Şimdi Ara

Bilgisayar toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Ben bir pc toplamak istiyorum ama bütcem biraz az (e tabi öğrenciyiz ). Şimdi kafamda bir pc canlandı ancak size de bir sorayım dedim. Güç kaynağım var everest 450W bir güç kaynağı. İşlemci olarak AMD A8 7600 FM2+ (3.1) 3.8 GHZ (boost), Anakart olarak Asus A68HM-K FM2+ DDR3(2400MHZ) ve ram olarak da Gskill 4gb DDR3 1600MHZ CL9. Ekran kartım var eski sadece (ati radeon hd 3600 1 gb 32 veya 64 bit) onun dışında zaten işlemcide ekran kartı var biraz ona güveniyorum. Ben para olunca harici bur ekran kartı almak istediğimde işlemci darboğazı ile karşılaşır mıyım (planladığım ekran kartı rx 460)? Onun dışında anakart darboğazı diye birşey var mıdır var ise benim anakart ve işlemcide olur mu? Bir de eğer diyorsanız ki zaten ekran kartı alacakmışsın o işlemciye yatırım yapma bunla idare et sonra git fx serisi al onun için de düzgün bir sistem önerebilir misiniz? Yanlız söyleyeyim bu az önce dediğim sistemin fiyatı (ekran kartsız) 590 tl. Söyleyeceğiniz de o civarlarda olursa sevinirim (pentium işlemci önermeyin) .







  • Merhabalar öncelikle. A8 7600 4 işlemci çekirdeği 6 grafik işlem çekirdeği bulunan ve DX 12 destekleyen bir işlemci. İşlemcideki grafik işlemcileri R7 240 a eşdeğer fakat r7 240 kadar stabil ve aynı performansı veren çekirdekler değildir. Alt sınıfta yer alıyor. Sana önerim eğer bir apu sistem düşünüyorsan bellekleri çift slot yap ve bellek çalışma frekanslarını olabildiğince yüksek al ancak öyle verim alırsın ben şuanda G4400 işlemci ve nvidia GTX 950 kullanmaktayım DDR4 skylake sistem ki benim sistemim skylake nin girişi sayılacak düzeyde sana şöyle söyleyim hiçbir apu sistemde benim aldığım performansı alamazsın bu APU sistem A10 7850K olsa dahii. Sen dersenki ben her çıkan oyunu oynamam belirlediğim 2 3 yıl önce çıkan oyunlar var diye onlarla takılacam dersen bu sistemle oynarsın orta-yüksek düzeyde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OBNelliel

    Merhabalar öncelikle. A8 7600 4 işlemci çekirdeği 6 grafik işlem çekirdeği bulunan ve DX 12 destekleyen bir işlemci. İşlemcideki grafik işlemcileri R7 240 a eşdeğer fakat r7 240 kadar stabil ve aynı performansı veren çekirdekler değildir. Alt sınıfta yer alıyor. Sana önerim eğer bir apu sistem düşünüyorsan bellekleri çift slot yap ve bellek çalışma frekanslarını olabildiğince yüksek al ancak öyle verim alırsın ben şuanda G4400 işlemci ve nvidia GTX 950 kullanmaktayım DDR4 skylake sistem ki benim sistemim skylake nin girişi sayılacak düzeyde sana şöyle söyleyim hiçbir apu sistemde benim aldığım performansı alamazsın bu APU sistem A10 7850K olsa dahii. Sen dersenki ben her çıkan oyunu oynamam belirlediğim 2 3 yıl önce çıkan oyunlar var diye onlarla takılacam dersen bu sistemle oynarsın orta-yüksek düzeyde.

    Verdiğin cevap için teşekkür ederim. Dediğim gibi ben sonradan bir tane harici ekran kartı alacağım. Buna bakaraktan bir tavsiyede bulunabilir misin? Yani sürekli değil benim apu işlemci sevdam . Benim asıl merak ettiğim dediğim gibi anakart (yapıyo mu bi fikrim yok) ve işlemci alacağım haeici ekran kartına darboğaz yapar mı? Ve yine dediğim gibi en fazla rx460 alacağım. Buna bakarak bana bir işlemci gerekirse anakart önerebilir misin?. Ha diyorsan ki fazla performans alacağın bir işlemci al duruma göre yükseltirsin ekran kartını önerilerini bekliyorum (alacağım ekran kartının fiyatının önemi yok önerirsen sadece işlemci ram ve anakart öner lütfen . FİYATA DİKKAT MAX. 650 .)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.