kelime Hazinesini Arttırıyor!!!
  • Bilgisayar oyunu oynayacaksan RPG oynayacaksın. Fallout, Elder Scrolls, Witcher serileri gibi..
  • mass efect i unutmuşsun :)

    Bilgisayar oyunlarının bu işlevi olduğuna katılıyorum, Çevirisiz olursa tabi.
    Ama yinede bilgisayar oyunları ,ingilizce eğitiminde bir yöntem olarak algılanmamalı.
  • Küçükken NFS Carbonu ingilizce oynardım. Bir ara türkçe yama yapayım dedim yarışa başlama yerini bile bulamadım. Quick race'in direk yarışa başlamak olduğunu biliyordum ama yamada Hemen Yarış yazınca bir duraksadım acaba bu mu o mu diye. LOL-EU'da oynarken de öyleydi. İllaki oyuncularla bağlantı kurman gerekiyor. Muhabbetler v.s. benim ingilizcemin geliştiğini düşünüyorum.
  • Gerçekten çok fayda sağlıyor yabancı dile.
  • Yabancı dili öğrenmenin en etkili yolu şüphesiz eğlenerek öğrenmektir. E haliyle oyunlar da bunun en iyi yollarından biri oluyor. Oyunlardan İngilizce öğrenecek kişiler de mümkünse diyalogları sabit hızla akanlardan değil de, bütün yazı bir anda çıkıp tuşa basınca bir sonraki diyalog gelen/kaybolan tarzdakilerden oynasınlar. Böylelikle bir şey kaçırmadan, bilmediği kelimeleri çevirerek cümleleri anlamaya çalışıp yabancı dillerine katkı sağlayabilirler.
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:25:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akcaliberg

    Hala bilgisayar oyunlarını, gereksiz ya da aptalca gören insanlar varsa tarafsız deneyleri biraz araştırsın. İngilizce, oyunların insana kattığı onlarca faydadan sadece biri. Tabi ki oyun süresi abartılmamak kaydıyla.

    Çok geniş kavram üzerinde konuşmuşsun mmo tarzı oyunların hiç bir yararı yok yani bazılarının wolfteam tarzı felan
  • Bilgisayar oyunlari ingilizcenizi gelistirir ama verimsiz bir surectir. o kadar surede dizi-kitap vs ile daha cok ilerleme olacagini dusunuyorum.
    yani oynayin ama ingilizcem gelissin diye degil, eglenmek icin oynayin, zaten gelisir.
    kisacasi dil ogrenme yontemi olmamali bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • upvote almak için yazmıştım çaktırmayın

    Şaka bir yana, kişisel görüşüm de böyle tabi ki. Kendi açımdan baktığımda, 14-15 li yaşlarıma kadar oynadığım sayısız oyunun bugün zararını değil yararını hissediyorum. Gerek İngilizce, gerek dikkat yeteneği bakımından. Kimsenin aklına gelemeyecek İngilizce kelimeler günlük yaşamımda kullanıyormuşum gibi aklıma kazınmış durumda. O kadar dikkatli ve refleksli biriyim ki arkadaşlarım bazen uzaylı mısın diyor

    Tabi ki her oyun için geçerli bir durum değil İngilizce gelişimi. Ancak çoğu oyun insanın, dikkat ve el-göz koordinasyonu gibi becerilerini geliştiriyor. Bulmacalı oyunlar, düşünme gücünü ve hızını geliştiriyor. Bir probleme birden fazla farklı çözüm bulabilmeyi öğretiyor. Vesaire...

    Özellikle yapılması gerekenlerin İngilizce olarak anlatıldığı bir oyunda, görevi geçebilmek için dönüp tekrar tekrar okurdum o İngilizce yazıyı. Oyunu bitirebilmek için o yazıyı anlamak zorundasın. Bilmediğin kelimeleri çevirip anlamlı bir şey ortaya koymaya çalışıyorsun. İşte o yazının çok daha basitini okulda hoca ödev olarak verse, çevirmek istemeyecek, sıkılacaksınız. Zoraki çevirdiğinizde de pek bir şey aklınızda kalmayacaktır. Oysa bahsettiğim türdeki oyunlarda, bir yandan çeviri yaparken bir yandan da oyun oynayarak eğleniyorsunuz. Çeviriyi yaptığınızda hem İngilizce kazanıyorsunuz hem de oyunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcaliberg -- 11 Eylül 2014; 9:05:21 >




  • "abi geçende server'a bi cheater geldi resmen edit mode'da flying. Bi headshot yaptım. mal gibi omg dedi. disconnect edip gitti. Retard yaaa"

    işte oyunların öğrettiği ingilizce'den naçizane bir örnek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.