Şimdi Ara

Bilgisayar Soğuktan Etkilenir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Balkonda 3 ay önce falan almış olduğum bir masaüstü bilgisayarım var hava bazen buz gibi oluyor kasaya elledigim zaman çok soğuk oluyor bu parçalara zarar verir mi bilgisayar da pahalı bir sistem yeni aldığım için endişeleniyorum çok soğuk olunca kasayı içeri alıyorum bazen de yine de buz gibi soğukta kasa zarar görür mü merak ediyorum bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • + balkon camla kapalı ama yine çok soğuk oluyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sanmıyorum, çok kafanıza takılırsa teker teker tüm parçalar çalışma sıcaklık aralığına bakabilirsiniz. Extreme OC yapanlar sıvı nitrojen kullanıyor mesela. Hatta çok daha iyi bir şey yapmışsınız bence. Bilgisayar inanılmaz serin çalışır.


    Genel olarak bir sorun olacağını sanmıyorum. Pilli olan aletler misal laptop, bunların piline zarar verebilir aşırı soğuk.


    Ortamda nem çok olmasın yeter.

  • Kral sağol cevabın için. Bence ortam nemli işte o sıkıntı bu konuda ne yapabilirim.Bide Kasanın Dışına ince örtü falan atıyorum çok soğuk olmaz belki engeller diye ama o da çok etki etmiyor elledigimde buz gibi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ortamdaki nemin ne kadar olduğuna bağlı birazda. Soğuk hava da nem olmaz diye biliyorum bu arada. Sıcak havada ve sulu ortamda olur.


    Fazla pimpiriklenmişsiniz. Sizin yerinizde olsam güvendiğim ortama alır kafamı rahat ederdim.

  • Maalesef Balkondan başka koyacak yerim olmadığı için mecbur kalıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba;


    Bilgisayarların kartlarını oluşturan elektronik parçaların çalışma sıcaklıkları farklılık gösterir. Bazıları eksi 50 derecelerde bazıları 0 derecede alt limit olarak çalışabilmektedir.


    Riske girmemek için bilgisayarınızı ideal oda sıcaklığında bulundurmak daha doğru olacaktır. Ayrıca bulunduğunuz konumun iklim şartlarınıda dikkate almalısınız.


    Not: Soğuk havalarda da nem oluşur ve elektronik cihaz ve bileşenleri olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden olduğunuda unutmayın.



    Kolay gelsin.

  • Keşke yaşadığın İli veya en düşük sıcaklığı da belirtseydin... Buzdolabı gibiyse 3-7 derece gibiyse geriye sadece nem sorunu kalıyor onu da sürekli açık kalacak bir vantilatör kısmen çözebilirsin diye düşünüyorum.


    Ama öyle 0'ın altını görüyorsa riskli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 11 Aralık 2023; 14:29:20 >
  • önlem olarak battal boy çöp torbasına konulabilir...

    iki kat olması daha iyi olabilir...

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    İstanbul da yaşıyorum da şu sıralar kışın daha başlangıcı olduğu için eksi dereceleri göreceğini düşünmüyorum ama ilerleyen aylarda muhtemelen görecek bu yüzden kasayı içeri alacağım muhtemelen laptop sevmediğim için masaüstü aldım masaüstü de başıma dert oldu içeri alacağım kasayı uzun süreler kullanmayacağım muhtemelen

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.