Şimdi Ara

Bilgisayar ses ve yavaşlama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.

    Yaklaşık 1,5 ay önce durup duruken bilgisayarımda ciddi bir yavaşlama ve ses ile ilgili işlemlerde sorun yaşamaya başladım. Bilgisayarımın bileşenleri yeterli olduğu için daha öncesinde yaşamadığım yavaşlama başladı. Açılırken bile öncesine göre çok yavaş açılıyor. Bir firefox ya da explorer açarken bile nolmden daha fazla bekletiyor.

    Cubase (müzik üretim ve kayıt programı) de çok kanallı ve bol plug in (cpu canavarı) li bir projede sorun yaşamazken birden CPU ve Disc göstergelerinin tavan yaparak seste cızırtılar oluşturduğu oldu. Ayrıca Winamp ya da M Playerde şarkı bile dinlerken arada bir 4-5 sn ses kesiliyor ve daha sonra tekrar geliyor. Eğer cpu yu zorlayacak bir iki işlem yaparsam ses tamamen gidiyor ve tekrardan açmak durumunda kalıyorum bilgisayarı. Ancak bilgisayarı kapatırken windows kapanma melodisini duyabiliyorum. Yine film izlerken seste çıtırtı oluyor ve 5-10 sn ses kesilmeleri oluyor görüntünün hafif bir duraksamasıyla birlikte. Bazende görüntü 10 sn kadar duruyor ama alt yazılar ve ses devam ediyor. Yine daha önce bu sorun olmadan önce torrent açık olurdu ve yine sorun yaşamazdım. şimdi torrent açıkken ne şarkı dinleyebiliyorum nede film izleyebiliyorum sorunsuz.

    Önce virüs girdi diyip format çekildi ve yeniden kuruldu. Gerekli programları yükleyince yine eski haline döndü olay. Acaba virüs diğer disc lere ve haricilere de mi bulaştı diye düşündüm ve tüm harddisc ler format yedi. Ama yine aynı sorun devam ediyor.

    Ses kartım M audio Firewire solo. (harici bir ses kartı ve bilgisayara firewire kart ile bağlı) Güncellemesini indirdim ama o da tam çözüm olmadı. Film izlediğim programın son sürümünü indirdim kurdum o da yeterli gelmedi. Önceden bir kaç işlemi aynı anda sorunsuz yapabilen bilgisayar şimdi bir işlem yaparken diğerini girince çok ama çok zorlanıyor. Ayrıca harddiscler arası ya da external disc lere veri akratırken normalden cok fazla zaman alıyor. mesela 700 mb lik bir film 3-4 katı geç sürede aktarılıyor.

    Bilgisayarımın bileşenleri şöyle:

    İntel Core 2 duo - cpu
    E8400 @ 3.00 GHz
    3.00 GHz 3,25 GB RAM
    Windows XP SP+
    500 GB SEAGATE 7200 NCQ SATA2 16MB HArddisc

    ayrıca 1 TB samsung harddisc ve 500 GB external da bilgisayara devamlı bağlı.

    Ses kartım bilgisayara Firewire kart ile bağlı. Texas isnt. chipset li.

    Ayrıca şunu belirtmeliyim bilgisayarımı yaz boz tahtası olarak kullanmam, çok fazla yeni program kurup silmem. Kullandığım programlar bellidir ve her format sonrası aynı şeyleri aynı şekilde yüklerim. Bilgisayarı aldığım yere bir iki kez götürdüm ama onlarda çok birşey bulamadılar. Formattan sonra XP kurulunca normal hızında çalışıyor bilgisayar, ama ben ses kartını ve diğer programları kurunca sorun çıkmaya başlıyor. Firewire kart mı sorunlu diye düşündüm ama sorun orda olsa hiç çalışmaması gerekir. Sorunlar bilgisayar zorlandığında çıkıyor gibi.

    Sizce sorun ne olabilir. Yardımınız için teşekkürler.







  • BILGISAYARINDA HARD DISKIN BOLUNMUS ISE KENDI DOSYALARINA BULASMIS OLAN VIRUSU ALMISSINDIR... EGER BOLUNMEMIS ISE SENIN KURDUGUN PROGRAMLARDAN BIRINDE SORUN VAR YA DA VIRUS VAR DEMEKTIR.... BILGISAYARINA TEKRAR FORMAT AT VE HEMEN KASPERSKY`IN TRIAL VERSIYON ANTIVIRUSUNU INDIR VE KENDI DOSYALARINI TARAT.... KOLAY GELSIN
  • kötü amaçlı yazılım düşmanı Kaspersky Rescue CD '10 ile tüm hddleri tara yada diğer harici hddleri çıkar ve internete bağlantını kes birde o şekilde dene .

    Kasayı aç büyük vantilatörü al kasanın içine tut iyice bi soğutsun belki işlemcinin fazla ısınmasından dolayıda olabilir,Cubase programını kullandığına göre işlemcin çok yoruluyor olabilir.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar. Dediklerini uygulayacağım. Daha başka çözüm aklınıza gelirse lütfen paylaşın.
  • Tekrar merhaba. Bİlgisayarı tarattım, formatladım ve yeniden kurdum. Hatta programları aralıklarla kurdum bilgisayar kendine gelsin diye. Bence sanırım sorun şurdan kaynaklanıyor. Sorun başlamadan önce böyle şeyler yaşamıyordum ama dün deneyince emin oldum. Torrent i kurdum ve birşeyler indirmeye başladıktan sonra yine ses problemleri yaşamaya başladım. Önceden kullandığım torrenti değilde farklı bir torrent kurayım dedim yine ayunısı oldu. Torrent çalışırken ve aynı anda film izlerken ciddi anlamda kesintiler yaşıyorum seste ve hafif donmalar oluyor. Torrent i kapatınca sorun yaşamıyorum.

    CPU yada Hard disc sorunu olabilirmi sizce ?
    Teşekkürler.
  • Yeni bir hard disc ile tüm sorunlar çözüldü. sorun hard disc ten kaynaklanıyormuş.
  • impromptu kullanıcısına yanıt
    kardeşim bende boylebi sorun daha once yoktu pcyi 3 gn once tamirciye verdm yeni bir ekran kartı almaktı tek amacım gt730 aldım taktırdım bugn eve getirdim aynı sorunla şuanda bende karşı karşıyayım sorun ne olabilir yardımcı olurmusunz daha 3gn once boyle bişey yoktu ekran kartından kaynaklanıyo olabilirmi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.