Şimdi Ara

Bilgisayarda aşırı ısınma ve cpu nun tavan yapması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ,

    Yaklaşık 1 senedir arızalı olduğundan dolayı kullanmadığım bilgisayar kasasını tamir ettirmek için tamire verdim ve format atıp verdiler.Bilgisayarda an itibariyle 1-2 program dışında hiç birşey yok.

    Ancak Google chrome'dan 2-3 sekme açtığımda cpu %20 - %50 arasına çıkıyor,Bilgisayar ısısı ise 50-60 derecelerde.Kısa süre tarayıcı tabanlı bir oyun bile oynasam ısı 80'i buluyor.After effect ile bir çalışmaya render yapıp kaydetmeye çalışırsam 50 derecede olan bilgisayar 1-2 dakika içinde 80 dereceye çıkıyor cpu ise %90 ile %100 arasında..( Isı 80 dereceyi geçtikten sonra bilgisayar kapanıyor )

    Bilgisayarın sadece 1 adet fanı var oda işlemcinin üzerinde,ayrıca işlemcinin altındaki termal macun denen şey sanırım bitmiş 2-3 yıldır hiç değişmiyor.

    Sizce ek bir fan ve macunun yenilenmesi sorunu düzeltirmi zira geçen senede ısınıyordu ancak bilgisayarın kapanmasına 1-2 kere neden olmuştu..







  • Bendede aynı sıkıntı var,
    chrome açıkken işlemcinin %50 sini kullanıyor nerdeyse oyuna girdiğimde ise cpu sıcaklığı 90-100 dereceyi buluyor kışın ısınma sorunu yok ama cpu kullanımı aynı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.