Şimdi Ara

Bilgisayar Sinirimi Bozmaya Başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar,

    İsmim Furkan. Forumda yeniyim bu konudada bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. 6-7 ay kadar önce Gittigidiyor.com dan kendime üniversitede autocad matlab gibi programları kullanmak, oyun oynamak -genellikle dota2-, dizi film izlemek ve internette gezinmek üzere Dell inspiron 7577 modelli bilgisayarı aldım. Hatırı sayılır bir para verdim ve özelliklerini çok iyi olarak aldım. Ama şuan tarayıcı da kasma problemleri yaşıyorum. Genellikle dota2 oynadığım için ondan örnek vereceğim diğer oyunlar hakkkında pek bilgim yok. Dota 2 oynarken son 2-3 aydır aşırı fps düşüşleri yaşıyorum 15-20 lere kadar. Ekran kartım nvidia gtx 1050 ti. klasörleri açarken kasma problemleri takılma problemleri yaşıyorum ve bu çok canımı sıkıyor. Yaz aylarında çok ısınıyordu laptop ısıtıcı aldım ama çok bir işe yaradığını söyleyemem. Prize takılı halde oyun oynarken %20-30 lara kadar şarj düşmesi yaşadığımdan dolayı servise götürdüm. 130W luk şarj aletini 180w şarj aletiyle değiştirdiler şarj düşmesi problemi çözüldü ama şuanki problemler şarj aletinden kaynaklanıyo olabilir mi? Bilgisayarı ilk aldığım zaman Ubunt işletim sistemi ile gelmişti ben windowsa alışkın olduğum için kardeşime windows kurdurdum daha sonra internetten 30-40 tl gibi bir ücrete windows 10 lisansı alıp kurulumu yaptım. Bu takılma ve kasma sorunları windows sürümüm orjinal olmadığı için olabilir mi? Bilgisayarımın özelliklerini ss alıp aşağıya ekliyorum bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler iyi akşamlar. İnternette yaptığım araştırmalara göre net bir bilgi bulamadım. Grafik kartımın (1050 Ti) çalışmadığı söyleniyor. Bilgisayar özürlüsü bir insanım o yüzden küçük çlocuğa anlatır gibi anlatırsanız çok sevinirim. İlginize teşekkürler :)

    Bilgisayar Sinirimi Bozmaya BaşladıBilgisayar Sinirimi Bozmaya Başladı







  • İşlem sırasında görev yöneticisi sekmesinin performans bölümünde grafiklerin resmini paylaşır mısınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efsane61

    İşlem sırasında görev yöneticisi sekmesinin performans bölümünde grafiklerin resmini paylaşır mısınız?
    Buyrun hocam gönderiyorum yeni gördüm kusura bakmayın. Bilgisayar Sinirimi Bozmaya Başladı
  • Merhaba. Önce ısı değerlerinizi kontrol edin. Hatta oyun oynarken kaç derecelere çıkıyor bizimle de paylaşın. Windowsunuzun ve sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Varsa Bios update yapın. Buraya kadar tamamsa

    https://download.eset.com/com/eset/tools/online_scanner/latest/esetonlinescanner_enu.exe

    bunu indirip bilgisayarınızı taratın. Yine çözülmezse klavyeden Windows + R yani çalıştır'ı açıp msconfig yazın. Servisler sekmesine gelip en alttaki bütün microsoft servislerini gizle tikini işaretleyip yukarıda kalan servislerin tümünün tikini kaldırın. Uygula tamam deyip bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yine çözülmezse son olarak görev yöneticisinde başlangıç sekmesine gelip başlangıçtaki programları devre dışı bırakıp tekrar bilgisayarını yeniden başlatarak deneyebilirsiniz. Ek olarak AdwCleaner ile de bir taratırsanız bilgisayarınızı fena olmaz.




  • İmzamdaki konudaki Farbar Loglarını görmek faydalı olabilir. Yapılabilecek sorun varsa çözmeye çalışırız.
  • Pc yeni değilse termal macun değişim zamanı geldi. Fan filitreleri tıkanmış olabilir. Fandan çok ses geliyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.