Şimdi Ara

BİLGİSAYARI DONANLAR & YAVAŞLAYANLAR BURAYA! :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, öncelikle iyi forumlar. Bilgisayarı yavaşlayanlar, donma problemleri yaşayanlar için bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.

    Önce yazılımsal tavsiyelerde bulunalım;

    1- Bilgisayarınızı artık dosyalardan arındırın. Bu işlemi alanında lider olan CCleaner ile yapmanızı öneriyorum.
    2- Disklerinizi birleştirin. Zamanla yükleyip sildiğimiz dosyalar, disklerde külfet haline gelir. Bu hem harddiskinize zarar verir, hem sistem hızınızı fazlasıyla etkiler. Bunun için ücretsiz olarak Auslogics Disk Defrag programını kullanabilirsiniz.
    3- Zararlı yazılımlardan kurtulun. Bazı malware-spyware tarzı virüsler arkaplanda çalışıp ram ve işlemci belleğinizi sömürür. Haliyle bilgisayarın performansı azalır, uygulamaları yavaş açar. Tabi bu durum fazlasıyla sinirinizi bozacaktır. Malware-spyware temizlemek için ücretli olarak (bazı sitelerde korsanı mevcut) SpyHunter programını öneriyorum. Antivirüs olarak ise, Avira tercih edin. (Sisteminiz iyiyse Kaspersky daha yerinde bir seçim olacaktır.)
    Bu arada hatırlatayım, antivirüsler malware, trojan, spayware gibi öğeleri tespit edemez. Bu yüzden SpyHunter' önerdim.
    (Eğer sürekli çalışan bir güvenlik yazılımı istemiyorsanız portable olarak Combofix ve Emsisoft Emergency Kit'i önerebilirim.)

    Donanıma geçecek olursak,

    1- Bilgisayarınızı sert zeminde kullanın. Yatak, veya yumuşak yerlerde kullanmak fanın içine daha çok toz girmesini sağlar. Bu durumda bilgisayarınız daha fazla ısınır, performansı düşer.
    2- Diyelim ki bilgisayarınız çok ısınıyor, ve fan aldınız. Kesinlikle gücünü USB'den alan fanlardan kullanmayın, adaptörlü tercih edin. Gücünü USB'den alan fanlar bilgisayarınızı daha fazla yorar.
    3- Bakımlarını yaptırın. Eğer daha önce kendiniz bakım yapmadıysanız işin uzmanına götürün. İşlemcinin üzerindeki -termal silikon- kuruduysa yenileyin. Fan temizliğini yapın. Fan temizliği yaptıktan sonra -yağlı kontak sprey- i fanın göbek kısmına sıkın. Daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. Fan temizlerken dikkatli olun, panelleri hassas olduğu için çabuk kırılabilir.

    Bildiğim kadarıyla destek olmaya çalıştım. Alıntı değildir. Yararlı olabildiysem ne mutlu. :) İyi forumlar.

    Not: Tarafımca bulunduğum tavsiyeler, bilgisayara ve kişiye göre değişebilir. Olası bir durum sonucu doğabilecek olumsuz olaylar kişinin kendi mesuliyeti altındadır, kimse sorumlu tutulamaz.







  • Eline sağlık bende bir konu açcam bilgisayar yavaşlığı üzerine :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elodea101 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :) Bekliyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.