Şimdi Ara

bilgisayara steryo ses kayıdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba.ar bilgisayara steryo olarak ses kayıt etmek istiyorum. hangi ürünü almam gerekiyor? teşekkürler.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinezre

    merhaba.ar bilgisayara steryo olarak ses kayıt etmek istiyorum. hangi ürünü almam gerekiyor? teşekkürler.

    stereo mic jack girişli, ses kartı. gibi 500 tl civarı vermeniz lazım. gitar flnmı bağlayacaksınız? gitar jackını küçükjacka ceviren aparatlar mevcut ses monoya düşüer sağ yada sol kanal kayıt yapar. sony sound forge tarzında bir programla tek kanal olan kayıdı 2.kanalada kopylarsın. 0.3 ms de gecikme veririsin. stereo benzeri hoş bir ses elde edersin yani :)
  • cinezre C kullanıcısına yanıt
    merhaba. ben bu konularda yeni sayılmam. bilgisayarımda zxr ses kartı mevcut. ensturman kayıdı yapmayacağım. konuşmaları steryo kayıt edeceğim. yani çok yönnlü kayıt olacak bu. daha basit anlatayım mikrofonun sağında duranın sesini sağda soldakini solda kayıt etmek. bunun içinde ses kartına takılan mikrofonlar iş görmez. uygun bir usb çözüm gerekiyor. ama fiyatlar aşırı pahalı. o yüzden buraya sormak istedim. belki uygun çözümü olan vardır.
  • cinezre C kullanıcısına yanıt
    Ses kartınızın line yada wave diye geçen girişleri var mı bilmiyorum. Varsa alttaki Sony ecm-ds70 diye geçen stereo mikrofon ile stereo kayıt yapabilirsiniz.
    http://tr.aliexpress.com/popular/sony-stereo-microphone.html

    Bu mikrofonun orijinali 20-30 $ civarına satılıyor. Ama Çinliler sağ olsun 2-3 $'lık versiyonunu da yapmışlar :-) isterseniz deneme amaçlı bu 2-3$'lık olanlardan alabilirsiniz.

    Ben bu 2-3$'lık mikrofonla stereo müzik video kaydı yapabildim. Ama enteresan şekilde benim çıkardığım sesleri kaydetmemişti. O yüzden konuşma kayıt performansı Nasıl olur bilmiyorum.

    Bunun dışında kopya olan ile orijinal olan arasında dışarıdan çok belirgin farklar yok. YouTube'da sahtesi ile orijinalinin farklarını gösteren video bile vardı :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MERHABA. LİNE ÜZERİNDEN BAĞLANINCA NASIL ENERJİ ALACAK BU MİK ONU ANLAMADIM. PEK KAFAMA YATMADI AÇIKCASI. ŞİMDİLİK TEK SEÇENEĞİM BLUE YETİ GİBİ DURUYOR.
  • cinezre C kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bu işlerden çok anlamam ama ses kartınızın mikrofon girişi stereo ise benim dediğim mikrofon ile stereo ses kaydı yapabiliyorsunuz. Gerekli gücü de muhtemelen ses kartınız sağlıyor.

    Bir de blue yeti dediğiniz mikrofon 100$. Benim dediğim 3$ :-) her türlü denemekte fayda var diye düşünüyorum.

    Ama önce ses kartınızın incelemelerinde mikrofon girişi ile ilgili verilen bilgilere bir bakın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba. uzun yıllardır creative ses kartlarını kullanırım. elimdeki zxr dahil steryo mikrofon çıkışı olan bi kartını görmedim. o yüzden benim için uygun çözüm olacağını sanmıyorum.
  • cinezre C kullanıcısına yanıt
    İyi de dostum sen kartının özelliklerini bile tam incelemeden kafanda bazı şeylere karar vermişsin. Biz ne desek boş olur bundan sonra.

    Alttaki guru3d'nin incelemesinde mikrofon girişinin 3,5mm stereo olduğu yazılmış. Dediğim gibi diğer incelemelere bak ve Google'da stereo recording with zxr diye bir arat. Başkaları ne gibi çözümler bulmuş bak derim. Aklına yarmazsa yeti'yi alırsın

    http://www.guru3d.com/articles_pages/soundblaster_zxr_review,5.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba. ben ses kartımın özelliklerini biliyorum. 3.5 steryo jack yazılması standart bir ibaredir. ses kartındaki mikrofon monodur.neyse. sağolun ilginize.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • stereo ses kaydı yapmak ne işinize yarayacak? merak ettim. hani enstruman kaydı yada müzikle ilgilenmiyorsanız ne işinize yarayacak? hani amaç nedir o kısmını anlayamadım. ortam sesini mono kaydetse ne stereo kaydetse ne? :) hani bir açıklması vardır diye düşünüyorum. merakımı mazur görün ltfen.
  • merakınızı gidereyim o zaman. öncelikle ben müzikle yakından ilgiliyim. profesyonelim hatta. ses doğallığı ve gerçekçiliğide özel ilgi alanım. bir kaç örnekle yazayım artık anlamazsanız bir şey yapamam. bir konferans kayıt ediyorum. yada bir masa toplantısı. kimin nereden konuştuğunun anlaşılabilmesi önemli. hem gerçekçilik için hem benim gibi görme engellilerin durum hakkında daha iyi fikir sahibi olmasına yardımcı bir unsur. yine bir ev yada stüdyo ortamını kayıt alıyorum. buradada kimin nerede olduğunu anlamak önemli. falan filan. yani amaç sesleri gerçekleştikleri yerlerden duyabilmek. siz sadece duyulsun yeterli dersiniz ben demem. şarkıların tümünü mono kayıt etsinler bakalım ne düşüneceksiniz. tabi bu duyum ve sese karşı olan duyarlılığınızla alakalı bir konu. kısaca bu kadarı yeterli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinezre

    merakınızı gidereyim o zaman. öncelikle ben müzikle yakından ilgiliyim. profesyonelim hatta. ses doğallığı ve gerçekçiliğide özel ilgi alanım. bir kaç örnekle yazayım artık anlamazsanız bir şey yapamam. bir konferans kayıt ediyorum. yada bir masa toplantısı. kimin nereden konuştuğunun anlaşılabilmesi önemli. hem gerçekçilik için hem benim gibi görme engellilerin durum hakkında daha iyi fikir sahibi olmasına yardımcı bir unsur. yine bir ev yada stüdyo ortamını kayıt alıyorum. buradada kimin nerede olduğunu anlamak önemli. falan filan. yani amaç sesleri gerçekleştikleri yerlerden duyabilmek. siz sadece duyulsun yeterli dersiniz ben demem. şarkıların tümünü mono kayıt etsinler bakalım ne düşüneceksiniz. tabi bu duyum ve sese karşı olan duyarlılığınızla alakalı bir konu. kısaca bu kadarı yeterli.

    açıklamanız için tessekkür peki piyasada 6 kanallı cevresel kayıt yapan bir mikrofon teknolojisi varmı?
    filmleri nasıl dts olarak cekiyorlar. ön sol sağ arka bu gibi durumda sesin geldiği yön cok daha ayırt edici olur. şu şekilde hem stereo hemde pcm kayıt yapan bir cihaz alsanız sizin için daha kolay olmazmı. ihtiyacınızı görüyor bu cihaz.


    http://www.philips.com.tr/c-p/DVT3500_00/voice-tracer/tanitim




  • kayıt cihazı bende düşündüm. söylediÄŸiniz üründe seçenekler arasındaydı. ama efektif kullanamamaktan çekindim. gir görme engellininrahatlıkla kullanabileceÄŸi kayıt cihazı aslında olympus d650. tamamiyle tüm menüleri konuÅŸacak ÅŸekilde Türkçe menüyle üretilmiÅŸ bir cihaz. ama fiyatı çok pahalıydı. fiyatı uygun olan modelleride ben çekindiÄŸim için almıyorum. birde mikrofonda ısrar etmemin sebebi canlı yayındada kulanabilmek. misal radyodan yada bir konferans sisteminde canlı yayın yapabilmek için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinezre

    kayıt cihazı bende düşündüm. söylediğiniz üründe seçenekler arasındaydı. ama efektif kullanamamaktan çekindim. gir görme engellininrahatlıkla kullanabileceği kayıt cihazı aslında olympus d650. tamamiyle tüm menüleri konuşacak şekilde Türkçe menüyle üretilmiş bir cihaz. ama fiyatı çok pahalıydı. fiyatı uygun olan modelleride ben çekindiğim için almıyorum. birde mikrofonda ısrar etmemin sebebi canlı yayındada kulanabilmek. misal radyodan yada bir konferans sisteminde canlı yayın yapabilmek için.

    dostum ypman gerekn senin şu. küçük ev tipi kullanılan mixerlerden almak adam akıllı kayıt yapan eliptik sekilli bir mikrofon hatta önüne bir tane süzgeç. bu şekilde istediğine ulaşırsın ama senin için portatif olmaz.
    biz eskiden bu şekilde canlı radyo yayını yapabiliyorduk. hatta bazı zamanlar internet üzerinden calı yayına geçiyor bizim arkadaş. müzik severlerle buluşuyor. var ya şu yeni moda bir program. canlı yayın yapıyorsunda isteyen senin odana girip seni izliyor. onun gibi bir şey. yer evinin balkonunu kapatıp ses yalıtımıda yaptık. 2 adet te pro düzeyde aktif monitor hoparlor var. bu şekilde işler çözüldü. stereo geçtik istersek dts kayıt bile yaparız ama o zamanda yazılım devreye giriyor :)




  • merhaba. yeti mikrofon aldım defteri kapattım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.