Şimdi Ara

bilgisayara digital uydu bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yeni digital uydu almayı düşünüyorum. ama bilgisayarda da aynı kanalları izlemek ve kayıt etmek istiyorum. bir yerde duymuştum bu nasıl oluyor. hangi uyduda böyle bir özellik var? (fiyatı uçuk olmamak şartıyla...)



  • merhaba;

    arkadaşım bu forumu biraz incele fazlasıyla cevap bulacaksın buraya birşeyler yazsam yeterli gelemeyebilir ama diğer topiclerde yeterince cevap var zaten.

    özellikle skystar 2 (ss2) li başlıkları incele.
  • bendeki premier 108000CI 'yı usb ile bilg.'e bağlıyorum(birkaç tane daha bağlantı var.) ve receiver ile birlikte gelen SkY 2.0 programını bilgisayara kurduktan sonra kayıt yapabiliyorum.
  • uyduyu tv kartından bilgisayara bagladığın zaman herhangi bir capture programı ile istediğin video veya yalnızca sesleri kayıt edebilirsin. bunun için receiver in s-vhs yada composite çıkısının olması yeterli.
  • bende tv kartı var o zaman receiver için sadece composite çıkışı olana bakacam. önerebileceğiniz bir receiver var mı?
  • orası biraz karısık. ayırdığın bütce, şifreli kanalları çözmek isteyip istememen, kartlı modüllü olması falan önemli.. bence önce istediğin özellikleri belirle, sonra marka arastırması yaparsın. eğer yalnızca turksat tan kanalları izlemek istersen şifre çözücülü bir alete gerek yok. herhangi bir marka olabilir. ben goldmaster 7400 ve vestel 3600 kullanıyorum. vestel bilgisayara sadece anten girişinden baglanabiliyor ve bu çok fazla bir görüntü kaybına neden oluyor. o yüzden kesinlikle composit çıkısı olması gerek aletin. ne izlemek istediğine göre değişiyor yani alacağın alet... ona göre yardımcı olmaya calışırız. aslında burada çok daha bilgili arkadaslar var ama dediğim gibi önce ihtiyacını belirlemelisin.. kolay gelsin...
  • çift çanak kullanacam biri turksat diğeri hotbird, şifreli aile kanallarını çözebilecek, composite çıkışı olacak yani bilgisayarın tv kartı girişine bağlamak için... bir de ben bu kartlı modulluden pek bir şey bilmiyorum. bu olsa faydası ne olabilir? hangi kanalları gösterir?
  • http://www.lyngsat.com adresinden kanalları öğrenebilirsin. şifre sistemine göre değişir izleyeceğin kanallar.
  • sunny bir modeli usb çikişliydi o cihazda izleye bilme şansin var
  • bence topfield 5000 pvr yada topfield 4000 pvr alabilirsin içinde hdd var 24 saat save ediyor ugrasma cihazda muazzam kalite tek sorunu emu yazılımı yok onun için modul kart kullanman da gerekecek ama cihaz muazzam
  • sky star2 kartı al bilgisayarına tak olsun bitsin. istediğin programı kayıt yapabilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mafyababasi

    yeni digital uydu almayı düşünüyorum. ama bilgisayarda da aynı kanalları izlemek ve kayıt etmek istiyorum. bir yerde duymuştum bu nasıl oluyor. hangi uyduda böyle bir özellik var? (fiyatı uçuk olmamak şartıyla...)


    uyduyu bilgisayardan izlemek için çok basit bir yol var.. ben şu anda izliyorum.. yapman gereken sadece tv kartı kullanmak.. tv kartının üzerinde ses ve görüntü portları var.. bir adet scart kablosu alman lazım.. bu kablonun bir tarafı scart diğer tarafı soket olacak şekilde.. ben bu kablodan migrosta buldum.. sarı renkli tos fişi görüntü için kullanacaksın.. birde ses için sterio jakı bulunuyor bu kabloda.. bunuda ses girişine takacaksın.. diğer tarafıda scart adaptörü.. onuda receiverine takacaksın.. tv kartınla receiver arasındaki kablo bağlantılarını yaptıktan sonra tv kartını çalıştır.. bende avermedia var.. video seceneğinden karma, s-video ve tv özelliklerini kullanabilirsin.. karma kısmından uydu alıcındaki görüntüyü izleyebilirsin.. tv kısmında normal analog tv yi izleyebilirsin.. s-video ilede sadece s- video kablosu kullanarak görüntü alabilirsin.. sesi duyamazsın..




  • dijital tv kartı almalısın ve uydudan gelen kabloyu çoğaltıp tv kartına bağlaman lazım bu şekilde izleyebilirsin aynı zamanda yayını kaydedebilirsinde
  • analog tv kartı ve receiver ile daha sağlıklı oluyor.receiverı analog kartın video girişine bağlıyorsun.bölece pci uydu kartlarında genelde yaşanan sorunları yaşamadan rahatça seyrediyorsun.tabi önce analog kartı kurman lazım.ben 2 tane eski kart aldım kuramadım.o yüzden analog kart alırsan kesinlikle avermedia'nın yeni modellerinden birini al.eski kartlar kurulumda sorun çıkarıyor.leadtek de olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.