Şimdi Ara

BİLGİSAYARA TAKILAN FANLARIN YÖNÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • pcyi yeni aldım biraz ısınıyordu bir şey fark ettim kasamda 3 önde 1 egzoz 2 tane de yukarıya takmak için an yerleri var ben hazır sistem almıştım 1 tane öne 1 tane arkaya 1 tane de üste takmışlar üstteki fan içeriye üflüyor bu dışarıya üflemez mi normalde?

    bir de bu fanı öne mi taksam faydalı olur yoksa yukarı ya mı?

    üste takılacaksa üstteki iki bölmenin hangisine takarsam daha faydalı olur?

    kasam sharkoon rgb flow



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkevill -- 21 Eylül 2020; 11:22:22 >



  • Normalde ondeki fanlar iceriye soguk hava ufler, iceride isinan hava da yukari ve arkadan disariya atilir. Ilk onerecegim sey yukaridaki fanin ufleme yonunden emin olun, sharkoon'un kasa ile birlikte gelen fanlari o kadar az hava ufluyo ki belki disari ufluyodur ama siz farketmemissinizdir

    https://www.sinerji.gen.tr/akasa-viper-s-flow-120-mm-sari-fan-p-14510

    Su fandan 2 tane alip 1 one bir arkaya takin, hava akimi neymis gorursunuz. Sesli calisir ama, BIOS uzerinden guzel bir fan hizi ayari yapmaniz lazim. Atiyorum islemci 60 derece ustune ciktiginda hizlansin, 60 derece altinda %35-40 seviyesinde calissin fan. Emin olun %35te calisirken bile canavar gibi hava akimi sagliyor.%60 uzerinde ise bariz sekilde ses yukselmeye basliyor. %100 de kasirga yaratacak kadar hava ufler ama o kadar da gurultu yaratir. Ben sese hassas oldugum icin abartiyor olabilirim.

    Dilerseniz ilk asamada bi tane viper alin, 3 tane mevcut fani iceri ufleyecek sekilde kasanin onune takin, viper i arkaya takin. Bu en ucuz/optimal cozum olabilir.




  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Kasanın içerisine üflediğinden eminim ve zaten sharkoon kasdan 1 tane fan çıkıyor 2 tane de hediye ettiler.
    2 hediye fanın egzozda takılı olan bu diğerini bulamadım ama oda buna benziyor sadece kırmızı ışılısı:https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/frisby-fcl-f12c-12cm-4-led-blue-kasa-fani-P449248687?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMIgeP2xO756wIVmd4YCh25vQCeEAkYBCABEgLQ_vD_BwE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkevill -- 21 Eylül 2020; 11:52:44 >
  • darkevill kullanıcısına yanıt
    Bu fan'da cok ic acici gozukmuyor, ideal senaryoda arka ve ust taraftaki fanlarin disariya hava uflemesi lazim, bu sekilde degistirip deneyin isterseniz.

    Onerimi ise yineliyorum, 1 tane viper alip arkaya tek fan disari ufleyecek sekilde takin, diger 3 fani da one takin. Bu sayede iceri yeterli serin hava girisi saglarsiniz, arkadaki tek akasa viper da disariya rahatca atar sicak havayi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.