Şimdi Ara

Bilgisayar virüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba Arkadaşlar '' Forumlar'Da Gezerken.. Hep Aynı Sorulara Denk Geldim Onun Açıklamasını Sizlere Yazıp Anlatacağım..



    Bilgisayara giren virüs nasıl temizlenir?




    Yaygın Olarak Kullanılan Virüs Bulaştırma Yöntemleri

    Bunlar arasında e-posta mesajları veya sosyal ağlardaki mesajlarda bulunan kötü amaçlı site bağlantılarına tıklamak, ele geçirilen bir web sitesini ziyaret etmek (rastgele indirme olarak bilinir) ve bilgisayarınıza virüslü bir USB flaş bellek takmak yer alır.


    Bilgisayarımda virüs var ne yapmalıyım?

    sadece birisini bilgisayara yükleyin ve anti virüs yazılımının virüs tanım dosyalarını güncelleyin. Ağ bağlantı kablosunu çıkararak bilgisayarı güvenli kipte tekrar başlattıktan sonra güncellenmiş anti virüs yazılımı ile tarama yapın. Bu işlem sırasında bulunan virüsleri silin.


    Format atmak virüsleri siler mi?

    Hayır bilgisayarda virüs kalmaz. Format denilen işlemde sabitdisk, (hardisk), Usb disk gibi cihazların yüzeyinde dosyaların saklanabilmesi için uygun bölümlemeler oluşturulur. Disk üzerinde sektör, küme ve izler oluşturulur.


    Format ile Trojan gider mi?

    Yani cihazınızı formatladığınız zaman tüm virüslerden kurtulursunuz.


    Trojan silinir mi?

    Cihazınızda Trojan virüsü tespit ettikten sonra virüsü manuel bir şekilde sistemden kaldırabilmeniz mümkündür. Ancak bu işlem uzmanlık isteyen bir işlem olması bakımından herkes tarafından yapılmıyor. Bu virüsleri cihazınızdan temizlemek için en etkili yöntem, özel olarak tasarlanan programlardır




    Trojan temizleme programları nelerdir?


    1.Avira

    2. Avast

    3. Bitdefender

    4. AVG

    5. Comodo Free Antivirus

    6. Kaspersky Lab İnternet Security

    7. Lavasoft Ad-Aware Free



    Trojan Virüsü Neler Yapabilir?

    İnanın Trojan virüsünün yapabilecekleri üstte listelenen şeylerden çok daha fazladır. Bilgisayarınıza ya da sizlere çok büyük zararlar verebilecek bu virüs için merak edilen şeylerden birisi de Trojan virüsü neler yapabilir sorusuyla gündeme gelmektedir. Yapabileceği şeyler şu şekilde listelenebilir;


    Bilgisayar virüsü


    Rootkit; sisteminizde bulunan belirli nesne ya da dosyalar virüsün bu aracı ile gizlenebilmektedir. Burada amaç virüsün bilgisayarda duracağı süreyi uzatmaktır.

    Trojan Banker; sizin banka hesap bilgilerinizi çalmaya yönelik çalışmaktadır.

    Trojan Ddos; hedeflenen herhangi bir web adresine saldırı amacı ile bu virüs kullanılır. Bilgisayarınız tarafından saldırı gönderilen yer ise hizmet reddine neden olur. Bilgisayarınızın resmen bir zombiye dönüşeceğini söylemek mümkün.

    Trojan- Downloader; bilgisayarınıza kötü yazılımlara sahip diğer korsan yazılımları indirebilir.

    Trojan– Dropper; iyi niyetli virüs temizleme programlarını devre dışı bırakmaya yarayan aracıdır. Bu sayede Trojan içerisinde bulunan tüm bileşenler elenemez.

    Trojan- FakeAV; bu program antivürüs programlarının yaptıklarını taklit eder. Para sızdırmak amacıyla sizi kandırarak temizleme yardımı ile size gelir ancak hiçbir şey yapmaz.

    Trojan- Game Thief; online bir bilgisayar oyuncusu iseniz hesabınız bu aracı tarafından kolay bir şekilde çalınabilir.

    Trojan IM; bu daha kötüsü online bir şekilde mesajlaştığınız mecradaki hesaplarınızı çalarak kendi lehine kullanır.

    Trojan Ransom; bilgisayarınızın içerisinde bulunan verileri çalarak bilgisayarınızın verileriyle oynayarak, kötü çalışmasına neden olur. Suçlu sizden karşılığında fidye isteyecektir. Ancak istediklerini yerine getirirseniz bundan kurtulabilirsiniz.

    Trojan SMS; bu en kötüsü olarak sizin numaranız üzerinden ücretli yerlere kısa mesajlar atarak para kaybınıza sebep olur. Bunlardan çoğu trojan korsanları tarafından kullanılabilen servislerdir.

    Trojan spy; bilgisayarı kullanış şekli ve yaptıklarınız ile ilgili ipuçları toplayıp casusluk yaparak bilgisayarınızı ele geçirebilir.

    Trojan Mailfinder; bu en kötüsü olarak mailinizi kopyalayabilir ve verilerinizi ele geçirebilir.



    Trojan Nasıl Bulaşır?

    Sizler tarafından Trojan ile ilgili merak edilen elbette birçok konu bulunmaktadır. Oldukça kötü ve neredeyse ölümcül sayılabilecek etkiler yaratabilen Trojan virüsü ile ilgili en çok merak edilen şey de nasıl bulaştığı olmaktadır. Trojan virüsünün birçok farklı bulaşma türü bulunmaktadır. Eğer bir kurulumu yaparken resmi yerden kurulum sağlamaz iseniz ya da resmi olmasına rağmen güvenilirliği henüz kanıtlanmamış dosyalar indirirseniz sorun çıkabilir.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.